Jakého japonce?
Moderátor: DYK
Re: Jakého japonce?
Oco tak uz su extremne rozsirenia...toto by som uz nedal ani ja co s kubotou pracujem vo svahoch...potom by som mozna rozmyslal nieco ako duplaky ale tam by sa mi asi tiez velmi nepodakovala kubotka.20cm.na kazdu stranu s podlozkami mi uz pride prehnane a vypada to dost na figu cely traktor potom..jak taka ,,kocapka"
Kluci mám doma domaděl. Předni naprava kombinace žigul, tranat a škoda. Trabant je čep a celé to řízení. Tedy zatáčení kol a uložení je trabant. Kola mám 14" šípáky. Na škodovackym bubnu kterej je nasazenej na čep trabanta je našroubované 10 cm rozšíření. Motor na předku má 100 kg. Na předku na nárazníku je asi 80 kg závaží. Když jsem zavaží dával, říkal jsem si, aby mi to nevyvrátilo to uložení napravy z trabanta. Zarím asi 15 roků bez problému. A to je doma dělaná naprava. Jo diferak je žigul. Je to hnaná naprava.
Neviděl bych to rozšíření u těhle traktůrku nijak dramaticky. Kor ty od 1 tuny vejš. Myslím podle toho co sleduju na Yutubce že je to dimenzované dobře. Některé jezdi i v lese v těžbě a tam je zátěz větší než u nás na políčku.
Neviděl bych to rozšíření u těhle traktůrku nijak dramaticky. Kor ty od 1 tuny vejš. Myslím podle toho co sleduju na Yutubce že je to dimenzované dobře. Některé jezdi i v lese v těžbě a tam je zátěz větší než u nás na políčku.
Z neznalosti se chci zeptat, jaký je vlastně rozdíl v zadní nápravě, jestliže je jen z hřídele a nebo jestli jsou tam portály?
Jako z technického - mechanického pohledu.
Případně, jak je to s opravami toho, či onoho provedení?
Jako z technického - mechanického pohledu.
Případně, jak je to s opravami toho, či onoho provedení?
Pepa pozri si moje vlakno GB200...ono je to vsetko na portaloch aj tak..rozdiel je v tom kde su ulozene tie ozubene kola.u mojej kuboty je to blizsie k diferaku..ale tie portaly su tam aj tak..iba ta os je vytiahnuta potom odtial a zase to neni ziadna ,,osicka"..je to 5cm hruby kus plneho zeleza..a zrejme aj tvrdeneho!Takze podla mna to nieco vydrzat musi..a este je to vlastne ulozene na viacerych loziskach s domcami..cize ziadne hrackarske osky ...darmo tu niekdo da domadel ktory ma postaveny na 3cm hrubych oskach ale bez lozisk,domcov a ulozenia ..voci tymto seriovo robenym japoncom.Predsa len to uz nejaky ten rok maju odskusane a otestovane vyrobcovia.
Pietro - ale aj toto už je "domadel"
Oco mi povedz...naco je toto dobre na traktore?..co chyba tvojej hladkej shibe?..vykon?..vari ju zadusis niekde?..pochybujem..tie trakotry su tak sprevodovane ze ziadne turba ani pi...ny nepotrebuju...iba co to skor znivoci motor tie tlaky a spotrebu to bude mat ako tatra..ja to neuznavam vobec hentake prerabky.
Ako odpoveď použijem tieto videá
Čo chýba Shibe? no chýba jej zábavnosť . Jeto pracovné náradie rovnako nudné ako auto s ktorým idem do práce , ako zváračka alebo umývačka riadu.
Mne sa proste páčia tie momenty , keď mi švagor dovolí vytiahnuť motorku z garaže a po dedine mamičky skrývajú malé deti, farár zapaluje hromničku a babky v kostole sa križujú.
Ale už sa mi podarilo trocha nakopnúť aj Shibu, len to musím nafilmovať. máme v dedine dosť dlhý kopec asfaltku a keď som hore vykvaltoval tak dolu som išiel skoro 70kou , vtedy aj Shiba stála za tú srandu.
Čo chýba Shibe? no chýba jej zábavnosť . Jeto pracovné náradie rovnako nudné ako auto s ktorým idem do práce , ako zváračka alebo umývačka riadu.
Mne sa proste páčia tie momenty , keď mi švagor dovolí vytiahnuť motorku z garaže a po dedine mamičky skrývajú malé deti, farár zapaluje hromničku a babky v kostole sa križujú.
Ale už sa mi podarilo trocha nakopnúť aj Shibu, len to musím nafilmovať. máme v dedine dosť dlhý kopec asfaltku a keď som hore vykvaltoval tak dolu som išiel skoro 70kou , vtedy aj Shiba stála za tú srandu.
Oco na taku zabavu mas ine veci..a nie traktor..ja toto aleze vobec neuznavam..chcem poriadne auto,zabavne tak si nekupim fabiu s 1l motorom..a ked chcem santit na okruhu zaobstaram si zavodnu motorku.Ver mi ze normalny clovek keby ta vidi 70k./h ist dolu kopcom na traktore tak ta patricne ,,pomenuje"..a vobec to co si dal tie videa to su len na ukazku stavane veci ktore vykrknu po par razoch ukazok..a potom sa v tom dotycny opat rypu pol roka aby sa predviedli s ,,kok..inou" niekde na luke.Za mna ubohe.
Ja nie som normalny a nikdy som ním ani nechcem byť , preto jedno auto na cestu a druhé na bláznenie sa , aj na motorku sadnem len raz za rok , ale pre mňa je to relax
Ja by som dokonca ten výkonný motor ani nedal do bežného traktora , ale do pásaku to by bolo niečo.
