Politika, neshody, atd. VI
Re: Politika, neshody, atd. VI
To že se nedostaneš na články mimo tenhle kontinent začíná být docela běžný Už se mi to stává delší dobu když mi učitel ze základky pošle USA odkazy na nějaký stránky Tak to musím přes anonymní síť a pak to jde mam třeba IP brazilie a pod ale je to příšerně pomalý a nepohodlný a bude huř EU je jak pitomá ale aby zabránila hekrům tak na to zas nemá a myslí že tímhle to dokáže
Co se týká duchodů poslouchal sem přímý přenos ustavního soudu proč co a jak Prostě to opozice po.... jak jen mohla s obštrukcema místo aby dála věcný argumenty a vypočty kolik by to doopravdy stálo i s realnýma vypočtama argumentama nic víc k tomuhle tématu nelze říci a tak nevím koho budu nakonec volit Z těch co jsou v poslanecký sněmovně ani jednu
Co se týká duchodů poslouchal sem přímý přenos ustavního soudu proč co a jak Prostě to opozice po.... jak jen mohla s obštrukcema místo aby dála věcný argumenty a vypočty kolik by to doopravdy stálo i s realnýma vypočtama argumentama nic víc k tomuhle tématu nelze říci a tak nevím koho budu nakonec volit Z těch co jsou v poslanecký sněmovně ani jednu
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Ano Hobře, Ústavní soud definitivně potvrdil, že nežijeme v právním státě. Nárok na valorizaci vznikl před datem přijetí úpravy valorizace. Takže nejen podle mého mínění jasná retroaktivita. Mimochodem to odůvodnění verdiktu je velice kreativní:
Odpověď Otovi z tématu "co jste dnes dělali" (http://nasetraktory.sk/forum/viewtopic. ... b#p1850308)
Oto, u nás "stačí" 35 odpracovaných let, jenže musíš mít důchodový věk (u mě to je po posledních úpravách 65 roků). Nebo můžeš do "předčasného", ale musíš mít odpracovaných 40 let, jenže to zároveň nesmí být dřív jak 3 roky před dosažením důchodového věku.
Hlavně, že to pako Jurečka blábolil a lhal o tom jak by občané měli být v penzi průměrně 21,5 roku. Třeba tady: https://www.i60.cz/clanek/detail/33514/ ... an-jurecka Přitom podle ČSÚ https://www.czso.cz/documents/11280/139 ... ersion=1.3 se chlapi mého ročníku v průměru mají šanci dožít 78 roků. Ať počítám jak počítám, vychází mi to na nějakých průměrných 13 roků penze Šmejdi ulhaný!
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/usta ... domaci_mls Takže jinými slovy "krátká" retroaktivita je přípustná Za zmínku jistě stojí i výsledek ankety v článku ohledně souhlasu / nesouhlasu s rozhodnutím ÚS - 62% lidí s ním nesouhlasí. Už to samo hovoří o "oprávněnosti očekávání" docela jasně.Inflace přesahující zákonný limit pěti procent reálně nastala až v lednu.
Podle Šimíčka vláda musela jednat a jednala dostatečně dopředu, než důchody reálně přistály lidem na účtech. „Legitimní očekávání, že reálná síla důchodů se nezmění, příjemci důchodů opravdu měli. Bylo posíleno tím, jak se měnila inflace. Nicméně toto očekávání mělo jen krátké trvání. Když byl zákon přijat, a to s dostatečným časovým předstihem, muselo zaniknout též legitimní očekávání,"
Odpověď Otovi z tématu "co jste dnes dělali" (http://nasetraktory.sk/forum/viewtopic. ... b#p1850308)
Oto, u nás "stačí" 35 odpracovaných let, jenže musíš mít důchodový věk (u mě to je po posledních úpravách 65 roků). Nebo můžeš do "předčasného", ale musíš mít odpracovaných 40 let, jenže to zároveň nesmí být dřív jak 3 roky před dosažením důchodového věku.
Hlavně, že to pako Jurečka blábolil a lhal o tom jak by občané měli být v penzi průměrně 21,5 roku. Třeba tady: https://www.i60.cz/clanek/detail/33514/ ... an-jurecka Přitom podle ČSÚ https://www.czso.cz/documents/11280/139 ... ersion=1.3 se chlapi mého ročníku v průměru mají šanci dožít 78 roků. Ať počítám jak počítám, vychází mi to na nějakých průměrných 13 roků penze Šmejdi ulhaný!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Oni odhaduji vek "unavenosti" asi jako svacinar v plechove kavalerii kalorickou hodnotu pribinaku
Pro oboji plati jak to tam rekl Mensik, je to odpovidajici pro toho kdo scita pribinaky nebo keca na schuzi..........
