Jakého japonce?
Moderátor: DYK
Re: Jakého japonce?
Pavle sk kdysi když jsme vozili seno dom a skládali ho ze sběráku, můj tatík si bral shrabky, když se pak zametla podlaha sběráku a odjelo s ním od díry kam se házelo seno vidlema tak pod ním zbylo taky. Říkal tomu ,,zdrolky". Pohrábnul to těma jemnejma hrabkama a nacpal do pytlů. Ono se skládalo třeba 5 horalů. Tak toho bylo docela dost. Bral si to dom slepicím. Byly to ty odrolené lístky. A v zimě, nebo když nebyla tráva tak to slepicím dával. Vyklepal jim v takové ohrádce půl pytle a nechal je aby si s tím dělaly jak myslí. Většinou to skoro všechno sezobaly. Byla to taková droboť. No pro kravky to moc nebylo. Tak si to bral. Ono když se pak před skládáním uklízel plac na půdě, tak si to bral taky. Jako ty klacky, nebo stýbla to ne, ale to odrolené jo. Vždycky jak nesl pytel ke slepicím, ty už dělaly jak náš Halius když vezmu misku a jdu pro granule!
Jako seno jsme dávali i čuňatům doma. Protože krávy měly žebřík vedle chlívku prasat. A kravka nabrala vích a dělala s ním dílo a vždycky k prasatům spadlo a ty to měly rádi. Tak se jim sem tam šouplo taky. Bybička říkala, na vyšlemování žaludku pro čuně je seno dobré.
Jako seno jsme dávali i čuňatům doma. Protože krávy měly žebřík vedle chlívku prasat. A kravka nabrala vích a dělala s ním dílo a vždycky k prasatům spadlo a ty to měly rádi. Tak se jim sem tam šouplo taky. Bybička říkala, na vyšlemování žaludku pro čuně je seno dobré.
Oto takže ak zhrabnem to čo ostane po mulčeri tak to im hodiť? to je také rozsekané
Ja im koľko krát vysypem kôš z kosačky
No ze sekačky je to běžné. Ale chce to zrovna, když máš plnej koš. Nesmí se to nechat, bo se to zapaří. Kluci tady je jeden koňák. Kámoš jezdil s sekacím traktůrkem. Jednou jel kolem koňákova stáje a drnclo to a z koše vypadnul žvachel té trávy. Koně to ucejtili a málem vyvrátili zábranu. Kámoš jel spátky a viděl, jak koně prostrkaný hlavy jak husy a dobejvali tu trávu. Ptá se toho koňáka, že co kdyby jim tam couvnul a vysypal ten jeden koš? A on no zkus to uvidíš. Tak jo, couvnul a vysypal ten koš koňům co to šlo k hrazení. Koně jak vysavače požrali všechno. Vezl druhou várku a ta řezanka pryč! Vyšoupnul tam druhou. Potom to bylo tak, že jak nastartoval sekací traktor koně už vypáskovaný u zábran, čakali na nášup! Zajímavé je, když nastartoval někdo jinej sekací traktůrektak nic. Poznali už ten obecní sekací traktor a to dělali divy!
Jinak táta měl takovou tu ruční řezačku na kopřivy a buďto kopřivy, nebo i trávu slepicím na tom nakrouhal. Kolikrát by slepici tou kličkou urazil hlavu jak dělaly!
Jinak táta měl takovou tu ruční řezačku na kopřivy a buďto kopřivy, nebo i trávu slepicím na tom nakrouhal. Kolikrát by slepici tou kličkou urazil hlavu jak dělaly!
Pleva zo sena napr. po zameteni vlečky alebo humna, tak to hej to sme aj my vysypali sliepkam . V lete kus zelenej travy, ale väčsinou sa sliepky pasli same na dvore a do krmidla sa im sypal len šrot, pripadne kus otrub, psenica jačmen ovos. Do mysky voda a obcas jemny riečny piesok. Ked sme pestovali repu, tak sme im davali zobat listy s repy, pripadne zelenu cerstvu žihlavu. Ale seno u nas sliepky nežrali. Iba prežuvavce
ACO jít do kiota
Zetor - to by bolo pre nejakého kutila na transplantáciu motoru.
honzaPP píše: ↑úte led 02, 2024 10:56 pmCo tohle:
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1792264 ... raktor.php
https://stroje.bazos.cz/inzerat/1774584 ... rstova.php
Když tak mě někdo opravte,ale snad každá lištová sekačka co má trojbodu se dá zapřáhnout za japonce.... akorát budeš muset předělat čepy na kat. 1
Ahoj, tyhle dvě jsem našel, ale to je to, co se musím teprve naučit. Kompatibilita závěsů (např. kat. 1 vs. kat. 2) je jen o velikosti čepů? Ty stačí vyměnit a bude to pasovat? Nějaké rozteče ramen a tak už problém není? Působilo to na mě, že se záběrem 152 cm a touto bytelnou konstrukcí už to bude pro malého japončíka moc velké a těžké a s moc velkým záběrem ... ale třeba se mýlím ...
