Ruska freza ZUBR 10hp
Moderátor: DYK
- PRAKTIK
Re: Ruska freza ZUBR 10hp
Tak je to správne tak to ma byť.
Pridám sem stručne moje skúsenosti po 3rokoch používania:
Stroj využívam na prevážanie hliny, dreva, štrku... Keď je sezóna tak na orbu, sadenie(sadzač), vyoravanie ( nadtriasovy vyoravač) a kultivovane ( ten originálny rotavator je fakt super)
Poruchy: stroj zatiaľ žiadne ( klop, klop)
Na sadzači sa mi pretrhla retiazka na pohon z kolies na dopravnik.
Na kultivatore som odtrhol jeden zub keď som kultivoval neznámu pôdu kde bol zrezany peň ktorý som si nevšimol ( 5min zvárania)
Nehody: spadlo mi drevo na vzduchový filter ale pár rán kladivom to napravilo
Zlomené ojo na preťaženom vozíku ale to je skôr nehoda vozíka...
Úpravy:
Závažia do kolies (po 25kg)
Spojka na riadidlách je prepojená cez celé riadidlá
Bubnová brzda prednej nápravy ( no dodnes nieje zapojená - zatiaľ nechýba no keby náhodou tak stačí iba tiahlo priviesť na riadidlá a hotovo)
Kratšie klinové remene ( motor som posunul viac na stred, cca 8cm a lepšie sa tak vyvážili pri manipulácii na roli)
Servis: každý rok pred sezónou vymením oleje
Používam chladiacu kvapalinu tak v zime nevypustam.
Dnes sa vyvážalo...
Vlečku mám novú tento rok vyrobenú ( ľahšia ako tá predošlá a spoľahlivejšie brzdy)
Stroj využívam na prevážanie hliny, dreva, štrku... Keď je sezóna tak na orbu, sadenie(sadzač), vyoravanie ( nadtriasovy vyoravač) a kultivovane ( ten originálny rotavator je fakt super)
Poruchy: stroj zatiaľ žiadne ( klop, klop)
Na sadzači sa mi pretrhla retiazka na pohon z kolies na dopravnik.
Na kultivatore som odtrhol jeden zub keď som kultivoval neznámu pôdu kde bol zrezany peň ktorý som si nevšimol ( 5min zvárania)
Nehody: spadlo mi drevo na vzduchový filter ale pár rán kladivom to napravilo
Zlomené ojo na preťaženom vozíku ale to je skôr nehoda vozíka...
Úpravy:
Závažia do kolies (po 25kg)
Spojka na riadidlách je prepojená cez celé riadidlá
Bubnová brzda prednej nápravy ( no dodnes nieje zapojená - zatiaľ nechýba no keby náhodou tak stačí iba tiahlo priviesť na riadidlá a hotovo)
Kratšie klinové remene ( motor som posunul viac na stred, cca 8cm a lepšie sa tak vyvážili pri manipulácii na roli)
Servis: každý rok pred sezónou vymením oleje
Používam chladiacu kvapalinu tak v zime nevypustam.
Dnes sa vyvážalo...
Vlečku mám novú tento rok vyrobenú ( ľahšia ako tá predošlá a spoľahlivejšie brzdy)
Uff. Tak týmto ste ma dostali. Chcem si tento stroj kúpiť hlavne kvôli rotavatoru. Predpokladám, že celkovo bude u mňa pracovať pár hodín na jar a potom pár hodín na jeseň. Teda hlavne príprava záhrady. Možno ešte v lete nejaké kosenie. Vlecku ani nechcem kupovať, nemám pre ňu využitie. To mi príde, že k rotavatoru sa nedostanem skôr ako o desať rokov
-
Rozmyšlaj do budúcnosti to ti radím a nákup zvažuj!
Kde kúpiš diely na ten stroj vzhľadom k vojne a izolácii Ruska?
A chceš ich podporovať?
A keď čítam vlákno nový traktor Bielorus myslím 320 myslím si že už neplatí kus dobrého ruského železa:
Toľko závažných poruch keby som mal ja na svojom českom traktore (ako mali oni na tom ruskom)tak ho spustím s kopca do vodnej nádrže alebo sa ho rýchlo zbavím !
Vodka a korupcia sú kvalitu nie dobre základy.
Aby my stoj stal stále v dielny dorastý a aby som bol zadrbany od oleja ako v ruských filmoch to by som asi nechcel.Prajem veľa šťastia pri vybere a rozmyšlaní!
A chceš ich podporovať?
A keď čítam vlákno nový traktor Bielorus myslím 320 myslím si že už neplatí kus dobrého ruského železa:
Toľko závažných poruch keby som mal ja na svojom českom traktore (ako mali oni na tom ruskom)tak ho spustím s kopca do vodnej nádrže alebo sa ho rýchlo zbavím !
Aby my stoj stal stále v dielny dorastý a aby som bol zadrbany od oleja ako v ruských filmoch to by som asi nechcel.Prajem veľa šťastia pri vybere a rozmyšlaní!
Ono se to předprodává přes rusko ale číná výrabí spousta typu https://www.shunkaigroup.com/product-wa ... sk151.html
Teraz si to nikto neberte osobne, ale toto sa tuším nazýva "predposratosť" - kupoval som 60 ročnú frézu a ani len na sekundu ma nenapadlo "kde budem kupovať diely" , auto mám s povesťou najväčšieho francúzskeho elektronického prúseru (Laguna 2) a nikdy som nepotrebolval ani šroubik. Takto by sa dalo vymenúvať donekonečna - pílil som 20m smrek - len tak v yliezť hore a píliť. X ludí vzdychalo čo ak spadneš??? ak by som takto rozmýšlal tak spadnem 3x. ale nespadol som.traktoristaPB píše: ↑ned kvě 21, 2023 1:31 pm Rozmyšlaj do budúcnosti to ti radím a nákup zvažuj!
