Zetor 25 K - renovace

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
PepaD

Re: Zetor 25 K - renovace

#1186 Nový příspěvek od PepaD »

V náboji toho bubnu je otvor se závitem a v tom je zajišťovací šroub té matice proti jejímu povolení. Takhle mě to tady učili ;-)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

A kryt brzdy nejde sundat, dokud se nesundá ten přední nosník blatníku, teda aspoň mě to nešlo. Tady je to vidět, druhá minuta.

Jaro25

#1187 Nový příspěvek od Jaro25 »

Presne tak ako píšu chalani. V tom videu asi v 0:30 min. vidno ako povoľuje tú skrutku. Podľa mňa bubon sa nepovolil, len vypadla tá podložka. A na to netreba dávať dole kryt. Na ľavej strane je to trochu inak, tam do matice ide taký disk s vonkajším jemným závitom, pod ním je papierové tesnenie a zaistené to je skrutkou v strede.

Míra Z 25

#1188 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Pánové díky, video bylo ideální. Potvrdilo to domněnku, že kryt bez rámu nesundám. Už si nepamatuju, že je tam zajišťovací šroub na bubnu. Ta matka má pro něj nějaké vybrání nebo se tam prostě zakousne?
No a hlavní věc je ta, že tu podložku se šroubem, co vlastně drží uzávěrku, tu jsem tam nikdy neměl. Mohl bych poprosit o rozměry, zašel bych soustružníkovi. Od matky je to tedy poskládané: pružina uzávěrky, pak nějaká podle videa asi docela slabá podložka, pak silnější podložka a šroub do hřídele diferenciálu, počítám pravý závit s párovkou. Máš to Pepo ještě rozebrané, mohl bys mi to prosím oměřit?
Jenže tím, že by chyběla tahle podložka si nemyslím, že to bude ta závada. Tipuju to na povolený buben. Sundám kolo, abych tam alespoň trochu mohl a pak se uvidí, zda i blatník s rámem budou potřeba demontovat, resp. kryt.
Tu levou stranu si pamatuju přesně jak Jaro popisuješ. Tam je klid :-). Nedávno jsem seřizoval brzdy a vlevo jsem trochu roztahoval pakny a brzdil jsem doposavad parádně.

Jaro25

#1189 Nový příspěvek od Jaro25 »

Keď som to skladal, dotiahol som tú maticu na fest, potom cez otvor pre červík som vŕtačkou urobil jemný závrt a zaskrutkoval červík natretý Loctite zaisťovačom.

Míra Z 25

#1190 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Mám úplně stejný nápad, postup. Ale sundání krytu mě bohužel nemine.

PepaD

#1191 Nový příspěvek od PepaD »

Tu pružinu uzávěrky drží tahle miska chycená šroubem M10.
Obrázek Obrázek Obrázek

Míra Z 25

#1192 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Pepo děkuji za demontáž a změření! Nakreslím, vnější část upravím na kolmou stěnu, aby to šlo vytočit na soustruhu.
Když o tom přemýšlím, ta miska ale nedrží pružinu uzávěrky. Protože pružina tam držela i bez misky. Asi to pouze omezuje chod páky uzávěrky...

PepaD

#1193 Nový příspěvek od PepaD »

No jo, máš pravdu. O tu misku se opírá samotná uzávěrka. Za tou je pak podložka a za ní pružina. Ještě musím hodně studovat abych mohl někomu radit ;-) Rozebíral jsem to v listopadu a už v tom mám taky bordel....

kovoj

#1194 Nový příspěvek od kovoj »

Zdravím pánové,
přišel jsem sem opět pro radu. Prorezlo mi pouzdro vstřikovače i žhavící svíčky na 25k a nevím jak je vytáhnout. Ty malé šroubečky jsem odšrouboval a dál si nevím rady. Žhavící svíčka mi taky nejde vyndat. Nechci nic dojebat.
Ještě když byste byli tak hodní a poradili, co všechno budu potřebovat a mám objednat nového.
Předem díky
Obrázek

mihi

#1195 Nový příspěvek od mihi »

Kovoj ahoj.
Chcel by som Ťa poprosiť aby si svoje príspevky dával do obecnej diskusie aby sme tu Mirovi nezapĺňali vlákno.. nie je problém poradiť, veď to tu funguje dobre.

K žhavičom, ak to neponáhľa aplikuj na zhavič rôznu chémiu na uvoľnenie..brzdovku ,se,.... a rázovym vyťahovákom by to mohlo ísť...
Môžeš si ho vyrobiť ak doma, na zhavič ke zavit tuším M6 ,na ten naskrutkuješ ,,tyčku,, s vnútorným zavitom M6 a pomaly so závažím môžeš,,vyťahovať,,.
Keď tak daj do youtube vyťahovanie žhavičov abyvsu to pochopil ako to ide...

Alebo si vyrob jednoduchý stahováčik ale opatrne lebo je tam iba M6 závit..
Držíme palce.
Mihi

Jaro25

#1196 Nový příspěvek od Jaro25 »

Len doplním, tie M6-ky skrutky držia tesniace príložky, ktoré musíš vypáčiť a tým sa dostaneš k šesťhranom na puzdrách. A potom normálne kľúčom povoliť. Je možno že to nepôjde, tak potom na šesťhran navleč nejakú pásovinu s otvorom namiesto kľúča, tú privar k puzdru a tak by to malo ísť. Aj ten žhavič možno ľahšie vyberieš, keď to bude celé vonku.

PepaD

#1197 Nový příspěvek od PepaD »

Takhle to tam vypadá, když odloupneš. Ten obdélníček u zhaviče a čtvereček u vstřiku.
Obrázek Obrázek Obrázek

kovoj

#1198 Nový příspěvek od kovoj »

Díky moc, takže budu potřebovat objednat nová pouzdra, ty obdélníčky a co nějaká těsnění?

A omlouvám se, vlastníkovi vlákna, že jsem mu dotaz napsal sem.

Míra Z 25

#1199 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Kolem pouzder se dávají o-kroužky: na vstřikovače 30 x 4,5 a na žhaviče 24 x 4,5. Pod ně dát silikon a přitáhnout těmi plíšky s šestiúhelníkovými dírami.

kovoj

#1200 Nový příspěvek od kovoj »

A nemusí se dát pod ty nová pouzdra měděné podložky kvůli těsnosti? Ty staré tam nic neměly, ale ty staré měly trochu jiný tvar dosedací plochy. Něco jako břit. Ty nové jsou úplně ploché. Teď to tady mám vedle sebe.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“