Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Pánové zdravím, předně bych chťél poděkovat místním studnám vědomostí a zkušeností. Nějakou dobu zde nasávám informace a musim říct že je tu snad vše. Jeďiné v čem nějak nemam pořád ohledňě jumzáka pořad jasno je kterým značkám náhradních dílu se vyhnout.
Čeká mě totiž generální oprava motoru D 65m v mém muzejním kusu. Jelikož vím že po tomto mastném dobrodružstvý budu mít k mému stroji trochu hlubši vztah ,nebudu se ho vzdávati možná až do invalidního věku.
Takže bych rád poprosil o aktiální recenze hlavně na díly jakou jsou :
Ložiskové -ojniční pánve , pístní skupiny celé, spojková lamela -ložisko, rozvodová kola a veškere uložení a komplet těsnění.
Předem děkuji.
Jen pro zajimavost motor se k mne dostal ve "funcnim" stavu kdy mel mazaci tlak při volnoběhu za studena 2.0 bar nameřané vúle na klice axiální 2.4mm radiální 0.6mm.
Čeká mě totiž generální oprava motoru D 65m v mém muzejním kusu. Jelikož vím že po tomto mastném dobrodružstvý budu mít k mému stroji trochu hlubši vztah ,nebudu se ho vzdávati možná až do invalidního věku.
Takže bych rád poprosil o aktiální recenze hlavně na díly jakou jsou :
Ložiskové -ojniční pánve , pístní skupiny celé, spojková lamela -ložisko, rozvodová kola a veškere uložení a komplet těsnění.
Předem děkuji.
Jen pro zajimavost motor se k mne dostal ve "funcnim" stavu kdy mel mazaci tlak při volnoběhu za studena 2.0 bar nameřané vúle na klice axiální 2.4mm radiální 0.6mm.
-
Zdravim chlapi,
pri terennych upravach v miernom kopci mi zrazu povolila radlica a len tak-tak ze som ubrzdil. Ked som sa chcel odtial dostat, tak bager stoji na mieste, akoby spojka vobec nezaberala. Zistil som ze z predneho rozdelovaca vali olej(je mi jasne ze ho budem musiet pretesnit), preto ta radlica.
Otazka: Je na tento okruh nejak aj pripojena spojka? Alebo preco mi po zaradeni rychlosti nejde bager do zaberu, ale stoji na mieste ako by som mal stale zaradeny neutral?
Vopred dakujem za pomoc.
pri terennych upravach v miernom kopci mi zrazu povolila radlica a len tak-tak ze som ubrzdil. Ked som sa chcel odtial dostat, tak bager stoji na mieste, akoby spojka vobec nezaberala. Zistil som ze z predneho rozdelovaca vali olej(je mi jasne ze ho budem musiet pretesnit), preto ta radlica.
Otazka: Je na tento okruh nejak aj pripojena spojka? Alebo preco mi po zaradeni rychlosti nejde bager do zaberu, ale stoji na mieste ako by som mal stale zaradeny neutral?
Vopred dakujem za pomoc.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Utrhlo nity na spojke, nemalo by fungovat ani hlavne velke. Cerpadlo, vyskusaj to. Nebudes vediet dvihnut rameno.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
-
Da sa ta spojka nejak na mieste opravit? Bager mi visi na luke v kopci. Este mozno blba otazka, ze ten predny rozdelovac, ked zacal tiect, vytieklo mi aj dost hydraulickeho oleja, v nadrzi je pod minimom, pride mi to zvlastne ze by sa pokazili 2 veci naraz, aj ta spojka, aj ten rozdelovac. Je nejaka sanca, ze ked doplnim hydraulicky olej, pretesnim rozdelovac, ze sa spojka zrazu rozbehne? Neveim ako je ovladana, mam bielorusa len ako laik, na pomoc na pozemku.
Vopred dakujem za pomoc.