Ten stroj má s Ruskom spoločnú len azbuku na nalepkach. Je to komplet navrhnuté a vyrobené v Číne. Pričom návrh je starší - myslím, že Japonci to začali vyrábať niekedy po vojne.traktoristaPB píše: ↑ned kvě 21, 2023 1:31 pm Rozmyšlaj do budúcnosti to ti radím a nákup zvažuj!
A chceš ich podporovať?
Bežne sa predávajú staré stroje typu TK, prípadne jazdené japonské minitraktory - tam to bude s dielmi ako? Zatiaľ sú ale čo o pár rokov? Myslím, že Zubr na tom je podobne - diely zatiaľ sú, čo bude o 30 rokov nikto nevie.
S Ruskem ani tu azbuku, tyhle zázraky si nechávají vyrábět v Ćíně překupníci z chudých rozvojových států, takže konkrétně zubr byl pro ukradlinu. Přebytků z výroby se ťamani snaží zbavit i třeba na aliexpresu, nabídka široká co hrdlo ráčí, objednat není problém a freeshipping samozřejmostí.
https://www.aliexpress.com/w/wholesale- ... .1000002.0
A z dílů se tamtéž nechá koupit i poslední šroubek na ten zázrak.
Pokud ale touží přímo po zubru a bukvách na nálepkách, ani to tam není problém.
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... OjUh0CudQ5
Měl jsem tu čest se s tím seznámit osobně, prchal jsem od toho co mi nohy stačily a osobně bych si radši stejně řešeného jednoosáka koupil 50 let starého třeba yanmara či kubotu, než tohle.
Měl jsem tu čest se s tím seznámit osobně, prchal jsem od toho co mi nohy stačily a osobně bych si radši stejně řešeného jednoosáka koupil 50 let starého třeba yanmara či kubotu, než tohle.
Tak neviem ... zatiaľ som nestretol človeka, ktorý by ten stroj mal a nebol s ním spokojný. Hovoril som aj s nejakými Ukrajincami a všetci si to chvália. Tu na fóre tiež napr. Praktik alebo LukasPF. Tie stroje priamo z Aliexpresu je blbosť kupovať - nedá sa to vopred pozrieť a cena je rovnaká alebo vyššia ako v Užhorode. Tiež by ma zaujímalo, kde kúpiť 50 rokov starý Yanmar alebo Kubotu. Nikde to totiž nevidím. A ako je to s dostupnosťou náhradných dielov pre tieto staré stroje? Užhorod mám 70 km, takže ani doprava ani diely ako problém nevidím ...*123 píše: ↑ned kvě 21, 2023 6:19 pm S Ruskem ani tu azbuku, tyhle zázraky si nechávají vyrábět v Ćíně překupníci z chudých rozvojových států, takže konkrétně zubr byl pro ukradlinu. Přebytků z výroby se ťamani snaží zbavit i třeba na aliexpresu, nabídka široká co hrdlo ráčí, objednat není problém a freeshipping samozřejmostí.
Čo znamená, že sa prehrieval? Stále alebo len pri dlhodobo náročnej práci? Aj keď teda 12hp by malo zvládnuť dosť
Ten novy stroj je vlastne to isté len s iným motorom. Alebo sa mýlim?
Ten novy stroj je vlastne to isté len s iným motorom. Alebo sa mýlim?
no prehrieval sa, ak ho máš, tak vieš ako je riešené chladenie. Naleje sa voda, žiadna cikrulácia, paródia na chladič - mne to po hodine práce vrelo, hovoril som tomu samovar. Ten Kentaur je v podstate to isté, len má diesel motor Weima 12HP vzduchom chladený, elektroštartér a je to o niečo ľahšie. Má odlišné radenie pomaly/rýchlo ako ten ZUBR, ale to je iba o zvyku. Čo sa týka motora, dá sa jednoducho nahradiť, motory sú dostupné na trhu v rôznej sile a palive, v podstate sa tam dá namontovať všetko s bočným vývodom
Neviem ako vy ale ja s ním pracujem aj 5h bez prestávky a môžem dať ruku na chladič. Neviem ako vy ale ja tam mám normálne vodné čerpadlo a voda sa preháňa cez chladič kde je poháňaný aj ventilátor. Za tie roky čo ho mám som maximálne spokojný. Kultivoval som s ním už asi po 20mth a bez problémov. Kultivator (rotavator) je tá najlepšia vec na tomto stroji. Behám na ňom stále a maximálne som pritiahol spojku (normálna vec, 12kou kľúčom 5minut práce). Teraz ma mrzí že nedodáva Ukrajina na Slovensko pretože by som rád ešte dokupil bubnovú kosačku ( za tie peniaze čo to tam predávajú sa mi to neoplatí ani vyrábať)
Sadim zemiaky, oboravam a vyoravam už aj známym ktorý majú veľké traktory ( u nás v dedine je v každom dvore nejaký traktor) a na zemiaky to majú veľké.
Je to Čína ale to je skoro všetko na čo sa len pozrieš.
Sadim zemiaky, oboravam a vyoravam už aj známym ktorý majú veľké traktory ( u nás v dedine je v každom dvore nejaký traktor) a na zemiaky to majú veľké.
Je to Čína ale to je skoro všetko na čo sa len pozrieš.
zjavne som tam mal iný typ motora, tomu sa o vodnej pumpe ani nesnívalo
Asi to tak bude ale je pravda že ja mám FORTE nie ZUBR, ale príde mi to úplne rovnaké a jediný rozdiel som videl iba v radení. No očividne aj detaily pod "kapotou" sú nejaké