soustruh

pouze technický problém, pro který zde není kategorie.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
JardaCNC

Re: soustruh

#46 Nový příspěvek od JardaCNC »

No nevím, optimum soustruh mám doma. Pěkný velký a hlavně na 400 v a s klasickou převodovkou. Jako za mě super stroj.
250 univerzálka Točná délka 1500 co víc si přát.
Pozor je to ten typ co má litinové lože a taky vanu.
Cca 100kg navíc.
Jako za mě tak nemá chybu - když vezmu co mě stál..
Jinak mám doma "žebráka" - frezku a už více snad nechci.
U matky mám rozdělaný katr - tak i tam se musím pohnout.

jojo7011

#47 Nový příspěvek od jojo7011 »

Za 100k kupis starsi sustruh na bazosi. Trochu sa mu povenujes co ta u toho noveho cinana ajtak neminie ale budes mat zaruceny vysledok. Kdezto po povenovani sa cinanovy je vysledok namahy velmi otazny. Ja som tak nejak podobne dopadol s mulcovakom. Tiez som spekuloval ci mam kupit starsi znackovy a zgeneralkovat ho, alebo kupit novy cinsky. Tak som kupil novy cinsky a zgeneralkoval ho aby sa dal vobec pouzivat. A najhorsie je, ze ajtak musim kupit nejaky starsi znackovy. Cize vysledok je ze som prejebal peniaze za novy cinsky a jednu generalku naviac :tyty:

Čárls

#48 Nový příspěvek od Čárls »

Pokud bych kupoval soustruh číňana rozhodně ne po netu ale z krámu kde si mohu šáhnout na kliky dobrý prodejce umožní Pokud ne nazdar jdu o dům dál
Mě doma soustruh zatím nechybí a pokud tak mám kam zajít a nechat si vyrobit nebo vyrobit sám a doma by bylo tak místo sbídou na číňana toho nejmenšího a pro to zas nemám využití

JardaCNC pokud už ma litinovou vanu dobře spojený s fremou tak to už svědčí o větší odolnosti proti chvění a tuhosti
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Ready

#49 Nový příspěvek od Ready »

Za sto tisíc je na Bazoši soustruhů dost,otázkou je,jestli dokážeš při prohlídce ohodnotit stav,doba,kdy se prodávaly dobrě funkční věci je dávno pryč,teď dobrou každý drží doma a prodá naleštěnou zdrhu s ložem proježděným jak prověšená šňůra na prádlo,pro kterou prý nemá využití a jen tam stojí......no aby měl :D . Navíc,ne každý potřebuje točnou délku 1500mm a tunu těžký stroj....taky to řeším,zatímco tu čínu si strčím do zimní dílny a ještě zbude místečko na menší frézku,na jaro budu od taťky převážet druhoválečného Františka Wawerku a už teď vím,že místo prostě bude problém,je to velké 1,5 tunové heblo.A prodej nepřichází v úvahu.
Čárls...dojet na prodejnu a ošmàtrat si beru jako samozřejmost.

palobobo

#50 Nový příspěvek od palobobo »

Sa to tu rozbehlo.... som si nevedel spomenut na jarduCNC volakedy sme to tu riesili mame rovnaky sustruh len ja mam tocnu dlzku len 1meter nad sanami 420 a daju sa vybrat aj sane ale to mi povedal znami aby som nerobil. A presne ako pise jardoCNC je to kus liatiny par stran dozadu som dal foto a to sa da porovnavat z tymi 50 60 rocnymi malymi strojmi. A hlavne to nezabera tolko miesta. Samozrejme nemoze chciet od stolneho sustruhu noveho za 100000 czk aby mal tuhost ako stara SV18. Optimum v CZ ma nadhernu predajnu a stroje sa daju odskusat.

JardaCNC

#51 Nový příspěvek od JardaCNC »

Nevím a nikdy jsem nebyl v obchodě optimum.
Jen jsem to viděl na vlastní oči a řekl jsem si to by šlo.
Stálo mě to 63 klacku a otec s traktorem (ať je mu země lehká) mě to potáhl cca 60 metrů no a je tu.
Ne tomu traktoru.,.........

Čárls

#52 Nový příspěvek od Čárls »

Prostě pro tazatele nekupovat čínu na bazoši a jinde z internetovýho obchodu ale prostě zajet do krámu a vyzkoušet jak bude vyhovovat Pokud se moc nevyznáš tak si sebou vem nějakýho soustružníka co ví co a jak a na soustruhu dělá nebo dělal a ví jak měřit sáně a vůle na starých strojích a to se týká starých soustruhů i nových Hovg Nic víc k tomu říci nejde

palobobo

#53 Nový příspěvek od palobobo »

JardaCNC

#54 Nový příspěvek od JardaCNC »

Je to přesně on.
Jen bez odměřování.
Jako já jsem spokojený.

chobotek

#55 Nový příspěvek od chobotek »

Tenhle mají na místním učňáku. Vcelku to jde, když se odstraní bezpečností prvky :red: Kdyby mi ho někdo dal domů, nadávat nebudu.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Čárls

#56 Nový příspěvek od Čárls »

Koncáky na krytech a tkzv co je v modě našlap a musíš když spustíš soustruh na něm stát jinak se vypne Prej aby mašinu jsi měl neustále pod dohledem :smich:
To tenkrát chtěla bezpečačka zavést na všech soustruhách Mirek co stabilně dělá na su80 9,5m točná dýlka ji poslal natvrdo před ředitelem doprdele a řek že radši pujde jinam ať si tam dělá sama a bylo vymalováno :friends: říďa vyhodil tu první bezpečačku při nejbližší příležitosti :smich:

Fizz

#57 Nový příspěvek od Fizz »

Jo to používali kluci slo to pryct a teď jim chybí.

Na drobnosti super. Vymezovací kroužky úpravy šroubů atd. Akorát dva roky zpátky to bylo 70-100t.

Taky by mi nevadil. Spotreba 00nic, kompaktní, nakvaltujes tam kdeco. Odměřování dobry. Takže 8)
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

palobobo

#58 Nový příspěvek od palobobo »

ten z inzerátu ma bezpečnostný len odklápací kryt na hlavu a ten na obrázku je už demontovaný a pedál dolu je brzda. Ja ten kryt mam funkcný predsa len keď je odklopený a meria sa a podobne nehrozí náhodne spustenie. A poznám veľa firiem ako píše carls že to domontovali.

Čárls

#59 Nový příspěvek od Čárls »

Krásně to vyřešili slováci na sn 50 c kryt na univerzálu v demontovaným stavu krytu vše funkční a s namontovaným odklopeným to fungovalo jako stop tlačítko kdy to vyplo motor a elektrickou brzdou Dobrá funkčnost ať si jděla skrytem Pokud bylod klopený vyplo to nahned celou mašinu při zapnutí paky Při demontovaným byl znefunkčněn sám o sobě Odklopený kryt spínal koncák v zaklopeným rozepínal To samý kryt lyry otevřením jsi schodil celou mašinu 8) v Takže vlk se nažral a koza zustala celá :smich:

ota

#60 Nový příspěvek od ota »

Když jsem onehdá koupil soustruh a složil ho a nastěhoval do dílny, první co šlo dolů kryt ze suportu. Někde leží na půdě. Kdo zná kryt ze suportu z SV 18 ví o čem ten kryt je. Původní sklo někdo nahradil plexisklem. Nejšpinavější součást soustruhu byl ten kryt. Dal by se škrábat špachtlí.
Tuhle soused posal fotky z kovošrotu a telefonujeme a probíráme fotky a on na místě rovnou dává co chci do kýble. Povídám to vlevo co leží u tvojí boty, to mi vem! A on no však je to jakýsi pákový porvor. A já že to je držák originál krytu na můj soustruh. Jen ty 4 pásovinky s čepama. Tak mi to dovezl. Zkutím si na to jen narychlo lehkej kryt z kartonu. Aby mi nelítaly špiny na hubu, nebo ruce. To dělám jinak v rukavicích. Ale už jsem měl kryt plechovej jen tak na ty špony. Ale problém je, když univerzálka namotá špony. To je mazec. Proto jen tvrdej karton. To mi už namotalo a tam se prd stalo.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“