Supřík z Malé Hané
Moderátor: Lukashil
Re: Supřík z Malé Hané
Jo jo, to jsou všechno dědinky za Velkejma Opatovicema směrem na Boskovice. Do Vanovic to můžu mít cca 10km, ale nejezdím tama, pač do Boskovic na Borotín a Vanovice to je zajížďka, lepší to je právě naty Cetkovice, Šebetov, Knínice, Vážany atd.
Z4011 + Z6945
Týjo dobrý. Fakt to tam dobře znáš. Ve vanovicích mám švagrovou, tak vím o čem to tam je...bastardtraktor píše: No to jen asi proto, že můj otčím pochází z Vanovic - bohužel se spolu už ale nebavíme a s příbuznými co ve Vanovicích jsou se on taky nejak pohádal - stavoval jsem se tam vloni , chtěl jsem si prohlídnout jejich úúúžasně velikej statek, kterej jsem viděl naposledy v dětsví a ani mě nepustili na dvorek.
Ale aspoň jsem si to tam projezdil a prošel po okolí a osvěžil paměť.
Šebetov si pamatuju jen proto, že tam byla nejbližší zastávka vlaku - taková lokálka.
A ještě mě napadly Knínice a Letovice - tam bylo koupaliště, na kterym mě začali učit plavat.
- bastardtraktor
No otčím tam bá bratrance. Už jen jednoho. Ten druhý se zabil v traktoru - nejak se mu to rozjelo z kopce - myslím, že v sadě, neubrzdil , převrátil se a zemřel. A to je již druhej případ v tý rodině během pár let. Podle toho možná poznáš, jak se jmenujou. Ale Ti bratranci se jmenujou jinak. Jejich teta - tedy otčímova máma byla strašně hodná, ale jinak všichni v tý rodině jsou nějaký protivný - aspoň na mě.vitek píše:Týjo dobrý. Fakt to tam dobře znáš. Ve vanovicích mám švagrovou, tak vím o čem to tam je...bastardtraktor píše: No to jen asi proto, že můj otčím pochází z Vanovic - bohužel se spolu už ale nebavíme a s příbuznými co ve Vanovicích jsou se on taky nejak pohádal - stavoval jsem se tam vloni , chtěl jsem si prohlídnout jejich úúúžasně velikej statek, kterej jsem viděl naposledy v dětsví a ani mě nepustili na dvorek.
Ale aspoň jsem si to tam projezdil a prošel po okolí a osvěžil paměť.
Šebetov si pamatuju jen proto, že tam byla nejbližší zastávka vlaku - taková lokálka.
A ještě mě napadly Knínice a Letovice - tam bylo koupaliště, na kterym mě začali učit plavat.
Jo a ta máma měla doma líheň kuřat - celkem velkou - ale to je někdy vzačátkem 60. let. Je to nad záložnou.
V tom statku meli obrovskou stodolu postavenou ve svahu nad zahradou a na zahradě potok a tou obří stodolou byl prostor , kterýmu říkali to podstodoló - neskloňovali to - říkali je to v podstodoló , jdi do podstodoló a tak.
No a to bylo plný starých předválečných zemědělských strojů - bylo tam toho mraky - tam jsem si v tom přítmí nejradši hrál s těma rezatejma strojema.
Chtel jsem to strašně moc znova vidět, jel jsem někde okolo - prostě z Moravy do Čech , našel jsem to , stavil se tam, ale jak řikam - nepusili mě ani do dvora a vpodstatě me dost hnusně vyhnali. Ale je to asi tím, jak se mu brácha zabil v traktoře, tak od tý doby je protivnej asi na celej svět. Takže mu to odpouštím.
ooooooooooooo
Dneska se Pošta vyznamenala jednou, v úterý kolem oběda objednáno a dneska v tu stejnou dobu už přišel balíček
Z4011 + Z6945
- Casser X
Zdar Petře, tyhle světla mají ten zadní hrnec kulatý? Jaký mají průměr? Hledám na svou 6911 ty původní světla, a zatím jsem objevil jen ty s tím jakoby kuželem, a ty tam nechci dávat, ty se mi nelíbí. Tyhle podle fotky vypadají, že by to mohly být. Kde jsi je koupil? Díky za informaci ...PetrP píše:...Dneska si jel otec zařizovat pár věcí, tak jsem mu dal seznam, co je ještě potřeba koupit, no něco málo dovezl Taky jsem dnes objednal další balíček součástek z firmy Beno a do konce týdne ještě objednám origo plátěnou střechu. Pak už bude předek traktoru v novotě, jen to poskládat ...
