Jakého japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
ota

Re: Jakého japonce?

#586 Nový příspěvek od ota »

Dneska přišel syn z práce a prej ve Chmelišti je den otevřených dveří. Jedem na chvíli? Tak jedem. Sedli jsme do džímsy a sjeli se tam podívat. Je to prodejce zemědělské techniky. Obešli jsme všechny exponáty venku. Mají do pluhů přez sekačky, lisy, traktory minibagry a nevím co ještě. No Kuboty mají pěkný. S kabinou malá jen jedna. Ostatní bez kabiny nebo velký traktory. Povídal mi pán že tyhle malé s kabinou nemají, neberou je. Ta větší co měla tu kabinu byla o trochu větší než Z 3011. To je už velké. A ta co by se mi líbila neměla kabinu. Prej 450 000 Kč bez daně. Nojo ale já chci kabinu. Pak jsme chvíli vevnitř pohovořili. Prej je někdy problém sehnat nějkteré díly. K těm co se vozí v kontejnerech starší a nejsou určený pro evropskej trh se špatně schání katalog náhradních dílů a některé díly se sem ani nedováží. Pak jsme probrali ten Čínskej traktor, co jsem tuhle dával odkaz. Prej by to mohlo fungovat. Oni povětšině prej mají nějakou kopii traktoru co už je výběhový typ u renomovaných prodejců. Okopírují a přizpůsobí sobě. Třeba jen jiným tvarem. Ale jinak to bývá odvozené. Prej není stále co vymýšlet vymyšlené. Poseděli jsme pohovořili prohlídli si katalogy. Ty nové Kuboty co jsou teď nové modely a co sem přijdou budou jako nové už asi o 200 000 Kč dražší. :( Ty co vystavovali jsou ještě za puvodní cenu starší modely.

ladiki

#587 Nový příspěvek od ladiki »

Oto, oni sice kopírují, ale také ne vše 1:1....je rozdíl v čínském traktoru a čínském traktoru. Jistota dostupných ND není pravidlem ani pro zavedené značky. Ty laciné čínské budou jen zdroj problémů a čínské kvalitní jsou cenově už vysoko. Taky podle mě šedé dovozy mají boom za sebou. Ještě pár roků budou firmy, co budou jakštakš umět servis, ale bude to slepá větev. Také kupní síla=kupující šedých dovozů ubývá, protože tomu sami nerozumí a dnes chtějí mít záruky....
Mrknul jsem na ten vobosystém.....Kubota B1241 s čelákem 581 tkč bez dph....no, už mě zvedli, omdlel jsem :shock: To jsou holt ceny, za které může komunální sféra. Pro zajímavost...
Prodej malotraktorů do 50koní za rok 2023 Slovensko...https://www.agroportal24h.cz/clanky/kub ... do-50-koni

To je přesně odraz komunální sféry. My, domkaři, můžeme jen čučet. Dnes bych namísto šedého dovozu hledal použité starší stroje (rok +-2010), které jsou ještě kvalitně vyrobeny, jsou jednoduché na servis, rozšířené po Evropě, dají se postavit na značky, což je dnes už standart, vzhledem k tomu, jak se zostřují přestupky, pojistné plnění atd....

pietrobs

#588 Nový příspěvek od pietrobs »

Ako dostalo ma to ladiki..tie ospevovane cinske traktory a za rok sa predali u nas ,,az" 2 ks🤣..hm..ale vcelku ma tesi ze kubota je na prvej priecke..samozrejme komunal robi svoje..ale myslim ze tam su aj individualne zakaznici..u nas ich predava supa a romerx..kazdopadne ma prekvapila znacka kioty a branson...tie traktory praveze nie su zle ale i tak nejako neoslnili..ktovie preco?.zeby kvoli cene?..ono zase ako pises ani kubota uz neni to co byvala ..a tie starsie modely boli urcite kvalitnejsie.

