Úhlová bruska

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
duchodce

Re: Úhlová bruska

#271 Nový příspěvek od duchodce »

No já jsem si ho namontoval do takové domo řezačky bez krytu na takové to ruční vybrušování kam kotouč z flexy nedostane. Toho že to nemá hadr jsem si nevšiml - koupil jsem je na inzerát. No výsledek - asi 4 Andělé mě zachránili . Ještě dnes nacházím kousky mezi vercajkem.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

Sadra17

#272 Nový příspěvek od Sadra17 »

duchodce píše: čtv lis 30, 2023 11:11 am Mám tu několik kotoučů průměr 30 cm ale bez té "textilní" vložky která zabraňuje rozlétnutí kotouče pří práci . K čemu se používali?
do fričky 8)
malej traktorista v malým traktoru

jean

#273 Nový příspěvek od jean »

Pri rozbruske vždy stojím bokom, ked sa to rozletí, nech nedostanem priamy zásah. Ale veľa ľudí to drží medzi nohami, také dobrovoľné pokusy o kastráciu.

duchodce

#274 Nový příspěvek od duchodce »

Sadra17 píše: čtv lis 30, 2023 1:40 pm
duchodce píše: čtv lis 30, 2023 11:11 am Mám tu několik kotoučů průměr 30 cm ale bez té "textilní" vložky která zabraňuje rozlétnutí kotouče pří práci . K čemu se používali?
do fričky 8)
Tak tam jsem to zkoušel taky - opět veterha s tím, že ač domaděl tak měla pořádné zakrytování ,pouze rachot a prachu jak na Sahaře - moc kousků jsem nenašel.......
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

fikejz

#275 Nový příspěvek od fikejz »

Kolega a pár známých řežou flexou bez krytu. Jejich volba. Já takovou jak je zapojená do elektriky nevezmu ani do ruky. A to někteří jsou při tom schopní dát třeba 230 kotouč na 150 brusku :hrabky: :des:
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

chobotek

#276 Nový příspěvek od chobotek »

Už to je hodně roků, ležel sem v nemocnici se slepákem a vedle byl chlap, ruku pověšenou na takovém tom kladkostroji. Měl to zafačované, čuměly z toho dva nerezové štefty a ty byly spojené takovým trámkem. Pod tím obvazem byla jizva, co nebyla ani zašitá. A každé ráno při vizitě přišel doktor vzal mezi prsty pinzetu, vrazil do té jizvy a pustil. Pěkně se to otevřelo, chlap řval, sestra vyčistila hnis a další den se to opakovalo. Jak přišel k sobě, ptal sem se, co dělal. A on že vyřezával staré topení. A jak nemohl dostat do rohu, sundal z flexy kryt, nasadil pořádný kotouč, ten se rozletěl a bylo. Doteď si to pamatuju, bylo to moc poučné :)
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

fikejz

#277 Nový příspěvek od fikejz »

Já kdysi na kotoučové brusce řezal z účka 50x50 tisíce kousků 50mm dlouhých. A velitel směny po mě chtěl nějakou jinou práci, že tohle může dělat každý a ať ukážu co a jak dalšímu co mě zastoupí. Tak jsem "předváděl" - včetně toho co se stane, když dáš ruku podávající materiál kam nemáš a nesoustředíš se pořádně na práci, ale žvaníš s někým. :typek: Naštěstí jsem měl kožené rukavice a kotouč vytvořil jen mělký povrchový škrábanec na levém prostředníčku. Při troše snahy je vidět dodnes. Ukázka skončila slovy: no a takhle to vypadá, když to uděláš blbě ;-)
Od tý doby mám z kotoučovky a flexy velký respekt.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

bourač

#278 Nový příspěvek od bourač »

tak tos mě nasral :friends: zničil si mi dětství a celé odpoledne :vysmech:
Dosud sem tě považoval za technicky nadaného člověka :-/
flexy 115 + 125 používáme zcela běžně bez krytů (v pozicích na stavbě překáží)
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

fikejz

#279 Nový příspěvek od fikejz »

No to mě mrzí, jenže já jsem spíš hrozný nemehlo a strašný dřevo, ale snažím se umět si nějak poradit. :)

Chose11

#280 Nový příspěvek od Chose11 »