Demise je prezitek, dneska na zoomu ukazovali zabery z nejake zeme tretiho sveta (tusim) kde demonstranti vtrhli do prezidentskeho palace a prezident musel zdrhnout.....
Hadam ze tam nemeli snemovnu aby vtrhli tam
Meli bysme se od tech mene vyspelych kultur hodne ucit.....
Pro oboji plati jak to tam rekl Mensik, je to odpovidajici pro toho kdo scita pribinaky nebo keca na schuzi..........
Demise je prezitek, dneska na zoomu ukazovali zabery z nejake zeme tretiho sveta (tusim) kde demonstranti vtrhli do prezidentskeho palace a prezident musel zdrhnout.....
Hadam ze tam nemeli snemovnu aby vtrhli tam
Meli bysme se od tech mene vyspelych kultur hodne ucit.....
Stydím se za tuto zem
Čárlsi, nemyslím si, že by to mělo s ochranou proti hackerům cokoliv společného a to ani jako záminka. Je to spíš reakce Amíků, aby nemuseli řešit stupidní evropský regulace.
Lukáši, oni nemají co odhadovat. Na zjišťování reálného stavu a odborný odhad mají instituce - třeba ty statistiky z ČSÚ, o inflaci taky věděli dopředu - jednak s ní sami počítali při přípravě rozpočtu a za druhé o ní hovořila ČNB už ve svých letních výhledech na druhé pololetí. To že soudu lhali a on na lživou argumentaci přistoupil, namísto toho aby je potrestal za lež, jde na vrub k chybnému rozhodování soudu
Lukáši, oni nemají co odhadovat. Na zjišťování reálného stavu a odborný odhad mají instituce - třeba ty statistiky z ČSÚ, o inflaci taky věděli dopředu - jednak s ní sami počítali při přípravě rozpočtu a za druhé o ní hovořila ČNB už ve svých letních výhledech na druhé pololetí. To že soudu lhali a on na lživou argumentaci přistoupil, namísto toho aby je potrestal za lež, jde na vrub k chybnému rozhodování soudu
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Co si to přečíst celé a ne jen novinářskou zkratku?
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Hoši Ono je to jaksi vše protiřečení všech stran co jsou a rozhodovali Prostě na lidi kašlou jim jde o jiný korejtka a hlavně o ty co budou až skončí další volby
Není jednoduchá volba koho zvolit a kdo konečně šáhne do aparatu státních uředníků darmožroutů ne těch co jsou potřeba hasiče policajti atd . a udělá přítrž vyhazování peněz daňových poplatníků oknem a takovou stranu neznám která by jen neslibovala a udělala co je dávno potřeba jen si vemte kolik roků se mluví o duchodový reformě
a co se provedlo za ty dlouhý roky a jaká je inflace celková za 30 let o kolik se znehodnotila koruna a kolik má realnou cenu Za tohle muže jen a jen vlády co tu vládli 30 let nikdo jiný
Co vlastně chci stabilní měnu bez inflace takže 0 nic jinýho což jaksi zaručí stabilitu státu Prostě utratit stát by moh jen tolik kolik je příjem Nic nelze zvyšovat donekonečna ani produktivitu práce ani množství výrobků ani zisky tak to prostě je
Chobotku nečetl poslechl sem si přímý přenos Lze na ČT dohledat a poslechnout celý výrok soudu ve videu je skoro dole https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/do ... odu-345267
Není jednoduchá volba koho zvolit a kdo konečně šáhne do aparatu státních uředníků darmožroutů ne těch co jsou potřeba hasiče policajti atd . a udělá přítrž vyhazování peněz daňových poplatníků oknem a takovou stranu neznám která by jen neslibovala a udělala co je dávno potřeba jen si vemte kolik roků se mluví o duchodový reformě
a co se provedlo za ty dlouhý roky a jaká je inflace celková za 30 let o kolik se znehodnotila koruna a kolik má realnou cenu Za tohle muže jen a jen vlády co tu vládli 30 let nikdo jiný
Co vlastně chci stabilní měnu bez inflace takže 0 nic jinýho což jaksi zaručí stabilitu státu Prostě utratit stát by moh jen tolik kolik je příjem Nic nelze zvyšovat donekonečna ani produktivitu práce ani množství výrobků ani zisky tak to prostě je
Chobotku nečetl poslechl sem si přímý přenos Lze na ČT dohledat a poslechnout celý výrok soudu ve videu je skoro dole https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/do ... odu-345267
Chobotek - nevím, co bych měl ještě číst. Podstata věci je jasná... Ti, co jsou u moci, odírají plebs...
