Ptačí budka a život okolo ní
Re: Ptačí budka a život okolo ní
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Ptačí videa z jedné zahrady.
https://www.youtube.com/channel/UC1fpSX ... meg/videos
https://www.youtube.com/channel/UC1fpSX ... meg/videos
Dane paráda! Máš tam převahu Koňadry. Letos je to nějak slabší. Četl jsem, že ubylo zvonků. Těch sem vždycky létalo hejno. A ještě jsem četl, že ptáci jsou v polích a místech co jsou v létě. Nestéhují se k obydlí, nejsou takové zimy a tak přebývají tam. Já mívám směsku ptáků. Od Koňadry, Modřinky, Stehlíky, Zvonky, Brhlíky, Strakapoudy i Žluna zelená. Občas i Hýl. Ale ten hodně málo.
Dávám lojové koule v síťce. Kupuju jen odzkoušené v jednom zverimexu. Zrovna teď je období, kdy je návštěvnost slabší.
Dávám lojové koule v síťce. Kupuju jen odzkoušené v jednom zverimexu. Zrovna teď je období, kdy je návštěvnost slabší.
-
Krmítko pro ptáky.
Jednoho dne jsem zaregistroval nějaký ptačí povyk kolem budky, kterou jsem letos pověsil na švestku. Jak se ukázalo, strakapoud se rozhodl zabrat budku Konipáskům, kteří protestovali a podnikali na Strakapouda nálety :-) Nakonec jsem zasáhl já. Přiblížil jsem se k budce, načež Strakapoud se vyplašil a uletěl. Jeden z Konipásků ho ještě kousek vyprovodil . Asi budu muset oplechovat otvor do budky.
Nejsem ornitolog, snad jsem aktéry identifikoval správně :-)
https://www.youtube.com/watch?v=dMbtN_3pVr8
Nejsem ornitolog, snad jsem aktéry identifikoval správně :-)
https://www.youtube.com/watch?v=dMbtN_3pVr8
Strakapouda jsi určil správně. Toto je naprosto běžné že se snaží dostat na holata jiných ptáků, a proto se to oplechování doporučuje.
V budce hnízdí lejsek bělokrký a ne konipas. Konipasi v zahnízdí nanejvýš v takzvané polobudce která je na nějaké budově, mostu atd.
V budce hnízdí lejsek bělokrký a ne konipas. Konipasi v zahnízdí nanejvýš v takzvané polobudce která je na nějaké budově, mostu atd.
Dik za info, opravim to
Mám oplechovené všechny otvory u budek. Tedy budky mám velikost ,,sýkorník". A nusel jsem kvůli strakapoudovi, kterej se nechtěl ubytovat, ale jen našel díru a rozhodl se ji zvětšit. Vzal jsem 1 mm hliníkový plech a vyrodil přesnou díru pro Brhlíka. Velikostně v pohodě pro koňadru i modřinku. Vyzkoušeno odcgovem několika generací ptáčků. Eliminovány vrabci. Ti se s větší původní dírou do budky vždy nakvartýrovaly a dost ji vybydlely. Raději v budce vidím ty sýkory a brhlíka. Letos 3 budky plně obsazeny. A odlíhnutá první populace. Budky je třeba vždy koncem zimy vyčistit. Jedinej kdo si čistí sám je vrhlík. Sýkory když je tam pak herberk tak nezahnízdí.
Mám tu u baráku konipásky už roky tuhnízdí a vyvádí mladé. Je sranda je pak sledovat, ldyž jsou větší a sedí na střeše a staří je krmí.
Mám tu u baráku konipásky už roky tuhnízdí a vyvádí mladé. Je sranda je pak sledovat, ldyž jsou větší a sedí na střeše a staří je krmí.
Ptáci jsou můj koníček už přes padesát let, toho lejska co tak doráží na toho strakapouda u DonKarlose jsem už měl v budce když mi bylo deset let.
Od doby, co jsem postavil vedle chalupy přístřešek, pravidelně mi tam začali stavět hnízdo Rehci. Bohužel jim ho vždycky vybrala kuna Loni jsem se rozhodl udělat jim rehkovnik Umístil jsem ho zhruba doprostřed střechy mezi podbití a takovou desku, co drží světlo. Měl jsem trochu obavy, zda se jim to místo bude zamlouvat, ale povedlo se
Nebude to spíš savčí? Plšík lískový, myška drobná, a ještě pár dělá takový hnizda. Teoreticky i veverka ale to vypadá malý i na ty nejmenší.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Ne, ne. Bydlí tam takový malý ptáček. Jednou jsem nahlížel dovnitř a když jsem byl tak 30cm od toho hnízda, tak z něho vyletěl. Jsem se lekl jak cyp Prozatím se mi ho nepodařilo vyfotit