Doliatím oleja do hydraulický spojku určité neopravíš. To musí ísť motor von a treba vymeniť lamelu. Náhoda je blbec hlavne u týchto starých strojov ktoré nikto nijak extra nešetrí a kľudne sa nemožné môže stať skutočnosťou. Skús ľahnúť pod traktor a mrknúť na tú spojku cez to okienko. Možno uvidíš čo s tým je a budeš múdrejší.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
-
AHoj chlapi,
to ste ma moc nepotesili, neviem si predstavit, ako budem teraz vytahovat motor na tej luke Nejde mi do hlavy ze preco sa to stalo, ved som siel len na redukovanej jednotke a spiatocke, dolu/hore miernym kopcom a radlicou som zrovnaval pozdlzny hriadok hliny, co bol kedysi obsypany vinic. To snad nie je tak vela pre ten bager, ci? Mam ten bager len 2 mesiace, moc som s nim este ani neporobil, toto bola taka prva vacsia vec.
Tym okienkom myslis toto?
Vopred dakujem za odpovede, moc si to vazim, kedze neviem kde inde by dnes cloveku pomohli s Bielorusom.
to ste ma moc nepotesili, neviem si predstavit, ako budem teraz vytahovat motor na tej luke Nejde mi do hlavy ze preco sa to stalo, ved som siel len na redukovanej jednotke a spiatocke, dolu/hore miernym kopcom a radlicou som zrovnaval pozdlzny hriadok hliny, co bol kedysi obsypany vinic. To snad nie je tak vela pre ten bager, ci? Mam ten bager len 2 mesiace, moc som s nim este ani neporobil, toto bola taka prva vacsia vec.
Tym okienkom myslis toto?
Vopred dakujem za odpovede, moc si to vazim, kedze neviem kde inde by dnes cloveku pomohli s Bielorusom.
- Killer Koly
ještě je možnost, že se ti jen zasekl spojkový pedál. je v původní poloze nebo se ti zdá být trochu blíže k podlaze? mě se to několikrát stalo, zasekl se o táhlo k brzdě. stalo se to po vyšlápnutí spojky. jestli se to najednou zastavilo, bude to spíš ta horší varianta
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
-
Hej zrazu sa to zastavilo, resp. kedze som bol v kopci tak rozbehlo.... Takze asi to bude ta horsia varianta...Killer Koly píše: ↑sob črc 15, 2023 9:55 am ještě je možnost, že se ti jen zasekl spojkový pedál. je v původní poloze nebo se ti zdá být trochu blíže k podlaze? mě se to několikrát stalo, zasekl se o táhlo k brzdě. stalo se to po vyšlápnutí spojky. jestli se to najednou zastavilo, bude to spíš ta horší varianta
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Pokial mas patky a ramenonhore a zaistene, prednu radlicu vies dvihnut zdvihakom a zaistit a potom vytiahnut bager, o vymene spojky sactu pisalo, uz 2x sme robili....
Skontroluj ten pedal ako ti radili, alebo posilovac spojky ci tinnevypadol a nespriecil sa.
Cez okienko ide skontrolovat aj packy ci maju volu.
A olej tam tusim, nenatecie zeby zamastil spojku, a z velkum traktorom 4x4 ten bielorus vytiahnes
Skontroluj ten pedal ako ti radili, alebo posilovac spojky ci tinnevypadol a nespriecil sa.
A olej tam tusim, nenatecie zeby zamastil spojku, a z velkum traktorom 4x4 ten bielorus vytiahnes
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
-
Diki za tipy...Atlan píše: ↑sob črc 15, 2023 12:00 pm Pokial mas patky a ramenonhore a zaistene, prednu radlicu vies dvihnut zdvihakom a zaistit a potom vytiahnut bager, o vymene spojky sactu pisalo, uz 2x sme robili....
Patky su hore, aj rameno je zaistene, len je tam dost blby pristup, tak neviem ci sa bude dat vytiahnut, naviac je to na samote na kopci. Skusim pozriet ten pedal, a posilovac spojky kde najdem?
Diki moc zatial...