V příštích volbách volím komunisty. Kateřina Konečná je můj tip...
V příštích volbách volím komunisty. Kateřina Konečná je můj tip...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Tobě je podstata jasná, Karel chce ideální svět... Nedá se nic dělat. Tuhle jsem hovořil s jedním traktoristou a tak nějak z toho vyšlo, že je třeba historii občas zopakovat, aby si ty základní věci vtloukli do hlav úplně všichni. Tak do toho!
Mohli jste svým poslancům poradit, jak tu stížnost formulovat jinak. Třeba by pak měl ÚS možnost rozhodnout jinak. Také jste jim mohli poradit, že v práci je zvykem pracovat, nikoliv zdržovat. Ale to jsou jen takové návrhy, no.
Mohli jste svým poslancům poradit, jak tu stížnost formulovat jinak. Třeba by pak měl ÚS možnost rozhodnout jinak. Také jste jim mohli poradit, že v práci je zvykem pracovat, nikoliv zdržovat. Ale to jsou jen takové návrhy, no.
Tady je zase odborníků na ústavní právo.Poslouchal jsem tiskovku v autě a celkem to mělo hlavu a patu.
Chobotku, cituji z tebou daného odkazu to pro diskutovanou část podstatné:
Nepřípustnost retroaktivity spočívá zejména v tom, aby změny zákonů nenarušili legitimní očekávání dotčených osob a souvisí i s funkcí právních norem, které svým adresátům ukládají, jak se mají chovat po jejich účinnosti, a proto zásadně platí jen do budoucna.
Inflace rozhodná pro vznik nároku jednoznačně předcházela projednávání změny a vznik žalovaného předpisu.
Jo a "vtipná" je v odůvodnění rozsudku https://www.usoud.cz/fileadmin/user_upl ... uchodu.pdf zmínka o změně způsobu hodnocení inflace rozhodné pro valorizaci:
Perličky v rozsudku typu: opozice vládě neschválila přijetí zákona v prvním čtení a proto musel být aktivován stav legislativní nouze, (viz bod 101) jsou už jen třešinkou na tomhle dortu hnusu.
A vážně, i když si přečtu celou tiskovou zprávu mluvčí ÚS, stejně nevidím zásadní rozdíl oproti novinářské zkratce.Ústavní soud připustil, že napadená zákonná úprava zasáhla do legitimního očekávání příjemců důchodů.
Nepřípustnost retroaktivity spočívá zejména v tom, aby změny zákonů nenarušili legitimní očekávání dotčených osob a souvisí i s funkcí právních norem, které svým adresátům ukládají, jak se mají chovat po jejich účinnosti, a proto zásadně platí jen do budoucna.
Inflace rozhodná pro vznik nároku jednoznačně předcházela projednávání změny a vznik žalovaného předpisu.
Jo a "vtipná" je v odůvodnění rozsudku https://www.usoud.cz/fileadmin/user_upl ... uchodu.pdf zmínka o změně způsobu hodnocení inflace rozhodné pro valorizaci:
přičemž běžná inflace přesáhla onen nově použitý index násobně. Proč asi bylo zvoleno tohle řešení? A fakt náš stát nemá na penze, a zároveň přitom může kupovat za nesmysl éra, jejichž přínos v době termínu dodání je již z dnešního pohledu více než iluzorní?Ústavní soud rovněž zjistil, že valorizace důchodů se v minulosti počítala z běžné inflace, nikoliv z indexu životních nákladů důchodců, který se dříve ani zvlášť ani nesledoval a nepredikoval, neboť pro to nebyl dán vážnější důvod. Historicky poprvé se totiž tento index spotřebitelských cen za domácnosti důchodců výrazněji odchýlil od obecného indexu spotřebitelských cen domácností až v lednu 2023
Perličky v rozsudku typu: opozice vládě neschválila přijetí zákona v prvním čtení a proto musel být aktivován stav legislativní nouze, (viz bod 101) jsou už jen třešinkou na tomhle dortu hnusu.
Vybíráš z toho, jen co se ti hodí. ÚS hodnotil legitimitu procesu, pochybení neshledal. To "podstatné", co cituješ přece není nic, na co je jakýkoliv nárok. Proč necituješ pokračování? Perličkou je pak ta anketa pod článkem. Čtenářstvo nečte, zaměňuje nález ÚS s názorem na valorizaci důchodů. Vyjádření ČNB, ČSÚ, ap. co jsi po nich výše volal v tom rozsudku taky jsou. Všechny vlády, i ta předchozí mohli s těmi důchody něco dělat, především s nastavením systému. Nedělali nic. Fakt nechápu, co jste kdo čekal.
