Jakého japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
honzaPP

Re: Jakého japonce?

#481 Nový příspěvek od honzaPP »

Oci, to bych si troufl říct, že budou mít skoro všichni, ale otázkou je jestli Ti něco prodají. Občas když tak takhle projíždím fotky na bazoši, tak někde bokem vidíš ty traktory v různém stádiu demontu. A myslím, že kdyby to byly repase, tak je mají strčené uvnitř na dílně a ne venku na dešti, bez kola, rozpůlený, bez motoru a pod.....
Hinomoto N249

andre.marek

#482 Nový příspěvek od andre.marek »

Hodně takových strojů jsem viděl v RVR-agro u Opavy, ale jestli je to tam stále a jestli z toho něco prodají nevím.

oco13

#483 Nový příspěvek od oco13 »

Zavolám a uvidím, lebo na slovensku nemajú

ladiki

#484 Nový příspěvek od ladiki »

Oco, a co keletagro magyar ;-)

oco13

#485 Nový příspěvek od oco13 »

Jáj kamarát ja sice žijem na maďarskej zemi ale maďar nie som a po maďarsky ani zaťať . ja som po tatkovi moravský chlapec od Hodonína. :typek: Ale stranku mrknem prípadne aj tlmočníčka by sa našla, len to nesmie vedieť pani u ktorej bývam. :pohlavek:

Pepa 1

#486 Nový příspěvek od Pepa 1 »

Pepa 1 píše: čtv led 18, 2024 12:04 pm Koukal jsem na ty Sebranice, mají tam toho dost a tak se tam vyrazím podívat.
Všiml jsem si, že v nabídce mají docela dost "plně repasovaných" strojů.
Má smysl koupit horší stroj a pak si ho postupně zrepasovat sám, nebo se to nevyplatí, a bude lepší koupit ho hotový hned od nich?
Připomínám se, aby to nezapadlo.
Já to spíš myslím ve vztahu k výsledné ceně za repas od nich a repas můj.
Jestli totiž repas od nich zbytečně nepřeplatím.
Jestli jsem sám schopen sehnat díly levněji a vyměnit si je sám.
Samozřejmě do toho nepočítám svůj čas.
Jak to vidíte, má to smysl?

oco13

#487 Nový příspěvek od oco13 »

Nejde ani o čas ani o peniaze, ale ide o to či to dokážeš spraviť - pred pár rokmi som išiel zavariť diferák na Renault prevodovke. Rutinná zaležitosť a.... už som ju nezložil pretože najskôr mi to nešlo a potom som sa dočítal na nete že na to treba nejaké vodítka a ešte ďalší prípravok. Pritom x iných prevodoviek som spravil predtým aj potom. :-/
Ja som kúpil traktor v stave akom prišiel z japonska a aj doteraz je v takom stave, žiaden repas nebol potrebný.

Zetor15

#488 Nový příspěvek od Zetor15 »

Presne tak co se repasu tyce tak zalezi na tom co mas k dispozici co umys a hlavne kolik mas casu. To je alespon u me hlavni velicina. Casto resim to ze 3 ze 4 nakupu musi byt ve stavu zanovni nebo nove kde je treba minimalni servisni cas a pak max jeden rocne ktery je jako projekt kde pocitam s tim ze to rozeberu opravim vylepsim prestavim dam na to pekny lak a masina bude lepsi nez nova a cenove to vyjde nasobne lepe nez nejaky repas od ciziho ale je to casove narocne a tak si muzu dovolit takovejhle nakup max 1x rocne pokud je to neco mensiho treba vlek tak 2x do roka na vic uz neni cas. Pokud na to mas cas a alespon zakladni vybaveni to patricne v hlave a rukou tak se rozhodne vyplati udelat repas doma uz jen pro to ze presne vis co co je v jakem stavu. Co se japonce tyce tak repas stejne pokud nekoupis dobytou plechovku znamena Vyplach prrevodovky motoru simerinky co jsou na vyvodech ven,fitry a max loziska na predni naprave pokud budou mit vule. plus kosmetika jako barva a kontrola kabelaze jestli neni nekde popraskana nebo proklepana plus vymena gum pokud budou puvodni spuchrele a to ne kazdej repas ma casto jsem videl repas kde byli puvodni bouchacky ale s krasnym vzorkem. A z toho co jsem vypsal si troufnu tvrdit ze malo ktery prodejce dela repas takhle.

andre.marek

#489 Nový příspěvek od andre.marek »

Já bych se snažil sehnat stroj bez repasu v dobrém stavu. Vyměnit náplně, pořádně prohlídnout a používat. Pak uvidíš co bude potřeba.

Jinak se omlouvám a zároveň děkuji všem co se mi snažili poradit. A alespoň mě donutili měřit, zkoušet a přemýšlet.
Zjistil jsem, že závit na maznici je opravdu R1/8, který už mám od léta doma, akorát jsem ho tam asi špatně dával. Nebo se mi zdálo že tam nejde dost lehce, ale dnes jsem jej tam tak akorátní silou našrouboval, mám pocit že to bude pěkně těsnit a zároveň to nešlo přes závit.
Ufff, konečně... :wink:

honzaPP

#490 Nový příspěvek od honzaPP »

No tak hurá André :) když tak to hoď ještě do toho vlákna o Iseki kde jsi se před tím dotazoval. Tady to určitě zapadne :friends:
Hinomoto N249

andre.marek

#491 Nový příspěvek od andre.marek »

8) 8)

Pepa 1

#492 Nový příspěvek od Pepa 1 »

Všiml jsem si, že některé japonské malotraktory mají zadní nápravavu v provedení jen jako hřídel a některé mají portály, jako klasické velké traktory.
Chtěl bych se zeptat, jak je to pak při rozšiřování rozteče zadních kol?
Budou ty portály, po rozšíření osové rozteče zadních kol, snášet to větší zatížení lépe, než to hřídelové provedení nápravy?

oco13

#493 Nový příspěvek od oco13 »

Ak si všimneš tak ono sa to líši aj váhovo , osky sú tak do 850kg potom už sú portály, pri portáloch sa mení rozteč otočením diskov. Takže aj jedno aj druhé je dimenzované na svoju váhu . S čím japonskí súdruhovia nepočítali sú rozširovacie medzikusy - tie už nápravu vyslovene kurvia.

pietrobs

#494 Nový příspěvek od pietrobs »

Oco ja si myslim to iste
..alw niektore aj tazsie traktory maju len osky a ano maju portal ale je blizsie k stredu ..trda k diferaku.Ale zase ono to rozsirenie nejake to znesie aj tie osky..ja mam aj podlozky a 5 rok zarial v pohode nakolko mam teraz rozhodene portaly a kontroloval som tie vole ..teda nie su ziadne zatial.Zalezi aj ako traktoru kto naklada.Ked obcas pripojis nejake zavesne zariadenie aj na rozsireny traktor tak to az take hrozne neni.Horsie je ked niekto ma.na tom sustavne nakladene velke vahy..nieco ako na prednej naprave celak..ale zadok je viac dimenzovany na zataz ako predok.

oco13

#495 Nový příspěvek od oco13 »

Podložka a rozšírenie je trocha rozdiel, videl som fotky s 15cm aj 20cm rozšírením na každú stranu - silou mocou do krumpiel , a teda predná náprava na otočiach toho mala plné zuby

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“