Ale to bolo len na okraj k tým domadelom
inak odporučam ti pozriť tento domadel viewtopic.php?f=20&t=120084&hilit=lombo%C5%A1
viem že teba neosloví, ale všetkých ostatných na fore veru ano.
Ja by som dokonca ten výkonný motor ani nedal do bežného traktora , ale do pásaku to by bolo niečo.
Ale to bolo len na okraj k tým domadelom
inak odporučam ti pozriť tento domadel viewtopic.php?f=20&t=120084&hilit=lombo%C5%A1
viem že teba neosloví, ale všetkých ostatných na fore veru ano.
Jak je to s výkonem japonců versus domadělů?
Zajímalo by mě, jak se dá přepočítat výkon u domadělu např. 4x4, komplet z gaze 69, šípová kola 16, s motorem Š1203 (50hp)?
Dá se takovýto domaděl výkonově srovnat třeba s nějakým japoncem o výkonu cca 18-20hp, nebo takovýto domaděl bude silnější?
Jak se u různých domadělů dají nějak zjistit - přepočítat jejich skutečné výkony?
Zajímalo by mě, jak se dá přepočítat výkon u domadělu např. 4x4, komplet z gaze 69, šípová kola 16, s motorem Š1203 (50hp)?
Dá se takovýto domaděl výkonově srovnat třeba s nějakým japoncem o výkonu cca 18-20hp, nebo takovýto domaděl bude silnější?
Jak se u různých domadělů dají nějak zjistit - přepočítat jejich skutečné výkony?
Výkony sa nijako neprepočítavajú mal som aj 50kw traktor s váhou 1500kg , teraz mám 18Kw s váhou 1850kg a je to jedno. Ten výkon navyše u domadelu nemáš ako využiť. Možno akurát , že na domadeloch som mal nižšiu spotrebu, ale to len pocitovo , lebo to nemám ako porovnať odmeraním.
Oba traktory ak som oprel nosom o dom tak sa zahrabali až po diferáky, jak domadel tak japonec.
Oba traktory ak som oprel nosom o dom tak sa zahrabali až po diferáky, jak domadel tak japonec.
Pepa ja ti presne poviem ...domadel mozes mat vykon aj 100k ale neni to nadimenzovane aby to šasi zvladlo taky vykon...navyse pouzite diferaky,rozne ozubenia a videl som aj retazove prevody su o nicom..naproti tomu ziadny seriovo vyrabany traktor to nema hentak robene ako to mnohi robia na domadeloch..pricom ja som si 100% isty ze na domadeloch skor ci neskor nieco povoli.Predsa len nie su to zatazovo testovane,skusane a zvarane diely ktore maju urcitu pevnost.Su to take ze hokus pokus..blato..proste..Na traktoroch mas vselijake profilovane diely,vystuze..a to ty doma na kolene nemas ako dotiahnut..mozno az za cenu neumernemu kvantu zeleza a materialu..ale to asi nik tak nerobi.Ja ked som videl podaktore domadele tak az smiesne mi prislo..proste uplne blbosti...a ten ram..no otras..oco povedz mi jednu vec..z coho si zvaral tvoj domadel?..nebodaj to bol material Hardox?..myslim tvrdene osky,hriadele,odliatky,vystuze?..myslim si ze isto nie a iba makke zelezo,pasovina,jakle,icka..atd..alebo co dvor dal
Ale no tak - Pietro kolko ti ukážem dolámaných Kubot a vytrhaných tretích bodov na japoncoch aj na zetoroch
Vždy je to len a len v človeku . Niekomu vydrží stroj 30 rokov a iný ju znivočí za mesiac.
toto tiež bol na vine material alebo majitel?
Vždy je to len a len v človeku . Niekomu vydrží stroj 30 rokov a iný ju znivočí za mesiac.
toto tiež bol na vine material alebo majitel?
Oco to.je 1..2 pripady s kolkych?..ukaz domadela ktory vydrzi 30...40rokov ako zetor?..jasne vsetko sa dokaze polamat aj pokazit..ale isto sa to nedomacka a nepozohyna tak ako ked nieco pozvaram doma s pasoviny alebo jakla..mam vlastnu skusenost so stiepackou...a mozes dat jakel akykolvek chces ..pokial neurobis dostatocnu vystuz alebo nepouzijes hardox tak hento blato ..sta ocel je raz dva pomackana...to iste plati s domadelom...ty nikdy nepouzijes liatinovu napravu,obal prevodovky atd...aby ti to nepozohinalo...ako sa to pouziva v seriovo vyrabanych strojoch..a pouziva sa to asi kvoli niecomu..nie len tak pre nic za nic..a ze to uz nejaka netreba dokaze polamat to je jeho smola..pretoze ano..liatina je krehka..ale zase znesie viac na ohyb ako obycajna ocel.Videl som ten tvoj exot co si mal pred shibou...som sa aj nasmial na tom..tsky ,,kočík"..smiesny..ram z ucok polepeny...ala co dvor dal
...už se na to tady nemůžu dívat . Trepeš kokotiny , nikdy jsi nic podobného nestvořil a jen se navážíš do domadělů . Můj domaděl není žádný zázrak , ale spolehlivě slouží od r. 1987 . Vrcholem Tvého snažení bylo odmontování splazů z pluhu a že máš teď dojebaný traktor , za to si můžeš sám . To jsi nepoznal , že Ti pedál uzávěrky nechodí jak by měl - v plném rozsahu ?