Jinak ano potvrzuji úvahu, že na seno pro slípky si zatím nechám Varinu a bubnovku k traktoru zatím kupovat nebudu. Budu se snažit o co nějakou nejefektivnější optimalizaci využití variny a traktoru, ať zbytečně nekupuju kraviny a nedělám se zahrady skládku ... záběr bubnovky variny zatím ani nevím, tipuju něco kolem 50 cm. Já zatím nevlastním ani ten pozemek, ani tu varinu, ale vše bude aktuální v následujících týdnech
Seno dávám slepicím jako podestýlku a milují to. Hned co jim to hodím do kurníku se na to seběhnou, přehrabujou, vyzobávají semínka a mají to jako atrakci. Kohoutek si chodí jen tak cíleně odpočinout do té hromady čerstvého sena a prostě si tam jen lehne a relaxuje a zbožňuje to
Ale primární účel je podestýlka, kterou jim měním třeba 3x měsíčně, takže nějaké seno na skladě se hodit určitě bude.
Omrknu ty lištovky a promyslím to, díky za tipy. Někteří mi i ochotně radí v soukromých zprávách, díky za pomoc!
Do lesa zatím anglickým Land Roverem, ale brzy snad japonským Isekim ...
Ono je to taky o zvyku. Kdo s čím má zkušenost. Jakože tady v okolí neznám nikoho, kdo by sekal lištovkou a to v jakém koli uspořádání. I u nás jsme to přehodnotili. Lištovka je náročnější na dobré nastavení, ostrost žabek seřízení.Bo když to nemáš fakt pěkné žužlá to. Vlastní zkušenost. Vezmeš pár krtinců, mravenišť a je třeba ji přejít. Bubnovka má sice jen asi 56 cm záběr. Tedy ten náš Samson. Ale dali jsme nové kudly a tuším 2 sezony sekáme 2x na sušení s tím. A musel bych se podívat, myslím, že není třeba je ještě otáčet. A nežvejká to. Je to na každém jednotlivci co preferuje. Jelikož Varinu doma máme stačilo dokoupit jen tu převodovku ( 1500 Kč od souseda ) a pak tu bubnovku na inzerát. Sice do ní syn něco strčil. Ale nám jistě vydrží asi nafurt bo si to nezkurvíme.
Jak jsem psal za mě kdybych si měl dom vybrat malej strojek na sekání trávy v menším měřítku ideální co jsem už měl v ruce tak byla ta Perla bubnovka. S ní jezdili i kluci když byli malí. Na sekání 4000m2 uplně ideál. Dá se s ní i dobře kličkovat kolem stromků, překážek. Je lehonká na ovládání. Ale je potřeba si vyzkoušet, co komu vyhovuje.
Ten Kioti z inzerátu je pěknej. Problém ale bude ta oprava motoru. Kdo ví co s ním je. Ono se může vyklubat i víc problémů s ním. Něco takového by se mi šiklo. Kabinka ta by mi vyhovovala.
Jak jsem psal za mě kdybych si měl dom vybrat malej strojek na sekání trávy v menším měřítku ideální co jsem už měl v ruce tak byla ta Perla bubnovka. S ní jezdili i kluci když byli malí. Na sekání 4000m2 uplně ideál. Dá se s ní i dobře kličkovat kolem stromků, překážek. Je lehonká na ovládání. Ale je potřeba si vyzkoušet, co komu vyhovuje.
Ten Kioti z inzerátu je pěknej. Problém ale bude ta oprava motoru. Kdo ví co s ním je. Ono se může vyklubat i víc problémů s ním. Něco takového by se mi šiklo. Kabinka ta by mi vyhovovala.
Tak ono je dost možné že je to rentabilně opravitelné. Nemít svůj tak by mě to lákalo kort když to má značky. Kdysi mě nabízely traktor w tím že jde na dva válce ani ne za polovinu tržní ceny. Jedinej problém byl že byla u jednoho vstřiku prasklá trubka a u druhém povolená. Koupil to známý umyl wapkou utáhla matkou vyměnil trubku a šlapal na všechny 4valce.
Zdravím
Měl bych dotaz.
Přemýšlím nad pořízením nějakého japonského malotraktoru, ale co mě u nich zaráží, je jejich malá šířka, uvádí se něco okolo 95cm.
Jsou také i nějaké širší? O šíři alespoň těch 120cm?
Díky, Pepa
Měl bych dotaz.
Přemýšlím nad pořízením nějakého japonského malotraktoru, ale co mě u nich zaráží, je jejich malá šířka, uvádí se něco okolo 95cm.
Jsou také i nějaké širší? O šíři alespoň těch 120cm?
Díky, Pepa
Pepiku , to bude asi nejaká dezinformacia . Moja má 150cm a je to stredná velkosť
tie pod 20Hp majú práve 115 - 125cm a pod meter možno nejaká celkom naj menšia Kubotka .
Alebo kosačka ako teraz opravuje Ladiki viewtopic.php?f=73&t=120046
tie pod 20Hp majú práve 115 - 125cm a pod meter možno nejaká celkom naj menšia Kubotka .
Alebo kosačka ako teraz opravuje Ladiki viewtopic.php?f=73&t=120046
Ahoj. Když jsem kupoval Japonce tak jsem taky řešili šířku. Ve finale jsem otočil kola mám Iseki ts 1610 . Jestli chceš klidně zítra změřím kolik to má když má otočené kola...
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
To jsi otočil přední i zadní?
Co pak blatníky?
Co pak blatníky?