Jakého japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
hobr

Re: Jakého japonce?

#271 Nový příspěvek od hobr »

Vladimír2 píše: pon led 01, 2024 11:15 pm ...Kdybych se já rozhodoval k nějakému hospodaření , asi bych volil Zetora 3011...
Mám podobný názor. Pokud máš místo na "ustájení", tak bych šel do Zetora. Jednoduchý, bez problémový stroj.
(Mmch - mám na prodej Z4712 kabrio se SPZ)
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

ota

#272 Nový příspěvek od ota »

To Radek Bílek z vlastní zkušenosti s malotraktorama nikdy to není o tom ,,kolik to utáhne" ale vždy kolik ubrzdíš. Většinou si to musíš sám vyzkoušet. Mám domádo a utáhnu s tím jednoválcem naftovým motorem opravdu hodně. Už jsem cosi za zadkem měl v tunách. Ale rozhodující je jestli to pak ubrzdím. Jo utáhnu 2,5 tuny ale pak jsem potřeboval zastavit na dvoře kterej je z kopce a zastavily mě až vrata. Brzdy funují velice dobře. Kola stály a já jel pořát dál.
Do budoucna mám v plánu koupit si Japonce, ale s kabinkou. Protože u mejch domád kabinku nemám. Jo mohl bych ji tam dodělat. Ale myslím, že bude jednodužší si koupit něco už s kabinkou. Máme doma 4 dospělé traktory Zetor. Teď si syn koupil toho čtvrtýho. Jenže já stejně nejraději jezdím s tím mojím domádem. Je obratnej a třeba do lesa není lepší stroj. Jezdím si mezi stromama s kárkou až ,,k nosu". Proto bych chtěl prcka Japonce. Ale s domádem jedu do lesa na celý den. Občas se stane že začne pršet, chumelit. No musím se schovat pod káru, nebo když je to přeháňka tak pod strom. Proto bych chtěl kabinku. V pátek jsem byl na skok v lese s domádem. Podívat se, jak to dopadlo po tom sněžení. Akdyž jsem jel domů tak jsem zmoknul, bo napotvoru začalo pršet.
Sleduju tohle vlákno, s tím že beru inspiraci do budoucna. Radku ten prodejce co Jsi dal odkaz, není to náhodou v Březí nad Oslavou? Tam jsem kdysi kupoval minibagr Kubota. Velice solidní prodejce. 8)

hobr

#273 Nový příspěvek od hobr »

Jo, bouda je dobrá věc. Jsi chráněný proti dešti i větru. Zase to omezuje jízdu mezi a pod stromy. Na "starým kocourovi" mám kabinu, na "Okamůrovi" ne. Střídám stroje podle počasí a povahy práce. :prace:
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Radek Bílek

#274 Nový příspěvek od Radek Bílek »

To ota . Samozřejmě mám výcvik od otce , který dělal celý život traktoristu . Tuhle váhu mám vyzkoušenou na suché asfaltce to je z kopce v pohodě bez brzd a dokonce to ještě brzdí motor , že musíš přidávat . Na mokru a na trávě zapínám z kopce ještě předek. Ten inzerát je někde Žďár nad Sázavou . Prodejce neznám . Já ten můj kupoval před třemi lety někde v Hradci Králové . To jsem posílal jen jako představu , když psal , že chce něco do 150tis. maximálně. Rozhodně u těhle japončíků je váha největší problém, nedostatek síly jsem nepoznal , ale přenést jí na zem je občas trochu problém , ale zatím jsem ho nezkoušel dotížit . Rozhodně větší traktor není na škodu jelikož ty 16-19PS budou mít maximálně do 900kg . To ten můj s čelákem má někde kolem 1500kg .

ota

#275 Nový příspěvek od ota »

Jasně, tím si musí každej malotraktorista projít. Já mám taky spíš problém s bržděním nákladu. Nebo nejčastěji to zahrabu v lese. Ale tam je močál. A já pokaždý nahamtám na káru co se udrží! :D A pak to tam utopím. Koukal jsem že právě v tom Hradci je prodejce a má částečně repasované Japonce. Vcelku podle obrázků vypadají slušně. Je to myslím firma která má tři, nebo čtyři pobočky, co jsem tak sledoval na inzerátech. Dobré by bylo získat nějaké reference o prodejcích. To do budoucna.

