2x Zetor 8011

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pavel sk

Re: 2x Zetor 8011

#721 Nový příspěvek od pavel sk »

Nevidim s foto. ako mas nasrobovane predne disky na nabojoch. Ale stacilo by predne kolesa presrobovat o poziciu dovonka ( rozsirit predok). A nebudu škrtat. Ale rozhodne by som svetla do masky nedaval. To osvetlenie s lampami v kope stoji v noci za hovno.

Pavel.T

#722 Nový příspěvek od Pavel.T »

Předek mám na max na široko, mám ještě starou nápravu a disky s patkama jako uř1.
Jo do masky bych je nedával, mám doma ty origo nárazníky jak jsou světla jakoby na stranách před kolama. Jenže to je zas takový nepraktický co se týče manévrovatelnosti že ty nárazníky trčí.
Mě se líbí stávající varianta, jen teď jsem dal nová světla a jsou o něco větší tak to bude ještě horší.

pavel sk

#723 Nový příspěvek od pavel sk »

Ta varianta tych konzol akoby pred kolesami tiez neni zla. Ma ich tak na sluzobnej 16145 + aj predne origo smerovky Obrázek. Tie tykadla dopredu neprerčaju viac ako zavazia pred maskou pokial ich mas komplet sadu. Co sa tyka manevrovatelnosti, tak som nepobadal ziadne obmedzenie :-/ . Aj ked su kus nižšie polozene, svietia po tme furt lepsie ako tie v maske. Co sme sa s tymy lampamy v maske u UR2 a aj UR1 nalaborovali a štelovali rôzne ked sme chodili na nočne stražiť. A furt to stalo za hovno aj s H4 ziarovkami. Tie svetla v maske maju len tu vyhodu ze to dobre vypada na oko. Svetla na tykadlach nastavene len od oka aby neoslnovali v riadnej tme svietia ovela lepsie. Ked som pred 4 rokmi isiel koncom novembra s STK zo 6945 po 17:00h (po absolvovani TK som bol u byvaleho kolegu na navsteve) , tak ako som vysiel s mesta PT., a rozsvietil dialkove na rovine, tak to svietilo skoro ako mojom osobnom aute 8) . Ked som isiel o dva tyzdne pozdejsie s tej istej STK v poodbneom case zo sluzobnym Horalom 7245, tak som isiel ako pri petrolejke, a to som mal na nej vtedy namontovane nove lampy + ziarovky H4 :-/

red.bill

#724 Nový příspěvek od red.bill »

Máš tam paraboly pro h4 nebo paraboly pro r2 a jen tu "náhradu" pro h4... mám doma v uř1 paraboly ze š120 ze 4oka přímo pro h4 a svítí to jak auto, to nejsou nijak seřízený... ale ani původní r2 žárovky nebyla taková trága ikdyž s h4 to nejde srovnat

pavel sk

#725 Nový příspěvek od pavel sk »

Paraboly som vtedy pred 4 rokmi menil za nove a tie uz boli prave pre H4. Ale oproti lampam na siroko v riadnej tme sa osvetlenim nechytaju. A to sme sa tymy stelovacimy srobkamy uz natocili a naskusali :-/ v nočnych, ked sme chodili strazit kukuricu. Lampy viac od seba lepsie rozkladaju svetlo a osvetluju.

Pavel.T

#726 Nový příspěvek od Pavel.T »

Asi to vyhrajou ty tykadla no když už je doma mám 8)
Jen najít chuť to tam namontovat 😅
Nějak občas už není energie se v tom furt vrtat :vysmech:

Přema 28

#727 Nový příspěvek od Přema 28 »

Zdar já taky měnil přední světla ale hlavně kvůli místa kolem traktoru a nalévaní nafty z kanystrů teď už je tankovačka tak je to ještě lepší.Ale za mě je jedno jestli jsou světla v masce nebo venku! Ta doba kdy se svítilo asimetricou žárovkou a čim větší parabola tím víc adidas je dávno pryč už před deseti lety se daly pořídít super pracovní světla H 3 žarovky a do hlavních světel dávám H4 s asimetricou paticí už od roku 2000.A dnes už kupuji jen pracovní led světa . Ty co jsou v masce ani na poli nezapínám.když už musím pracovat za tmy. Jo jen obrysovky abych měl osvětleny budíky .