Peter768

#589 Nový příspěvek od Peter768 »

Čo sledujem predajcov šedého dovozu, tak to ustáva. Ono prichádza doba, kedy je trh nasýtený. Bola doba, kedy tie stroje išli na dračku, ale už si ich nemá kto kupovať. Tí čo chceli už majú...a na domáce hrkanie stačí. A kto si kúpi na doma nový traktor od zástupcu na SK? Väčšinou firmy, alebo ľudia, čo zarobia na službách. A nájde sa aj pár jednotlivcov. Ale je vidieť, že čísla predaja sú smiešne.

pietrobs

#590 Nový příspěvek od pietrobs »

Presne tak Peter..no kazdopadne by to tym co chcu kupit traktor zo sedeho dovozu aj pomoct ze cena pojde dolu..ale tym padom aj ponuka strojov bude cim dalej tym mensia. Nebude s coho vyberat.

ladiki

#591 Nový příspěvek od ladiki »

ten prodej na SK za 2023 hlavně ukazuje, že to není ani tak o kvalitě, jako o prodejcích....
Yanmar určitě není nekvalitní, Iseki tam ani není...Překvapil mě Solis a Farmtrac řekl bych na úkor Kioti a Bransonu, ale opět vidím šikovnost prodejců Solisu a Farmtracku, kterých je na SK více a dohromady udělají pěkná čísla.

Co sleduji prodej malotraktorů z druhé ruky, tak na SK je mnohem více nabídek jetých traktorů než v ČR...

pietrobs

#592 Nový příspěvek od pietrobs »

Vidis to som zabudol Ladiki...iseki,yanmar...ale ako viem tak yanmar ani nema na sk zastupenie..iba v u vas v cz...iseki neviem tiez zeby tu niekto predaval ?.

palobobo

#593 Nový příspěvek od palobobo »

A mňa by zaujímalo či Branson 5025 je do 50 alebo nad 50 koní. A či ten môj je v tých 33ks. :)

Pepa 1

#594 Nový příspěvek od Pepa 1 »

Zdravím chlapi
Přemýšlím nad Iseki Sial 15.
V plánu s ním mám obdělávat pozemek o velikosti cca 10x25m, ale v budoucnu ještě o trochu více cca 20x50m.
Tento pozemek tedy bude třeba orat, rotavátorovat, dělat brázdy na brambory, proorávat je, na podzim dovézt hnůj, z lesa dřevo - ročně po částech okolo 15m3 a sem tam něco převézt.
K tomu síct a sušit louku o rozloze cca 1500m2, ale v horizontu pár let ještě více, okolo 2000 - 2500m2.
Ještě se ale rozhoduji, jestli místo Iseki Sial 15 nejít do Kuboty B1400 DT nebo Kuboty B1502 DT.
Budou tyto stroje, o kterých přemýšlím, na uvedené práce dostačující?
Je jedno, který vyberu, nebo s některým udělám určitě chybu?

ladiki

#595 Nový příspěvek od ladiki »

už jsi na tom sialu 15 nebo b1400 seděl? Projel jsi se?

Pepa 1

#596 Nový příspěvek od Pepa 1 »

Seděl a jel jsem s Yanmarem F13D a s Yanmarem YM1401D.
Byla to ale jenom projížďka u prodejce po asfaltu, protože tyhle dva měl zrovna nastartované.
Kdo tam byl, tak se prostě mohl svézt.
Siala 15 jsem si jen prohlížel a moc se mi líbí ta jeho světlá výška. To jen tak jiné traktory, stejné velikosti, nemají.
A taky nemá na přední nápravě ten obrovský diferák, který tam trčí jako nějaká bakula.
Ale nevím, jestli to není na úkor toho, že je ta náprava v něčem ošizená.
Jediné, co mi na něm vadí je, že na zadní nápravě má reduktory a ne jenom čistou hřídel.
Proč se ptáš, Láďo?

ladiki

#597 Nový příspěvek od ladiki »

ptám se proto, jestli jsi si vytvořil představu....no a vidím, že nevytvořil....

ladiki

#598 Nový příspěvek od ladiki »

honzaPP

#599 Nový příspěvek od honzaPP »

ladiki píše: pát úno 23, 2024 12:44 pm tohle ber, dokud je...
https://dum.bazos.cz/inzerat/181658292/ ... p-stav.php
Ten je fakt pecka!! Ta kabina vypadá fakt obrovská! To by se mi taky moc líbilo. :)
Hinomoto N249

ladiki

#600 Nový příspěvek od ladiki »

no, celkem žasnu...teď jsem stahl manuál..

Kubota BB260. Motor 4vál, 1500cm3, 26koní. Hmotnost 965kg, délka 250cm, výška 173cm, šířka 120cm. Kola 6-14/9,5-20. Světlá výška 33cm..
V Japonsku na to dávají 160cm rotavátor...
https://www.google.cz/search?q=%E3%82%A ... 7&biw=1610

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“