Tomův 7045 horal
Moderátor: Lukashil
Re: Tomův 7045 horal
Jasné že ten tvůj Tisovec. Furt nevieš? Aj tady chodí a radí jak se dá.
No hochu tebe bych chtěl někdy poznat osobně. A hluboce se ti uklonit. Studnice vědomostí.
Díky za fotky, já teď dostahoval DP pro 72 a tam už je to líp namalované jak u té 70.
Jo hydraulika je 72. Jak celá prdel a tuším aj převodovka. Akorát portály jsou ze 70... Takový slepenec. A nebo nějaký mezityp jestli něco takového mohlo byt. Přesnou historii už nezjistím. Minulý majitel ten už toho moc neřekne, ten co s tím jezdil v družstvě je na tom zdravotně blbě a moc si toho nepamatuje. Jediné co vím tak že ležel a okůlaného ho někdy v 92 koupil ten co jsem to od něj ( teda vdovy) bral a že porovnal kabinu, chtěl to dat nejak dohromady, ale on někdy kolem roku 95 onemocněl a už to zostalo tak. On těch traktoru po tom škobrtu koupil víc, hlavně jak tu končilo JZD, no jeden stihnul udělat, ten má jeho zeť, nádherná 7745, druhý, to byl ještě větší slepenec jak ten můj, na tom byla SK bouda, těžký předek, ale motor 69, převodovka snad 67 a papíry z 6045, to někdo koupil za snad 120 tis, ale to byl vrak. No já kdybych nedělal ten motor a kdyby když už jsem ten motor dělal, nebyly díly kvalitou mínus 5, tak naprostá spokojenost.
No hochu tebe bych chtěl někdy poznat osobně. A hluboce se ti uklonit. Studnice vědomostí.
Díky za fotky, já teď dostahoval DP pro 72 a tam už je to líp namalované jak u té 70.
Jo hydraulika je 72. Jak celá prdel a tuším aj převodovka. Akorát portály jsou ze 70... Takový slepenec. A nebo nějaký mezityp jestli něco takového mohlo byt. Přesnou historii už nezjistím. Minulý majitel ten už toho moc neřekne, ten co s tím jezdil v družstvě je na tom zdravotně blbě a moc si toho nepamatuje. Jediné co vím tak že ležel a okůlaného ho někdy v 92 koupil ten co jsem to od něj ( teda vdovy) bral a že porovnal kabinu, chtěl to dat nejak dohromady, ale on někdy kolem roku 95 onemocněl a už to zostalo tak. On těch traktoru po tom škobrtu koupil víc, hlavně jak tu končilo JZD, no jeden stihnul udělat, ten má jeho zeť, nádherná 7745, druhý, to byl ještě větší slepenec jak ten můj, na tom byla SK bouda, těžký předek, ale motor 69, převodovka snad 67 a papíry z 6045, to někdo koupil za snad 120 tis, ale to byl vrak. No já kdybych nedělal ten motor a kdyby když už jsem ten motor dělal, nebyly díly kvalitou mínus 5, tak naprostá spokojenost.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Hydraulika poskládaná. Sice jsem ji rozebíral asi třikrát, páč jednou jsem zapomněl na okroužek na nosič pák, podruhé jakási segerovka na voliči typu regulace, potřetí taky jakási blbina.... No už je v traktoru a zvedá. Zarazila mne jedna věc. Když dám páku vnitřního okruhu úplně dolů, ramena se nepozvednou jak na 7011 co máme. Ale nejsu si vědomý že bych něco poskládal špatně. Já toho moc rozděleného neměl.
Tak nevím jestli je to problém nebo ne.
Jinak už jsem dneska nasadil i druhou konzoli závěsu.
Jedna čumkarta.
Musel jsem objednat ještě lanko k agroháku, nějaké čepy co chyběly abych to mohl doskládat.
No měl jsem ulomený šroub co drží konzolu od tlumiče řízení. Ta na nápravnici. Šroub jsem vyvrtal, jelikož je trochu vyčvachtaná díra i v konzoli, tak že tu díru zvětším a udělám tam M14 závit. Z čeho ta náprava propána je? Aj co mám nějaké lepší vrtáky, tak sa toho ani nechytl. Nešlo to vrtat ani torchu. Tak jsem se na to vykváknul, pročistil M12 závit, dal nové pevnostní šrouby a snad to chvílu vydrží.
Tak nevím jestli je to problém nebo ne.
Jinak už jsem dneska nasadil i druhou konzoli závěsu.
Jedna čumkarta.
Musel jsem objednat ještě lanko k agroháku, nějaké čepy co chyběly abych to mohl doskládat.
No měl jsem ulomený šroub co drží konzolu od tlumiče řízení. Ta na nápravnici. Šroub jsem vyvrtal, jelikož je trochu vyčvachtaná díra i v konzoli, tak že tu díru zvětším a udělám tam M14 závit. Z čeho ta náprava propána je? Aj co mám nějaké lepší vrtáky, tak sa toho ani nechytl. Nešlo to vrtat ani torchu. Tak jsem se na to vykváknul, pročistil M12 závit, dal nové pevnostní šrouby a snad to chvílu vydrží.
To pridvihnutie ramien sa nekona lebo 72XX uz nemala funkciu protisklz. 70XX ho este mali. Takze to neni v tvojom pripade zavada.
Tak hydraulika je konečně hotová i s ovládáním.