Sice jsem viděl spousty "odborníků" co řežou bez krytu, u mě by letěli z dílny , nebo z firmy na hodinu. Když to nejde s krytem, vymyslí se to jinak, brejle, kryty, bezpečnost na prvním místě. Chápu že se to vojebává všude možně a mistři světa amoleta kterejm se nemůže nic stát, jo, ale jen než se stane průser. Tolikrát jsem slyšel, s krytem já nic neudělám, moje odpověď, bez něj už vůbec nic, jsem na to pes.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

vitex

#281 Nový příspěvek od vitex »

Dnes měli v Lídlu v akci úhlovou brusku Parkside 115 za neuvěřitelných 179,-Kč.Na prodejně nebyl ani jeden kus a prodavačku oslovil jeden o dost starší pán,kde mají ty brusky.Odpověděla,že dostali pouze 4ks.No mě to tak vytočilo do běla,protože po mém dotazu,ať mě ukáže regál s cenovkou,kde je měli mít,tak zčervenala jak růžička a nic neukázalaJeště jsem ji seřval,aby si ze starých lidí nedělala srandu a nelhala jim.

oco13

#282 Nový příspěvek od oco13 »

Víťo - nie je za čím banovať 115ka má len asi 700W, ja som sa ulakomil a po tretej výmene za tri mesiace som to vzdal. 125ka H7 má 1200W a drží už skoro pol roka, zajtra idem zobrať ešte jednu Tiež akcia za 25 eur.

vitex

#283 Nový příspěvek od vitex »

Já jsem pro ni nešel,kupoval jsem Elišce a sobě svačinu,přímou brusku,které mimochodem byly jen dvě a řešilo se to hned vedle mě.Jo a byl jsem první ve frontě 30 lidí.Brusek mám 3-4 kýble.

ota

#284 Nový příspěvek od ota »

Kluci už jsem to tu několikrát psal. V naší druhé sesterské firmě řezal chlap karbikem bez krytu na příhradovém sloupu nýty na té cedulce ,,nesahat na dráty na zem spadlé". Pod ním stál druhej a držel štafle. Kývaly se jak psovi ocas. Ten nahoře měl 125mm řezací kotouč v karbiku bez krytu. Držel jednou rukou cedulku a druhou karbika. Zamáčkl si tou pojistkou to tlačítko, aby nemusel rukou to tlačítko držet. Natáhl se a žužlal ty nýty. Najednou karbik kopnul a on ho neudržel v ruce. Karbik s točícím se kotoučem v kterém se tím kopnutím udělal zub sletěl dolů tomu co držel štafle přímo na krk. Než otočil hlavou fiklo mu to tepnu. Chlapi hned skočili zamáčkli mu to dlaní bo nic jinýho neměli a hned volali zachranku. Ta tam byla za 7 minut, bylo to vedle Nymburka a už chlapa nezachránili. No průser jako prase. Přijela policie pak kryminálka. Všem dali hned dejchnout. Jen řidič neměl pod kůží. I ten co přišel o život měl taky vypito. To zjistili z odběru krve. Šel sedět parťák, vedoucí stavby a ten co mu karbik sletěl dolů. A pozůstalí nedostali žádné odškodnění. Bo jak tam byl alkohol a že těch promilů bylo jako much. Když se vyšetřovatel ptal proč nebyl na karbiku kryt nedokázali ho ani najít. Prostě mi to takhle máme už roky bez krytu.
Vždycky na školení bezpečnosti nám bezpečák ukazoval fotky. Taky nám ukazoval třeba spadlé chlapi ze stožáru VN. No masakr. Asi nejhorší co byly fotky, tak těch dvou cikánů co v Kolíně šacovali trafostanici pod proudem. Vybírali měděný šíny nejdřív z NN a pak se vydali i na VN. Kurva masakr fotky. :(
Bez krytu a bez brýlí nezapnu karbika. Oni se ty fotky zarejou do paměti. A ve firmě když by parťák někoho uviděl bez těhle základních bezpečnostních věcí dostal hned 2000 Kč pokutu.

Vedra

#285 Nový příspěvek od Vedra »

Taky jsem nad ní uvažoval ale po studiu internetu jsem zjistil, že je naprosto otřesná. Převodovka hřeje tak, že po chvíli broušení se mu na Youtube roztavil plast okolo štěftu rukojeti. Ozubení bez cementace po pár minutách otisky na zubech... Mám lepší věci na práci než furt něco reklamovat. Chtěl jsem druhou abych nemusel pořád přehazovat, kotouč/kartáč ale zůstanu u Makity kde jenom jednou za 2 roky zkrátím ukroucený kabel.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“