Kolik je zde TRAKTORISTO-MOTORKÁŘŮ?
Re: Kolik je zde TRAKTORISTO-MOTORKÁŘŮ?
Sice ne skútr, ale už desítky let věřím v Metzeler Enduro 3 Sahara. Sice nevydrží to, co např Mitas E07, ale oproti ní drží i za mokra a sychrava.
A o bezpečí mi jde především.
Najedu na ní cca 5-6 tis, na Mitasce 2x tolik, jenže co z toho když pak jedu na podzim, když jsou silnice oslizlé, jak připosraný
A o bezpečí mi jde především.
Najedu na ní cca 5-6 tis, na Mitasce 2x tolik, jenže co z toho když pak jedu na podzim, když jsou silnice oslizlé, jak připosraný
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Já mám na burgmanovi Dunlop Scootsmart a taky si nemůžu stěžovat. Až su překvapený co ta guma udrží. Skútr 200kg, já dalších 130, k tomu občas nějaký nákup atd a sedí to jak přilepené.
Jako s motorkou se to asi rovnat nedá, ty malé kolečka jsou o ničem, ale i tak spokojenost.
Jako s motorkou se to asi rovnat nedá, ty malé kolečka jsou o ničem, ale i tak spokojenost.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Já budu měnit pneu po sezóně a mám vyhlédnuté tyhle. Michelin 150/70-13 M/C 64S POWER PURE SC REAR TL
https://www.pneumoto.cz/cs/pneumatiky-m ... sc-rear-tl
Jedná se o první dvou-směsovou technologii 2CT, která byla použita v kategorii scooter. Výrobce se chlubí, že se jedná o první dvou-směsovou skútrovou pneumatiku na světě. Technologie 2CT se začala používat nejprve u závodních pneumatik. Dnes se rozšířila i do kategorie scooter a je zejména určena pro řidiče silných skútrů. Tvrdší směs uprostřed zajišťuje delší životnost pneumatiky. Měkčí směs po stranách zajišťuje větší přilnavost pneumatiky v náklonu i při plném zatížení motocyklu. Při jízdě rovně je v kontaktu s vozovkou pouze tvrdší střední část běhounu, čímž je dosaženo vyšší životnosti pneumatiky. V momentě náklonu motocyklu i jen o pár stupňů, přichází do kontaktu s vozovkou měkčí směs na bocích pneumatiky, která má vyšší přilnavost na suchu i mokru. Samotný střed pneumatiky není rušen kanálky pro odvod vody, a proto dovede vynikajícím způsobem přenášet sílu z motoru na silnici a zároveň déle vydrží. Drážky jsou navrženy pro optimální odvod vlhkosti i při agresivní a razantní jízdě. Power Pure SC je navržen pro jezdce, kteří si chtějí užít na svém motocyklu maximum zábavy.
https://www.pneumoto.cz/cs/pneumatiky-m ... sc-rear-tl
Jedná se o první dvou-směsovou technologii 2CT, která byla použita v kategorii scooter. Výrobce se chlubí, že se jedná o první dvou-směsovou skútrovou pneumatiku na světě. Technologie 2CT se začala používat nejprve u závodních pneumatik. Dnes se rozšířila i do kategorie scooter a je zejména určena pro řidiče silných skútrů. Tvrdší směs uprostřed zajišťuje delší životnost pneumatiky. Měkčí směs po stranách zajišťuje větší přilnavost pneumatiky v náklonu i při plném zatížení motocyklu. Při jízdě rovně je v kontaktu s vozovkou pouze tvrdší střední část běhounu, čímž je dosaženo vyšší životnosti pneumatiky. V momentě náklonu motocyklu i jen o pár stupňů, přichází do kontaktu s vozovkou měkčí směs na bocích pneumatiky, která má vyšší přilnavost na suchu i mokru. Samotný střed pneumatiky není rušen kanálky pro odvod vody, a proto dovede vynikajícím způsobem přenášet sílu z motoru na silnici a zároveň déle vydrží. Drážky jsou navrženy pro optimální odvod vlhkosti i při agresivní a razantní jízdě. Power Pure SC je navržen pro jezdce, kteří si chtějí užít na svém motocyklu maximum zábavy.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
No vidíš já zase jezdím léta jen Pirellky, ale na motorce né na skutrumalotraktor píše: ↑čtv srp 03, 2023 7:52 pm Dneska jsem přezul skútr na Heidenau K 66, 140/70/16 TL,R 65 S. Jednou jsem už tuhle pneu na skútru měl a nic jiného už nechci. Teď jsem měl Pirelli a bylo to jako když jedeš na anakondě. Po přezutí jede jako po kolejích.
To bude mít Aquaplaning radost
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
No tak bude jezdit jen za sucha no....
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Viděl jsi tu gumu?
Ne e, ale obecně, pokud nejsou odvoďňovací drážky ve středu pneumatiky, dával bych si v dešti majzla
Letitá zkušenost
Letitá zkušenost
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Gumy kloužou i s drážkou a nejen na vodě. Stačí dlažebky nebo bílá čára a je to jako na mejdle. Ta mezera bez drážek je cca 15mm široká.
Že kloužou i tak, máš samozřejmě pravdu
Taky záleží na druhu směsi, tlaku v pneu, teplotě pneu a vozovky...
Tak hlavně ať ti dobře slouží
Taky záleží na druhu směsi, tlaku v pneu, teplotě pneu a vozovky...
Tak hlavně ať ti dobře slouží
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Dnes jsem si udělal krásný výlet do Meziměstí a okolí a ještě jsem si přivezl zadní kufr plný hub. Nějakých 320 kilásků.
Fakt jezdíte na motorce i v dešti?
Nejde to léčit?
Nejde to léčit?
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Co chceš na tom léčit? Tady nejde o to, že se doma ráno vzbudíš s otázkou, co budeš dělat a i když chčije, tak vyjedeš na projížďku... To asi nikdo
Ale spíš jde o Adventure akce s pevným termínem, nebo návratem domů a tam prostě jedeš za každého počasí
Já jel takhle 650km na konci září z Großglockneru, celou cestu v zimě a větším či menším dešti a o tom to dobrodružství je. Většinou, když se něco posere, nebo řešíš nějaké problémy, zůstane Ti to ve vzpomínkách na pořád, než Tripy, kde bylo všechno ideální a krásné.
Alespoň tak to mám já
A jestli Tě zajímá opravdový moto extrém, podívej se, co byly za moto srazy s názvem Elefant Treffen
Škoda že už jsou pár let zrušeny, chtěl jsem tam jet.
Sahají až do poválečného období...
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
elefant treffen? tak ten fakt není zrušený! je to každý rok a kousek za hranicema
Pokud vím tak cca před 10ti lety proběhl poslední ročník s tím, že další už nebudou z nějakého byrokratického důvodu.
A dál jsem to už nesledoval...
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA