Jakého japonce?
Moderátor: DYK
Re: Jakého japonce?
Dělám pro firmu panty a vrchní díl se osazuje klasickou mazničkou M8x1. I tyhle běžný klasický mazničky mají kuželový závit. Občas zkouším jak je závit co dělám do vnitř a maznička nikdy nedojde až na čelo šestihranu. Z kraje jde rukou a pak klíčkem až natvrdo. A vazelína ktera se tam pak napumpuje ven okolo závitu neleze. A myslím, že nákupčí kupuje prostě jen běžné mazničky M8x1. A nekupuje speciální. Třeba ty škodovácký ty jdou až na čelo zašroubovat. Ale tyhle kuličky ne.
-
André, podle té fotky to stoupání bych řekl že je menší. Je vidět jak ti na konci ta měrka už nevychází. Pořád tipuju na to co jsem Ti poslal naposled 1/8 NPT.
Uvidíš jak ti to tam půjde, asi líp než maznice s přímým závitem,ale nebude to ono.
Uvidíš jak ti to tam půjde, asi líp než maznice s přímým závitem,ale nebude to ono.
Hinomoto N249
Taky to tak vidím že na té první fotce je jemnější stoupání než milimetrové.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Tak si to predstavte- predal sa za tri dni, a potom že ludia nemajú prachy.oco13 píše: ↑čtv led 11, 2024 6:19 pm Mám stredný až skoro väčší stroj ale ak bude vhodná konštelacia hviezd (budem mať volné eurá) tak ešte jeden celkom maličký na dvor príde. Akurát dnes som volal na inzerát - 16Hp Iseki s problémovým motorom voda v oleji . Ujo zavalil 2700eur to je privela lebo stroj celkom v pohode aj rotavatorom sa predáva za 3500. Ak by bol za dvojku tak už aj zapriaham kone.
https://dom.bazos.sk/inzerat/160108712/malotraktor.php
-
honzaPP, fikejz: Asi máte pravdu. Zkusil jsem teď ještě měrky pro withworth závit, bohužel tam není zrovna ta 27, ale je tam 26 a 28 a je to tak mezi. Oba sedí určitě líp než ta metrická 1.
Takže bude zase testovací objednávka položky za pár korun.
Škoda že to nejde sehnat někde poblíž.
Takže bude zase testovací objednávka položky za pár korun.
Škoda že to nejde sehnat někde poblíž.
Prosím Vás chlapi, dají se někde vyhledat technické parametry různých typů japonských malotraktorů - výkon, rozměry, hmotnosti ...?
Aby se v nich mohl člověk trochu zorientovat.
Těch typů je tolik, že se v tom pořádně nedá vyznat
Aby se v nich mohl člověk trochu zorientovat.
Těch typů je tolik, že se v tom pořádně nedá vyznat
Ale nenajdes tam vsetky modely.
všetky určite nie, ale väčšiu databazu momentalne nepoznam.
Díky, perfektní stránky, jenom bych potřeboval vysvětlit, co vždycky znamenají ta písmena u daných typů.
Po všechny výrobní roky se opakují pořád dokola, ale nemohu v tom najít systém
Vysvětlil by mi to někdo?
Po všechny výrobní roky se opakují pořád dokola, ale nemohu v tom najít systém
Vysvětlil by mi to někdo?
Tak nikdo nic?
Říkal jsem si, že třeba ta velká písmena u těch typů malotraktorů budou na první pohled napovídat, co je ten stroj zač.
Třeba, že je to 4x4, má PTO hřídel ...
Ale to se asi pletu, co?
Říkal jsem si, že třeba ta velká písmena u těch typů malotraktorů budou na první pohled napovídat, co je ten stroj zač.
Třeba, že je to 4x4, má PTO hřídel ...
Ale to se asi pletu, co?
V označení by som logiku nehľadal. Stanov si priority čo ten traktor má mať (napíš si ich trebárs na papier) a cenu. Potom choď pobehať pár predajcov a uvidíš čo je k dispozícií na trhu. To si tiež popíš a potom môžeš porovnávať dáta od predajcu a z webu. Inak sa nikam nepohneš.
Dobře, díky, udělám to tak.
Ještě mám ale další otázku.
Dá se nějak poznat, jak moc je bazarový stroj opravdu opotřebený, myslím, uvnitř - soukolí.
Jestli je někde nějaké okénko, kterým se dá alespoň trochu podívat do útrob.
Anebo, co je dobrým ukazatelem stavu alespoň z venku, na co se zaměřit?
Mě nebude vadit, že bude porezlý a sem tam ťuknutý, to ať klidně je, to si dám dohromady.
Hlavně aby byl mechanicky v pořádku, málo opotřebený.
Protože jsem zjistil, že tyhle japonci jsou i docela dost starého data výroby, tak pokud bych šel do nějakého staršího stroje, tak jestli by se dalo trochu poznat, jak na tom ten stroj je po mechanické stránce.
Ještě mám ale další otázku.
Dá se nějak poznat, jak moc je bazarový stroj opravdu opotřebený, myslím, uvnitř - soukolí.
Jestli je někde nějaké okénko, kterým se dá alespoň trochu podívat do útrob.
Anebo, co je dobrým ukazatelem stavu alespoň z venku, na co se zaměřit?
Mě nebude vadit, že bude porezlý a sem tam ťuknutý, to ať klidně je, to si dám dohromady.
Hlavně aby byl mechanicky v pořádku, málo opotřebený.
Protože jsem zjistil, že tyhle japonci jsou i docela dost starého data výroby, tak pokud bych šel do nějakého staršího stroje, tak jestli by se dalo trochu poznat, jak na tom ten stroj je po mechanické stránce.