Nový snímač otáček a motohodin
Celkem pakárna ho vyměnit musel jsem upravit i klíč imbus abych se tam dostal to přitáhnout.
Proběhla montáž otočného agroháku ze staré proximy.
Není to úplně top, víc by se mi líbil tento včetně šplháku, táhel spodních ramen a šponováků
No za ty peníze si myslím že luxus. Vyšlo to i s novým závěsem na nějakých 15 tis.
Ještě otázka na znalé. Neměl jse možnost vidět nějakou 74 či něco podobného s touto konzolí. Jak se tam upevňuje závěs? Spodní čepy jdou jen zevnitř. Vadí táhla agroháku.
Nový snímač otáček a motohodin
Celkem pakárna ho vyměnit musel jsem upravit i klíč imbus abych se tam dostal to přitáhnout.
Proběhla montáž otočného agroháku ze staré proximy.
Není to úplně top, víc by se mi líbil tento včetně šplháku, táhel spodních ramen a šponováků
No za ty peníze si myslím že luxus. Vyšlo to i s novým závěsem na nějakých 15 tis.
Ještě otázka na znalé. Neměl jse možnost vidět nějakou 74 či něco podobného s touto konzolí. Jak se tam upevňuje závěs? Spodní čepy jdou jen zevnitř. Vadí táhla agroháku.
No ještě musím dodělat pořádek vevnitř, naházet zpátky gumy na podlahu, ještě vyměnit olej v motoru, namazat... Potřebovala by přečalounit střecha, trubky k topení , páč hadice jsou na prd, lámou se nad nádrží, ještě musím vyměnit spínačku, chtělo by to aspoň trochu kabát z venku, to proběhne štetkalíza, světla ty už mám taky rok v šuplíku, ale to ještě počká.
Teď musím začít chystat komplet techniku na sezónu, druhý traktor má letos STK, třetí aspoň namazat a vyměnit olej v motoru a všecky filtry, olej v bobíkovi, namazat lis, hrabačku, obracečku, vyměnit olej v kose. Všechno chce svoje. Navíc harapáky v boredlu,tam chybí šroubek, tam maznička,...
Teď se týden pohybuju takto a myslím že ještě týden budu.
A ještě musím zabrat na tomto. Už začíná být teplo
Teď musím začít chystat komplet techniku na sezónu, druhý traktor má letos STK, třetí aspoň namazat a vyměnit olej v motoru a všecky filtry, olej v bobíkovi, namazat lis, hrabačku, obracečku, vyměnit olej v kose. Všechno chce svoje. Navíc harapáky v boredlu,tam chybí šroubek, tam maznička,...
Teď se týden pohybuju takto a myslím že ještě týden budu.
A ještě musím zabrat na tomto. Už začíná být teplo
No já je natáhnul tama jak jdou origo trubky. Nechal jsem i nádrž trochu odsazenou aby tam bylo mezi ní a rámem kabiny víc místa, hadice jsem kupoval nějaké které by měly snést menší poloměr ohybu a stejně prd. Jak se nahřály, tak splaskly a průtok je tam teď minimální. To už tomu motoru musím dát opravdu čočku aby se to prohnalo a začalo topit.
Ja som pri montazi hadic nadrz len v predu popustil nizsie len o rozmer vysky matice M12. Vlozil som tam po jednej matke. Co sa tyka samotneho kurenia, tak to zacinaju ventylatory hnat vlazny vzduch do kokpitu uz pri 40-50 stupnoch teploty motora a to ho nemusim nijak vytacat. Pritom chladic je este studeny a vodnu pumpu tam mam nejakeho Poliaka s Indie. Ked sa ohreje tak na cca 75-85 stupnov tak to s s kurenia uz valí teply vzdych a tiez netreba ziadne vytačanie motora. Teraz po "prevlozkovani" sa ho ani nesnazim nejak vytacat. A to ani naprazdno. Ked treba tak s nim idem len ja. Nikoho druheho donho nepustim. Za traktor som po zlozeni motora zapol plaťák NP-25 a vozim na nom co treba. Ked niesom v robote a treba nieco vozit, tak chlapi racej odpriahnu platonak a zapnu si ho za druhy traktor. Do zabehu sa mi neseru . Baliky sena, senaze, a dalsie krmiva pre ovce. Nech si to kus sadne do leta pokym pojde do terenu a bude dostavat vo vykone rangers.
my jsme měli ten vingl na kabině nařízlej a přední plech vyhnutý aby se mín lámaly hadice
malej traktorista v malým traktoru
Ja som nemusel rezat a ani vyhýnat nič. S foto je to pekne jasné.
Když přepnu otáčky pto na 1000 zrychlí se mi čerpadlo?
Jak nejjednodušejc upravit stávající přepínání abych nemusel přehazovat koncovky?
Jak nejjednodušejc upravit stávající přepínání abych nemusel přehazovat koncovky?
1. Ano.
2. https://www.nekvinda-obchod.cz/produkt/ ... egorie=326
nebo
https://www.stepkovac.com/prepinac-540- ... 83245.html
2. https://www.nekvinda-obchod.cz/produkt/ ... egorie=326
nebo
https://www.stepkovac.com/prepinac-540- ... 83245.html
Naposledy upravil(a) Franta.cz dne sob bře 23, 2024 7:47 pm, celkem upraveno 1 x.
mělo by se zrychlit řazení jde upravit vybroušením konce, pak s ním můžeš řadit oboje otáčky
malej traktorista v malým traktoru