Radek Bílek

#276 Nový příspěvek od Radek Bílek »

Já myslím , že to je TRAKTORCENTRUM . Párkrát jsem o nich četl někdo chválí a jiný pomlouvá oni píší , že mají vše s dealerství Kubota z Japonska a někdo někde psal , že vozí vraky z Polska a lakují je . Těžko říct kde je pravda . Osobní zkušenost s nimi nemám .
Já kupoval u tohohle pána . Traktor byl ve stavu dovozu a do teď funguje prakticky bez investic . Trochu rosí simering na zadní nápravě , ale zatím jsem to neřešil .
Bral jsem u něj traktor ( 170tis) vozík ( 32tis) rotavátor 140cm ( 11tis) a zadarmo mi to přivezl až před barák 80km .
Dnes ceny traktor 210tis vozík 65tis a rotavátor nevím , ale myslím 15tis.
Tady je odkaz : https://www.sbazar.cz/www.naprodejhk.cz

sWiNe

#277 Nový příspěvek od sWiNe »

Čau chlapi, díky za všechny reakce a podněty, ani jsem nečekal takovou odezvu, díky!

Tak ještě to nějak uvedu na pravou míru a pokusím se odpovědět.

Já už jeden traktor mám, ale anglickej. Má kabinu i s vytápěním, navijákem, SPZtkami a 3500 kg na kouli, takže další traktor na značkách už nepotřebuju :)

Obrázek

Nemusím tedy řešit přejezdy po silnici, ani jakou kárku utáhnu nebo ubrzdím, na dřevo a větší břemena jezdím Land Roverem. Traktorek bude jen na pozemky, které mám všechny na jedné hromadě. Do těžby už jsem ho musel taky zapřáhnout viz video.

https://www.youtube.com/watch?v=ziccXWZdnhs

Budu k tomu mít i Varinu s bubnovkou, takže část prací bude dělat traktor, část Land Rover a část Varina. Je pravda, že dvoububnovku za traktor možná hned kupovat nebudu a uvidíme, co zvládnu Varinou. Šlo nám o to, že je nám líto celou louku zmulčovat, když si můžeme udělat hezké a vlastní seno pro slepice. Ale určitě už nechci řešit obracák, nahrnovačku a lis, takže zřejmě pojezdím varinou to, co si ručně zpracuju na seno pro slípky a zbytek zmulčuju nožovým nebo kladívkovým mulčovačem. Lištová sekačka mě nějak ani nenapadla, u malotraktoru jsem její použití asi ještě neviděl, u variny jo, ale je tam potřeba nějak odhrnovat posečenou trávu na bok, což mi přišlo otravné ... ale lištovka na boku za traktorem by asi mohla být taky fajn. Vari mám zatím jen s převodovkou DSK16, možná dokoupím i DSK17 na rotavaci, kobzole, malou orbu a bude to ve výsledku levnější a dostatečné, než toto všechno řešit za traktor. Ty políčka budou mít malou výměru...

Obrázek

Nejsem typ, kterej chce dostat všechny informace na zlatém podnose, takže opravdu už desítky hodin studuju, čtu, sleduju videa, dohledávám si informace. Takže samozřejmě ceny všech nářadí nových i bazarových mám zjištěné a je mi jasné, že nákupem traktoru to nekončí, ale začíná. Vše určo nebudu kupovat hned.

Začal bych asi mulčovačem (teprve budu muset vybrat ten nejlepší pro mé účely, ale nožovým asi začnu), kuželovou štípačkou (její limity uvidím, ale určitě dost práce udělá, zatím mám u kůlny připravené samé borovice) a transportní bednou a uvidíme. Rád bych zachoval jakousi kompaktnost a obratnost traktoru, takže kovadliny 26hp atp. mě ani nenapadly. Zetor už vůbec ne, to už je moc velké a zas tolik prostoru na jeho parking tam nemám a prostě se mi líbí na těch japoncích ta kompaktnost, chci se na tom kopcovitém pozemku nějak rozumně pohybovat, se zetorem už si to tam moc představit neumím.

Obrázek

Myslím, že rozmezí 20-24 koní to pro mě musí být dostačující. Mně se ty Iseki TU strašně líbí, ale jen o designu ten výběr zase být nemůže. Jen vlastně nevím podle čeho vybrat tu správnou značku - tak nějak mi ze všech diskusí vyplývá asi toto - "je jedno, jaká to bude značka, jde o to jak se o něj staral předchozí majitel, a dostupnost dílů je tak nějak na všechny podobná" ... takovej nějakej závěr mi z toho plyne a vlastně mi ze všech zkušeností nevyplývá žádná značka jako křáp, jen někteří doplatili na zhuntovanej neudržovanej stroj a prodejce, který s tím nechce mít nic společného.

Co se týče té elektronické regulace hydrauliky (řady 0, 5, 7) - tohle je fotka TU165F a to elektronické ovládání tam nemá, takže to asi není o té řadě ale o konkrétní výbavě toho traktoru a jeden stejný typ to může a nemusí mít, si myslím ... otázka jestli opravdu od toho radši dávat ruce pryč, nebo to takovou roli nehraje. Mnozí říkají, že to vůbec ani nepoužívají ...

