Kioti CX 2510

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Pískař

Re: Kioti CX 2510

#76 Nový příspěvek od Pískař »

Zdravím, Kioti CX2510 bude pravděpodobně nástupce mého Z6011, kterého pošlu do světa. Jelikož ho potřebuji hlavně na mulčování ,jak rovné zahrady tak i škarpy ve svahu,uvažuji o příkopovém ramenu. U většiny mulčovačů , které mám v hledáčku je požadovaný výkon traktoru 25 a více koníků. CX2510 má dle tech.parametrů 24,5 HP.
Je mi jasné, že výkon je stažen tak, aby traktor nemusel být vybaven močovinou a podobnými blbostmi, kde hranice je 25 HP. Lze výkon traktoru "upravit" na trochu vyšší výkon??? Samozřejmě se zeptám prodejce, ale jedu tam až příští týden a chci být připraven. Slyšel někdo o tom, nebo to má někdo odblokované?? Díky .Honza.

Pískař

#77 Nový příspěvek od Pískař »

Ještě mám jeden dotaz....doteď jsem kvůli škarpě uvažoval o příkopovém rameni. Ale škarpa je rovná a na jedné straně mírně do kopce. Myslíte, že mulčovač, který jde vysunout do boku by to zvládl posekat? Je cenově zajímavější než rameno. Máte ho někdo?? Děkuji za radu.

Pískař

#78 Nový příspěvek od Pískař »

Ještě mám jeden dotaz....doteď jsem kvůli škarpě uvažoval o příkopovém rameni. Ale škarpa je rovná a na jedné straně mírně do kopce. Myslíte, že mulčovač, který jde vysunout do boku by to zvládl posekat? Je cenově zajímavější než rameno. Máte ho někdo?? Děkuji za radu.

HonzaKo77

#79 Nový příspěvek od HonzaKo77 »

Co se týče práce s výklopným mulčoivačem, tak já jsem prakticky spokojen... hlavní výhodu vidím v ptm, že pokud se mulčije větší placha, tak přu vyklopení do boku traktor koly neujíždí tolik trávy a ta se pak lépe zmulčuje. Tam, kde jela kola a tráva je ujetá, tak je kvalita o něco horší )zejmána při mulčování vysoké trávy). Super je to taky při práci mezi stromy. Mulčování příkopů, kdy by se využilo i naklonění v další ose, mi příjde, že je velmi citlivé na "kvalitu" povrchu, tedy rovné nakloněné povrchy jsou ok, pokud je ale terén hodně zvlněný, je jeho kopírování trochu komplikovanější a chce si s tím vyhrát. Myslím, že pouze vyývný mulčovač se od klaického pevného moc neliší.... pokud se nepletu, takposun je tam jencca 30-40 cm do boku, což stačí na "vyhnutí" menším stromům, má to své limity. To výkyvné rameno je přei jen flexibilnější a uvmí toho výrazně víc... plus třeba jen čištění kladiv a přístup k nim při naklonění je super. Já jsem se svým mulčovačem spokojený :-)

Jen dodám, že už jsem odtahal pár vleček se dřevem a traktor i plně naloženou vlečku (cca 2 t i s vlekem, možná víc), utáhne jako nic a zvládá i přesun na delší vzdálenosti v mírném kopcovitém terénu docela v pohodě.

HonzaKo77

#80 Nový příspěvek od HonzaKo77 »

sorry za překlepy, píšu na tabletu v autě a stojí to za...

Pískař

#81 Nový příspěvek od Pískař »

Zdravím, tak traktůrek je doma. Fotky zatím dávat nebudu....až v akci. Zatím jsem s ním zajel pod střechu a nalil naftu....toť vše. Ale už řeším problém, kam umístit nějakou bedýnku...kufr...něco, kam dám nějaký zákl.vercajk ,lekárničku,doklady apod. Přece až pojedu po silnici, tak si nebudu brát batoh!! V návodu je sice namalována, ale v tom místě je bezp.rám. Nabízel by se předek traktoru, ale tam mám čelní nakladač, takže místo není. Jediné co mě zatím napadlo, je nad SPZ, ale muselo by to být nějak sundavací, nebo otáčecí, protože by nešlo tankovat naftu. Řešil jste to někdo nějak??? Prosím o inspiraci. Děkuji. Honza.

amatér

#82 Nový příspěvek od amatér »

S tou schránkou na nářadí se potýkám taky. Stará CK 22 měla schránku místo levé stupačky pod podlahou. Taková mini, ale stačila. Zatím mi kolena a klouby fungují, tak nejspíš vyhodím levou stupačku a dám místo ní kastlík na nářadí, nebo to zkombinuji.

ladiki

#83 Nový příspěvek od ladiki »

Pavel

#84 Nový příspěvek od Pavel »

mas na tom kiotu slyset cvakani bliken mne sviti jen kontrolka a stava se mně ze je zapomenu vypnout

amatér

#85 Nový příspěvek od amatér »

Zapomenuté směrovky jsou častá bolest. Mám to vyřešeno tak, že přes kontakty přepínače je zapojena piezosirena, která ječí při blikání žárovek. Stačí vysadit ten přepínač a naletovat na kontakty. Je to provedeno tak, že z každého směru je přes diodu veden signál do sirény, která má mínus pól na kostru. Ty diody tam jsou proto, aby se oddělil signál levé a pravé strany. Přepínač vysadíš zespod, musíš na něm stisknout západky pod palubkou.

Pavel

#86 Nový příspěvek od Pavel »

my mame kiota dk 6020

amatér

#87 Nový příspěvek od amatér »

Já mám dva, jeden z nich je DK 6010, je to starší sourozenec toho vašeho. Tam jsem ten bzučák do směrovek dával také.

Pískař

#88 Nový příspěvek od Pískař »

Já toto asi řešit nebudu, protože 90% pojížděk bude po soukr.pozemcích. Na silnici jen málo, takže když zapomenu.....tak si "poblikám". Ale spíš si myslím, že zapomenu blikat i na silnici.

Pavel

#89 Nový příspěvek od Pavel »

amatér píše: pát črc 28, 2023 8:48 am Já mám dva, jeden z nich je DK 6010, je to starší sourozenec toho vašeho. Tam jsem ten bzučák do směrovek dával také.
muzes mne nakreslit zapojeni a co stam pouzil za dily

Pískař

#90 Nový příspěvek od Pískař »

Zdravím, půjdu přihlásit traktůrek a valník. Kromě COC listu k traktůrku .....což mi bylo vysvětleno, mě zaráží to, že čelní nakladač má vlastní TP a osvědčení. Jsem zvědav jestli mi ho zapíšou do TP traktoru, nebo jestli budu vozit TP nakladače sebou s ostatními. Jsou to samé novinky. Z COC listu jsem vyplnil jen VIN ....ostatní ať si doplní oni.....já anglicky neumím.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“