Zetor 7211 od petr.domo

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
-sheppard-

Re: Zetor 7211 od petr.domo

#91 Nový příspěvek od -sheppard- »

Predni nápravu budu montovat někdy na podzim, už ji mám doma a teď je na GO. Když jsem před pěti lety dělal tu opravu, kterou až teď dokladem fotkami, tak jsem ještě o předním náhonu ani neuvažoval. Postupně jsem traktor vylepšovat a zlepšovat až jsem dospěl do fáze že už je stroj neprodejné a že ho dotáhne k dokonalosti. 8) Dneska jsem dodělal čtvercové Světla a filtry kabiny. Vypadá to úplně jinak a hlavně už ventilátory budou sat čistý filtrování vzduch :wink: fotky samozřejmě dolozim ale postupně.. :ano:
Zetor 7211 Tunis

-sheppard-

#92 Nový příspěvek od -sheppard- »

Přidávám další foto z opravy

chystání střechy na nástřik, vytmelení a vybroušení děr, ani nevím či už jsem to dělal :)
Obrázek

tady už nastříkaná, na foto to není vidět ale na šikminách byly takové jakoby prasklinky jak se stará barva scvrkla, to jsem nespravoval myslel jsem si že to barva slije ale bylo to vidět pořád :'(
Obrázek

pár drobností na elektro :)
Obrázek

tady mě nejvíc štve že jsem nedostal na žárovku patici, jak to máte vy, taky tam máte mezi tím filtrem tak málo místa?
Obrázek

svazek elektriky na motor
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

samozřejmě nové očalounění stropnice, taky vlastní práce, nakonec jsme zvolili koženku
Obrázek

a tady první výjezd z garáže :wink:
Obrázek

a dolazení detajlu pod širým nebem, ono to venkovní světlo je stejně nejlepší, jsem zjistil tolik nedostatku jak to vyjelo ven :D :D
Obrázek

jsem začal dělat na řídicí jednotce a měl jsem z toho strach :smich:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

ale zmáknul jsem to
Obrázek
Zetor 7211 Tunis

red.bill

#93 Nový příspěvek od red.bill »

Nový polský paraboly jsou delší takže to tam moc nevychází... s původníma problém není. Ani s původníma parabolama pro h4 ze šáde čtyřoka.

oakenfold

#94 Nový příspěvek od oakenfold »

Traktor lepší, než když byl novej :)
Z7711, Z3011, Z Super P, UNHZ 750, Bss 3,5t, Bss P73S, RUR 5

pavel233

#95 Nový příspěvek od pavel233 »

Ohledně vzduch. filtru a patice žárovky souhlas. Taky málo místa.
Já tam mám ještě ten bakelitovej půlměsíc tak se nechá výměna žárovky tak nějak udělat. Blbě ale jde to.

fikejz

#96 Nový příspěvek od fikejz »

Mám koupenou tuhle patici
Obrázek
Je krátká jen o malinko delší než konektory. Kupoval jsem tady: https://www.aliexpress.com/item/1000001 ... 0001876452
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Lukashil

#97 Nový příspěvek od Lukashil »

Pokud se nic nezmenilo do roka se ti roztavi a vyzkratuje
Stydím se za tuto zem

fikejz

#98 Nový příspěvek od fikejz »

Keramická patice se roztaví?
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Lukashil

#99 Nový příspěvek od Lukashil »

Keramicka samo ze ne, ale oni vydavaji kolikrat za keramiku tvrdy plast....
Stydím se za tuto zem

fikejz

#100 Nový příspěvek od fikejz »

To je možný, ale tuhle mám doma a plast uvnitř určitě není.

-sheppard-

#101 Nový příspěvek od -sheppard- »

další foto z renovace, už sem jen dodělával elektriku a pár drobností kolem a bylo hotovo.

zapojení řidící jednotky, přívodní kabely od baterky zdvojené a přímo na pojistky bez jakéhokoliv spoje, original konektory s plus polem od baterky byly úplně černé vypálené tak jsem to dal napřímo
Obrázek