Obrázek
Do lesa zatím anglickým Land Roverem, ale brzy snad japonským Isekim ...

Radek Bílek

#278 Nový příspěvek od Radek Bílek »

Tady máš obrázek , aby jsi věděl co a jak se nechá dělat s elektronickým ovládáním hydrauliky .

Obrázek

sWiNe

#279 Nový příspěvek od sWiNe »

Super obrázek, díky.

No věřím, že by se bez toho určitě dalo žít, ač jsem ještě naprosto nepolíbený procesem. Ale komfortní to určitě může být...

honzaPP

#280 Nový příspěvek od honzaPP »

Radek Bílek píše: úte led 02, 2024 7:39 pm Tady je odkaz : https://www.sbazar.cz/www.naprodejhk.cz
Tenhle pán tahá traktory z Polska. Jaká je to kvalita nevím. Jestli jsou dovezené z jap. a v Polsku jen přeprodané nevím,ale rozhodně si nic sám nedováží.
Hinomoto N249

honzaPP

#281 Nový příspěvek od honzaPP »

sWiNe píše: úte led 02, 2024 9:12 pm Super obrázek, díky.
Hele já mám tuhle elektronickou hydrauliku původní. jasně,je to potencionální zdroj problémů..... když mrkneš ke mě do vlákna tak někde z kraje jsem tam problém řešil. Který byl nakonec jen studeňák na desce a od té doby to funguje bez problémů. Můj názor na to je,že pokud se v té elektrice nehrabal dovozce tak to fungovat bude 👍

Jinak já na to nedám dopusit. Hinomoto má ještě manuální ovládání vzadu na rámu a to je snad to nejpohodlnější co může být. Couvnu k nářadí dojdu dozadu a parádně si knoflíkama našteluju co potřebuju. ovladám obě ramena a nebo tu pístnici na pravým rameni. Je fuk jestli je nářadí nějak nakřivo nebo nakloněnej traktor. Všechno mám do 5ti minut připojený :) takže neboj se toho a vybírej traktor podle stavu a financí.

Na bubnovku se vykašli na tom sadě z ní budeš spíš nešťastnej a za ten ranec co to stojí se to prostě nevyplatí. Jak jsem psal výš, máme zahradu samej strom. Už jsem nad sekačkou taky přemýšlel,ale jestli, tak jedině prstovou. Koupíš jí za pár korun, dáš jí trochu lásky a tu chvilu co se nebudeš motat mezi stromama si užiješ :smich: mrkni na youtube jakou to umí pěknou práci když je to seřízený 8)

Tak přeju šťastnou ruku při výběru.
Hinomoto N249

sWiNe

#282 Nový příspěvek od sWiNe »

Hmm ta hydraulika zní dobře.

Jinak ten kopcovitý svah se stromy je zahrada, kde bych tu bubnovku s traktorem spíše nepoužíval, nebo jen výjimečně, ale tohle je malá výměra.

Pak mám dalších 5000 m2 čisté rovné louky bez jakékoliv překážky a nerovností a tam jsem to právě myslel s tou bubnovkou ...

oco13

#283 Nový příspěvek od oco13 »

Elektroniku mám, aj celá funguje ale nepoužívam ju. Myslím elektronickú nivelizaciu , stráženie hlbky a sú tam ešte nejaké funkcie ktoré neviem ani pomenovať. Dôvod je jednoduchý - tieto naše strojčeky vo svojej domovine pracujú výhradne s rotavátormi, ak by japonec zbadal kolko náradia my na tom striedame , tak by si asi sadol na zadok. Používam hore dolu pákou, tlačítkami naklopenie doprava dolava a už mnou dorábaný hydraulický tretí bod. Toť vsjo
Keď omylom stlačím lakťom tlačítko automatického zdvihu pri cúvaní , tak už nastáva chaos a panika , lebo nie všetko naradie mám prispôsobené na taký vysoký zdvih. :pohlavek:
Obrázek

Radek Bílek

#284 Nový příspěvek od Radek Bílek »

To honzaPP . To je klidně možné , že to taky vozí z Polska . Já jsem akorát chtěl původní stav , abych nekoupil nějaký shnilý přelakovaný krám a s pánem se dobře jednalo . Jinak Polský čelák na tom je . Teď po zkušenostech bych chtěl tedy asi originální :)

oco13

#285 Nový příspěvek od oco13 »

Radku - mám original japonský aj so štítkom a strašne to trčí pred traktor. Teda ja to porovnávam len s mojim prvým domadelom. Jediné čo si gratulujem je že som si dorobil eurouchyt. Teda naradie zhadzujem dolu, ale aj tak som s tým ako slon v porceláne. :-/
Tu je to pekne vidieť Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“