Pavel.T

#728 Nový příspěvek od Pavel.T »

Tak 120 konečně vystrčila čumák z dílny, pár věcí uděláno - nový CZ chladič, opravena tekoucí nádrž, vyměněn rozvaděč pod víkem převodovky, přetěsněna hydraulika + přidán druhý pomocný píst. Taky vyměněny všechny oleje včetně filtrů a místo odstředivky plnoprutok.
A trošku facelift, štětkolak kapoty :vysmech: nedalo mi to a předělal jsem světla na nárazníky :jazyk: Tak to je zas trochu jinej traktor.
https://www.rajce.idnes.cz/album/Kc08kO ... 1625067750

pavel sk

#729 Nový příspěvek od pavel sk »

8) 8) 8)

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#730 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Pěkný hned to jinak vypadá s těma předníma světlama v těch držákách 8) Prosím tě jak jsi spokojený s těma obdelníkovýma ledkama jak máš v předu a i na kabině v předu? Jak svitěj chtěl bych je dát taky, ale u tohodle typu nemám zkušenost jak to svití :-/
A co ten plnoprůtok? Jaky je u tebe rozdil v tlaku?

Pavel.T

#731 Nový příspěvek od Pavel.T »

Ahoj sorry já ti zapomněl odepsat :vysmech:
Ty ledky svítí krásně ale jsou to spíš dálkové než rozptylové, mají 72w jedno světlo.
A co se týče těch filtrů tak změna tlaku asi o 1bar víc, ale já to nedával kvůli tomu, že by mě to málo mazalo, ale kvůli tomu že mi zlobila odstředivka a tu sadu jsem měl doma už pár roků a navíc jednodušší výměna oleje, nemusim se čistit s odstředivkou.

Pavel.T

#732 Nový příspěvek od Pavel.T »

Jinak minulý týden úspěšně STK se stodvacou 8)
A dneska testování po opravách na hnojich, zdá se že vše funguje, po vyměně chladiče krásně drží furt 80 stupňů teplotu a nevyhazuje ani kapku fridexu.
Už mám nakoupené vše potřebné na předělávku na startér 12V tak snad bude brzy čas se do toho pustit 8)
https://www.rajce.idnes.cz/album/Kc08kO ... 1625988921

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#733 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj v pohodě :smich: Jo na ty 72W jsem právě koukal na internetu. S tím předěláním odstředivky je to jak říkáš, taky mě to vylezlo o cca 1-1,5 atmosfery.
A na to předělání startu 12V co jsi vše kupoval? Starter reduktor magneton? A baterku dáš do schůdků?

Pavel.T

#734 Nový příspěvek od Pavel.T »

Startér s reduktorem, skříňku na baterku se schůdky z uřI, kabely 50mm2 průřez, vodič 6mm2 od alternátoru a startéru a pak drobnosti co jsou k tomu potřeba. Ještě teda musim koupit tu baterku velkou, asi klasiku 180ah.
Jinak tu skříňku se schudkama už tam mám přidělanou, udělal jsem ji odklápěcí, pak to fotnu :)

Pavel.T

#735 Nový příspěvek od Pavel.T »

Tak už proběhla předělávka startéru na 12V. Dal jsem magneton s reduktorem. Točí to s tim pěkně, baterka je 180ah a startovací proud 1000. Pěkně to i dobijí po předělávce. Kastlík jde odklopit na pantu bez demontáže baterky, takže se dá hezky dostat na filtry, čerpadlo, namazání kardanky atd. Ještě asi upravím spodní schůdek, aby se dalo pohodlněji nalézt. Zbytek ukáže čas ale první dojmy jsou dobré 8)
https://www.rajce.idnes.cz/album/Kc08kO ... 1626493052

https://youtube.com/shorts/J0-xTnmeRVE? ... ZC3_3-V_ol

Odpovědět

Zpět na „Zetor 80 Crystal+“