-
Ohladne tej spojky, tak ja som uz skusal hladat slovo spojka v tomto BIelorus vlakne, ale najde mi len moje prispevky, popripade z inych vlakien bagrov a lesnych strojov. Neviem preco tu nic nevyhlada.
-
Ahojte, pozeral som tu spojku cez okienko, a vyzera to takto:
Packy, to su to dole na pruzine?
Packy, to su to dole na pruzine?
Nazdar,MilosSlovak píše: ↑pát črc 14, 2023 10:05 am Zdravim chlapi,
Vopred dakujem za pomoc.
hydraulické okruhy bagra nie sú nijako napojené na spojku. Spojka (plus prevodovka, motor,...) je súčasťou traktora, nie bagra. Hydraulika má vlastné čerpadlá, rozvádzače, vlastnú nádrž a vlastné okruhy.
Silný náraz radlice na hydraulický valec teoreticky mohol vyraziť tesnenia na prednom rozvádzači.
Ak už bola spojka vymlátená, stačí väčšia záťaž (hlavne pri práci radlicou) a strihne nity alebo odtrhne packy.
V akom stave bola spojka, keď si kupoval bager? Fungovala dobre?
-
Ahoj,majo77 píše: ↑pon črc 17, 2023 12:52 pmNazdar,MilosSlovak píše: ↑pát črc 14, 2023 10:05 am Zdravim chlapi,
Vopred dakujem za pomoc.
hydraulické okruhy bagra nie sú nijako napojené na spojku. Spojka (plus prevodovka, motor,...) je súčasťou traktora, nie bagra. Hydraulika má vlastné čerpadlá, rozvádzače, vlastnú nádrž a vlastné okruhy.
Silný náraz radlice na hydraulický valec teoreticky mohol vyraziť tesnenia na prednom rozvádzači.
Ak už bola spojka vymlátená, stačí väčšia záťaž (hlavne pri práci radlicou) a strihne nity alebo odtrhne packy.
V akom stave bola spojka, keď si kupoval bager? Fungovala dobre?
tak spojka fungovala, v akom bola ale stave to neviem. Kazdopadne ja som na tom bagri nabehal mozno 500m po pozemku, a akonahle som zacal tlacit hlinu radlicou tak to takto prdlo. Bolo mi divne ze aj ten rozvadzac, aj spojka odisli naraz, a kvoli tomu ze jednoduchsie je opravit ten rozvadzac, som sa tak trochu nadejal ze mozno nejakym zazrakom to na seba navazuje...
Poslal som aj fotku zospodu cez to okienko, vie mi niekto poradit ze co presne skontrolovat, aby som si bol isty, ze je to ta spojkova lamela?
Pozeral som ten brzdovy pedal, ci nejak neblokuje spojku, ale ked som stlacal spojku, tak pod dverami, ako su tie tiahla, vyzeralo ze vsetko sa hybe ako ma...
Kde by som nasiel ten posilovac spojky? Radsej by som vylucil aj tuto moznost...
Vopred dakujem za vsetky rady.
Dosť málo nabehaných metrov...
Spojka dostáva zabrať najviac práve pri tlačení hliny radlicou, takže tu môže byť prvotný problém, prečo sa to celé pokazilo.
Cez okienko spojkovú lamelu asi neuvidíš.
Brzdový pedál nemôže nijako blokovať spojku, sú nezávislé od seba.
Posilovač spojky - prikladám foto, ako vyzerá. Na schéme je to pozícia číslo 6. Mechanizmus spojkového pedála je na ľavej strane, ako vchádzaš do kabíny, to vieš.
Spojka dostáva zabrať najviac práve pri tlačení hliny radlicou, takže tu môže byť prvotný problém, prečo sa to celé pokazilo.
Cez okienko spojkovú lamelu asi neuvidíš.
Brzdový pedál nemôže nijako blokovať spojku, sú nezávislé od seba.
Posilovač spojky - prikladám foto, ako vyzerá. Na schéme je to pozícia číslo 6. Mechanizmus spojkového pedála je na ľavej strane, ako vchádzaš do kabíny, to vieš.