6945 s Klenovca

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pavel sk

Re: 6945 s Klenovca

#4321 Nový příspěvek od pavel sk »

:) Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Páca

#4322 Nový příspěvek od Páca »

Omlouvám se, že drze vstupuju do diskuze, ale vím, že jsi Pavle na Crystaly odborník. Mám Zetor 12045 a vyskakuje mi v tahu ze záběru přední hnaná náprava. Předek normálně táhne, ale když přijde do velký zátěže, tak přestane hrabat a něco jakoby přeskakuje. Mám na něm čelní nakladač a stalo se mi to třeba když jsem nabíral slehlou hlínu a zajel jsem do hromady. Nebo dneska jsem jezdil s kypričem a stalo se mi to na tvrdý souvrati. Vymělčil jsem, předek se chytil, traktor rozjel a dál fungoval. Čím by to mohlo být? Tlakem oleje nebo spíš lamelama ve spojce přední nápravy? Doplním že násobič a vývodový hřídel fungují a při úplně rozpáleným traktoru. Takže by tlak oleje měl být dobrý. :-/
Dusík a blbost jsou ve vesmíru nejrozšířenější.

pavel sk

#4323 Nový příspěvek od pavel sk »

S casti si si odpovedal sam. Pokial aj za tepla nasobic v rezime zajac taha a vyvod PTO tiez, tak nizky tlak v systeme prevodovky mozes vylucit. Bud mas zodrate lamely spojky PHN alebo netesnu spojku PHN. Tlak tam moze utekat cez tesniace hriadelove kruzky, alebo manzetu piesta spojky. Alebo netesne supatko rozvazdaca. V obale toho vyvodu pre predny nahon je vlozene ocelove puzdro cez ktore prestupujuje olej do hriadele. Tesnia v nom tie kruzky. To puzdro sa casom uvolni v obale a netesni. Byva to casty zdroj netesnosti. To puzdro sa do obalu lisuje za tepla. Uz som kvoli tomu menil tie cele liatinove obaly.

pavel sk

#4324 Nový příspěvek od pavel sk »

Dnešna orba :) Obrázek Obrázek Obrázek.

murár

#4325 Nový příspěvek od murár »

Tak si vymenil mulčovač za pluhy?! :)

pavel sk

#4326 Nový příspěvek od pavel sk »

:ano: Uz od minulej stredy oriem :)

ota

#4327 Nový příspěvek od ota »

Ty brďo, pérák pluh! Tak ten jsem naposledy v akci viděl na starokolínské brázdě. Tady je to veterán, rarita! Co povídal syn orají tu 8 obrácákem a na jetelišti ho vůbec nedokázal ten kluk zaorat. Musel mu to podrejt po souvrati. A to jezdil s podrejvákem s Johnem krokem snad na 1! Letos je to jako mlat. V sobotu v 16 h přijel domů a hledali jsme do podrejváku dlouhý M16 pevnostní šrouby. Spotřeboval od rána celou krabici a chtěl dopodrývat pole. Tak jsme šrouby doma našli. Co byla kukuřice to je jako asfalt. Pojedou to taky nejdřív podrejvat. Je to masakr, než po kolejáku přejede přez pole rychlostí šneka! A nejdřív pro oráče souvratě. Aby se do toho vůbec dostal pluhem. Až toho oráče potkám, zeptám se ho, jak mu to jde. Vloni jezdil za náma a nadával! Ten pluh má jištění střižným šroubem. A na první a druhé radlici utrhal za náma asi 6 šroubů. Jištění prej jak za krále klacka u nového pluhu. :smich:

pavel sk

#4328 Nový příspěvek od pavel sk »

A je to tady. Dnes na takomto :) Obrázek

Sniper

#4329 Nový příspěvek od Sniper »

HerrGott, závidím :smich: 8)
My taky dnes provětrali Tatru, ale jen na hubě, brm brm.... Bylo potřeba vším zahýbat, zatočit a přecvakat všechny vypínače :D

Obrázek
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

pavel sk

#4330 Nový příspěvek od pavel sk »

T-148 je 8) 8) 8) a mlady je zjavne po tatovi :) 8) 8) 8) Mne neni co zavidiet. Ta 815 je rozpadajuci šrot pod zadkom. Clovek sa musi drzat volantu aby s toho za jazdy nevypadol. Kazdy den s toho nieco odpadne alebo prestava fungovat :pistol: Domov ani zadarmo. Jedine ze by mi za to dobre zaplatili ze si ju vezmem :smich:

Tomas6

#4331 Nový příspěvek od Tomas6 »

No zřejmě dobrá údržba. Vidím ten blatník. Ten už drží jen na rádlováku ne?
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Sniper

#4332 Nový příspěvek od Sniper »

Tak ale vypadá dobře 8)
Já byl s tou svojí 815kou naposledy v květnu na STK a pak 14 dní na dřevoskladě přehazoval kulatinu, is té doby nic, tak mi to trochu chybí.
Mám sice veliké hračkářství, ale pořád málo času :-/
Tož hezký víkend Pavle :pivo:
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

pavel sk

#4333 Nový příspěvek od pavel sk »

Kabina vypada dobre len naoko lebo bola cca. pred 4 rokmi striekana. Vtedy to este malo vsetko svojho gazdu a mal aj kto okolo toho co to opravit. Posledne dva roky je to tak, ze kto ma ruky nohy ten v tom sedi a nic sa nestiha opravovat. Ludia niesu a uz ani nebudu. Clovek cely rok len presada. Ja ked niesom v zime na V3S tak som v traktore. Ked niesom v traktore tak som v druhom traktore, potom aj tretom, potom Reform. Zase Tatra, potom zase traktor :pistol: Uz mi chyba len Ruska stihačka. Zajtra som mal ist do roboty, ale zislo s toho. Tak idem hore s bratom na chalupu rozhodit hnoj a zaorat ho. Pluh je uz za traktorom nachystany :) 8)

pavel sk

#4334 Nový příspěvek od pavel sk »

Tomas6. Ten blatnik neni este uplne na radlovaku. Donedavna bol OK ale pri vyvazani hnoja sa mu uslo smykovym nakladacom. Akosi mašinista nedal pozor :pohlavek:

pavel233

#4335 Nový příspěvek od pavel233 »

Když tady ty tatry tak vidím zas mi to pripomělo radosti a strasti. Docela se mi stejská. :'( Kočíroval jsem obě. Každá má něco, ale s tou starší myslim T-148 mě bylo líp. Taky přeju hezký a příjemný víkend všem.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4911-6945“