Tu anketu v článku beru jen jako ilustraci onoho očekávání.
Jasně, že jen vybírám a neřeším to celý. Požadavek na zrušení z důvodu legitimity schvalovacího procesu už vůbec ne, protože ten byl přinejmenším pitomý. Ty vyjádření zmiňovaných institucí tam jsou to je pravda. Jen já po nich nevolal, já tvrdil, že vláda byla přistižena při lhaní ÚS, protože tvrdila, že nevěděla o té výši inflace a ÚS to lhaní toleroval.
Jasně, že jen vybírám a neřeším to celý. Požadavek na zrušení z důvodu legitimity schvalovacího procesu už vůbec ne, protože ten byl přinejmenším pitomý. Ty vyjádření zmiňovaných institucí tam jsou to je pravda. Jen já po nich nevolal, já tvrdil, že vláda byla přistižena při lhaní ÚS, protože tvrdila, že nevěděla o té výši inflace a ÚS to lhaní toleroval.
Nic takového tam není, to je tvoje interpretace. Viz str. 15-21 nálezu. Kdybys napsal, že to měli a mohli předpokládat, byla by to jiná, ale nevěděli to, protože oficiální data byla k dispozici příliš pozdě, opět viz str. 15-21.
Nečekal sem vubec nic co chci je jen zbožný přání a nic jiného Ono idealní stát nebude nikdy a nikde to byla tak prvobytně pospolná společnost s výmněným obchodem
Ani sem nečekal že budou doplácet na duchodech tu ticku
Mě zaujalo to že chtěli zkracené jednáni a opozice nedovolila tak to vláda provedla ve stavu legislativní nouze to už je vina opozice že to zavinila
Co soud shledal ano bylo to oprávněný a to legitimní očekávaní to je tak bizardní pojem Prostě podle mne to je když už je schválený navýšení a vlada by to změnila
To jak to je doopravdy je jen o právnícich a taky o tom že se část právníků ústavního soudu vyměnila v zakoných lhutach Odvolání jaksi není možné nikam
Takže tu zas máme novodobou diktaturu s nemožností odvolat volané poslance a strany Takže si mužou skoro všechno odsouhlasit a holt lidi budou vyřvávat po socialních sítích a ruzných forech jenže nic nezmění To by musel bejt generální štrajk
Osobně mě fascinuje co se týká mateřský a její valorizace atd To mě štve daleko víc než že mi sebrali litr na duchodu. Když zvednou mateřskou pro děti narozený až od 1 ledna a žensky matky co porodili před 1 lednem dřív utřou hubu Tomu se říká sviňárna 1 třídy Tak to měli zvednout všem a třeba poměrnou částí od narození dítěte na zbytek co budou na mateřský
Ani sem nečekal že budou doplácet na duchodech tu ticku
Mě zaujalo to že chtěli zkracené jednáni a opozice nedovolila tak to vláda provedla ve stavu legislativní nouze to už je vina opozice že to zavinila
Co soud shledal ano bylo to oprávněný a to legitimní očekávaní to je tak bizardní pojem Prostě podle mne to je když už je schválený navýšení a vlada by to změnila
To jak to je doopravdy je jen o právnícich a taky o tom že se část právníků ústavního soudu vyměnila v zakoných lhutach Odvolání jaksi není možné nikam
Takže tu zas máme novodobou diktaturu s nemožností odvolat volané poslance a strany Takže si mužou skoro všechno odsouhlasit a holt lidi budou vyřvávat po socialních sítích a ruzných forech jenže nic nezmění To by musel bejt generální štrajk
Osobně mě fascinuje co se týká mateřský a její valorizace atd To mě štve daleko víc než že mi sebrali litr na duchodu. Když zvednou mateřskou pro děti narozený až od 1 ledna a žensky matky co porodili před 1 lednem dřív utřou hubu Tomu se říká sviňárna 1 třídy Tak to měli zvednout všem a třeba poměrnou částí od narození dítěte na zbytek co budou na mateřský
Já ti Chobotku nevím, čteme oba stejný dokument? Na těch zmíněných stránkách třeba ČNB ve spoustě balastu říká:
ČSÚ tam v podstatě řekl, že jejich data jsou veřejná a přístupná tedy nejen vládě, ale každému a že vláda a ministerstva mají vlastní přístup ke všem datům.V prognóze ze srpna a listopadu 2022 se očekávalo další zrychlení inflace (meziročního cenového růstu) ve druhé polovině roku 2022 a její znatelné zpomalování až během roku 2023 s tím, že v první polovině roku 2023 bude inflace stále dosahovat dvouciferných hodnot