Díky chlapi, zrovna jsem to byl vyzkoušet, všechno sedí perfektně, až se mi tomu nechce věřit
Caser bohužel, ty kulatý hrnce už k sehnání asi moc nejsou. Měli prej jen tyto, jsou na Crystala a vzadu jsou jak píšeš do kužele. Uvidím jak to bude vypadat. Kdyby to tam nějak nesedělo, stříknu ty původní kulatý hrnce na černou a přehodím to, s tím, že paraboly a to přední sklo s rámečkem bych zanechal nový.
Caser bohužel, ty kulatý hrnce už k sehnání asi moc nejsou. Měli prej jen tyto, jsou na Crystala a vzadu jsou jak píšeš do kužele. Uvidím jak to bude vypadat. Kdyby to tam nějak nesedělo, stříknu ty původní kulatý hrnce na černou a přehodím to, s tím, že paraboly a to přední sklo s rámečkem bych zanechal nový.
Z4011 + Z6945
Z důvodu, že jsem "puntičkář" a chceme mít Supříka v dobrým stavu, očekávám, že mi zítra nebo příští týden dorazí nová plátěná střecha včetně komínu.
Kdyby někdo chtěl, měl bych tu 2 na prodej. Ten jeden je původní, tudíž zažil trochu ohně a je takovej opálenej, vrch komína je prasklej v tom sváru, je třeba ho vyčistit a ten vrch opravit. Pro někoho, kdo nemá přes dlouhý zimní večery co dělat ideální
Druhej byl rezervní, nikdy nenasazenej, aspoň to tak uvnitř vypadá, ale není smaltovanej. Zde foto, kdyby někdo nějakej chtěl, napište a domluvíme se. Omlouvám se za kvalitu, zrovna došla baterka ve foťáku, tak jsem musel mobilem, zítra to napravím...
Kdyby někdo chtěl, měl bych tu 2 na prodej. Ten jeden je původní, tudíž zažil trochu ohně a je takovej opálenej, vrch komína je prasklej v tom sváru, je třeba ho vyčistit a ten vrch opravit. Pro někoho, kdo nemá přes dlouhý zimní večery co dělat ideální
Druhej byl rezervní, nikdy nenasazenej, aspoň to tak uvnitř vypadá, ale není smaltovanej. Zde foto, kdyby někdo nějakej chtěl, napište a domluvíme se. Omlouvám se za kvalitu, zrovna došla baterka ve foťáku, tak jsem musel mobilem, zítra to napravím...
Z4011 + Z6945
-
- Kontaktovat uživatele:
No vypadaji ty komíny dobře uvidis jestli ho nekdo koupi, ja kdyz budu potrebovat tak mam u souseda jeden z crystala
- zetor tomas
- Kontaktovat uživatele:
Ty tam nemáš tenhle originální, viď? Ty máš kulatej nebo hranatej?bigles píše:No vypadaji ty komíny dobře uvidis jestli ho nekdo koupi, ja kdyz budu potrebovat tak mam u souseda jeden z crystala
Zetor 5945 a Zetor 6711
- zetor tomas
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys bejval chtěl, mohl jsem ti nechat ten, co sme měli...ted už je pryč..bigles píše:Hranatej z crystala tam je dobrej zvuk
Zetor 5945 a Zetor 6711
-
- Kontaktovat uživatele:
zetor tomas píše:Kdybys bejval chtěl, mohl jsem ti nechat ten, co sme měli...ted už je pryč..bigles píše:Hranatej z crystala tam je dobrej zvuk
To máš jedno zatim je ten komín dobrej a když budu potřebovat můžu mít další, a máš ještě nějaký díli na surpa ?
- zetor tomas
- Kontaktovat uživatele:
Jo, něco tam ještě zbylo, ale už jen takový věci jako šaltrpáka, setrvák, spoka, páka ruční brzdy..atd. Hlavy, komín a těsnění už jsou pryč.bigles píše:zetor tomas píše:Kdybys bejval chtěl, mohl jsem ti nechat ten, co sme měli...ted už je pryč..bigles píše:Hranatej z crystala tam je dobrej zvuk
To máš jedno zatim je ten komín dobrej a když budu potřebovat můžu mít další, a máš ještě nějaký díli na surpa ?
Zetor 5945 a Zetor 6711