Obrázek

palubní deska
Obrázek

všechno jsem si dělal na konektory, defakto jako originál akorát jich tam mám mnohém víc :smich:
Obrázek

předohřev vody, jen jsem to doposud nepoužil :D :D
Obrázek

očistit závaží
Obrázek

a do laku
Obrázek

měl jsem problém že na novém budíku otáčkoměru mi lítala ručička, prostě pulzovala a nebyl na jednom místě, tak jsem rozebral čidlo
Obrázek

somozřejmě všude olej, tak jsem to vyčistil a dal nazpět. Nové čidlo mi zase nespolupracovalo s budíkem tak jsem nakonec nechal staré. Sice to pulzovalo pořád ale bylo to lepší. Už se to tady na foru řešilo mnohokrát i já jsem to někde popisoval.
Obrázek

Obrázek

vytvořil jsem si nové kryty dozadu nad zadní blatníky
Obrázek

nic jsem tam neměl a na nějakém videu jsem viděl že tam jsou takové čalouněné záslepky tak jsem si je vytvořil :)
Obrázek

Obrázek

a hlavně to funguje jako fajna skrýš na doklady nebo lékárničku 8)
Obrázek
Zetor 7211 Tunis

Tomas6

#102 Nový příspěvek od Tomas6 »

Máš to moc hezké. Jen s tou elektrikou bych měl malou připomínku. Nebo teda já bych to udělal trochu jinak. Zajedno bych vyhodil toť tyto pojistkové skříňky s pojistkama a dal nožové a asi by jich bylo výrazně víc, páč origo zapojení je takové spartánské a na jednu pojistku je mraky spotřebičů. Ale to je jen můj názor, v žádném případě to neber jako že jsi to udělal špatně, nebo tak. Páč já mám nejmíň co kecat...
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

kaja.h

#103 Nový příspěvek od kaja.h »

Ne, ne, říkáš to dobře, taky bych tam dal nožovky, pokud nemáš aspoň zásobu keramickejch. Na můj vkus je tam moc těch černejch, malinko bych to prostřídal, aspoň s modrým. I červený by se tam hodil. Taková ta štábní kultura. :)
Jede traktor, je to Zetor 3011

red.bill

#104 Nový příspěvek od red.bill »

To čalounění vzadu měly až poslední kabiny, bylo to na ty "hřebíky" co drží čalounění, takže žádný snadný přístup. Tyhle tam vůbec nic neměly ani z fabriky... třeba 70 kabiny neměly ani ty trojuhelníky u blatníku... traktory(72 atd.) pro ČSSR měly vlevo dva(70 měly jen jeden) kastlíky, vývozní měly jen ten nízký vpravo atd... s nima je tam přístup taky na prd, hlavně vlevo...

Ono tam zase tolik spotřebičů na jednu pojistku není. Však to nic nemá... u 72 1. pojistka brzdový, klakson, světelná houkačka, náhonovka. 2. pojistka relé dobíjení a možná montážní zásuvka(jestli není na 3). 3. pojistka napájení palubky + blinkry. Pak už máš jen světla. V přídavný máš L motor topení, další P motor topení a poslední je napájení motorků stěračů... možna, že jsem na něco zapoměl. 70 má napájení vršku kabiny řešeno trochu jinak. Oba motorky topení jdou z jedný pojistky a už napamatuju odkud táhnou napájení horních světel ale asi z parkovaček... potíž je, že tam za ty roky kdejaký kutil nacpe kde co na původní rozvod a ten to prostě nedá. Pokud se něco přidává chce to přidat komlpet rozvod... nožovky jsou fajn ale nejsou moc variabilní co se týče zapojení. Ty přívodní konektory zase velkou proudovou zátěž nedají, takže ideálně přívod rozdělit už před pojistkama než na pojistkách... nejlepší by bylo tam naroubovat pojistkovku z auta ale nikam se nevleze aby k ní byl nějaký rozumný přístup...

-sheppard-

#105 Nový příspěvek od -sheppard- »

o těch nožových pojistkách jsem uvažoval, ale už nevím proč jsem je tam tehda nedal, myslím si že to bylo kvůli připojení konektorem faston na místo šroubového spoje ale už si nejsem jistý. Šroubový spoj je mnohem lepší než ty fastony, právě proto jsem plus dal bez konektoru přímo na šroubení. Černé dráty jsem nechal z důvodu že mam na celou el. instalaci nakreslený plán kde mam vše popsané tak jako na každém drátu, proto by u mě nemělo smysl dávat barevné dráty i když k bočním světlům, když jsem je předělával, už jsem si barevné dal a je pravda že je to hezčí :smich:
Zetor 7211 Tunis

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“