Hinomoto N249
Moderátor: DYK
Re: Hinomoto N249
Teraz som dorábal čelák a pripravené otvory mali bežný závit, ale skrutky ktoré už boli na traktore tak mali všetky jemný závit.
Přesně tak Oco. Mám to stejně, všechny šrouby na čelák i vzadu na závěs byly s jemnými závity.
Hinomoto N249
Jinak po dlouhé době jsem vytáhl Hinouše k práci. Měli jsme teď dlouhou odstávku v práci a tak jsem se pustil do šachty kolem vrtané studny. Vykopal jsem růčo díru, ale bál jsem se čelákem pouštět skruže dolů. Přeci jen má skoro 400kg a já to pořád nemám podvázané. Ale měl jsem to vymyšlený tak,že přes na lešení dám kladku a přes závěs na traktoru je budu pomalu pouštět dolů. Jenže podélníky i stojky se mi začaly ohýbat a lešení převracet. Takže nakonec jsem stejně musel pozvat bagřík co mi je tam pustil. Nicméně jsem neměl všechny skruže a poslední dvě jsem si tam musel stejně dát sám. Takže stejně jsem tam jednu dával čelákem naštěstí ta byla nižší a měla necelých 300kg. A bylo to úplně na pohodu a poslední velkou jsem tam dokulil na trubkách a vlastně posadil ručně. Teď bude ale traktor potřebovat trochu lásky protože je šíleně zasviněné
Taky jsem se přes svátky pustil do nové střechy pro Hino. Protože původní je strašně zničená transportem z japonska. Ale fotky budou později.
Taky jsem se přes svátky pustil do nové střechy pro Hino. Protože původní je strašně zničená transportem z japonska. Ale fotky budou později.
Hinomoto N249
Tak dneska jsem se zase trochu povozil. Bylo potřeba rozhrnout recyklát abych věčně neměl bláto úplně všude. A taky jsem chtěl vyzkoušet co uvidím v těch zrcátkách a je to paráda. Ale držák u řidiče budu muset opravit dal jsem ho dost nakřivo. Na funkci rostlináře to nemá vliv, ale nechci na to furt čučet
Nová střecha už je skoro hotová. Dneska jsem překitoval ty dvoje hnusný sváry a o víkendu půjde aspoň do základu a až bude trochu slušně stříknu jí najednou se zbytkem bílých věcí.
Nová střecha už je skoro hotová. Dneska jsem překitoval ty dvoje hnusný sváry a o víkendu půjde aspoň do základu a až bude trochu slušně stříknu jí najednou se zbytkem bílých věcí.
Hinomoto N249
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý pomocník ten tvoj Hino. Inak máš parádny chov zajacov. Ja to nemám kde umiestniť. Ale mäsko mi chutí.
Nech sa darí zo zajačikmi a Hino nech maká bez porúch.
Nech sa darí zo zajačikmi a Hino nech maká bez porúch.
Králíky má na starosti mamka, která je převzala od dědy, já dělám jen technickou podporu budu je ale muset přestěhovat, protože stojí v místě mojí budoucí kanalizační přípojky....
Jinak jsem se právě pustil do lehčí repase sazeče na brambory. Komplet rozebrat, všechno očistit, možná nové pásy, pak barva, zinkované věci do zinkovny a nakonec to všecko poskládat....jak říkám, jen takový rychlorepas
Hinomoto N249
Práce na sazeči pokračují. Už mám toho broušení plné zuby a to jsem tak v půlce. Ale zbaběle jsem nechal dva nejsložitější díly opískovat, protože na tom bych asi nechal ruce. Počasí vyšlo tak jsem je hned odpoledne stříknul základem. Až bude sazeč hotový tak bude odpočívat pěkně ve stodole a doufám že dalších 30let bude jak nový
A nakonec ,,ušáci,,......sakra měl jsem je vyblejsknout i v králíkárně ať nejsem tak morbidní....
Jak jste na tom ostatní? Snad ještě nesázíte brambory,ne? Je zima a pekelně mokro....
Rejži zdar
A nakonec ,,ušáci,,......sakra měl jsem je vyblejsknout i v králíkárně ať nejsem tak morbidní....
Jak jste na tom ostatní? Snad ještě nesázíte brambory,ne? Je zima a pekelně mokro....
Rejži zdar
Hinomoto N249
Dneska bylo po dlouhé době konečně hezky když jsem měl čas, tak jsem se pustil do stříkání.
Měl jsem se na to asi radši vykašlat
Už mi zbývají jen poslední dva velké díly násypky a začnu kompletovat. Ale stejně pořád hlásí déšť....
Měl jsem se na to asi radši vykašlat
Už mi zbývají jen poslední dva velké díly násypky a začnu kompletovat. Ale stejně pořád hlásí déšť....
Hinomoto N249
Tak už i já jsem konečně zasadil. Rozteč na sazeči 63cm. Šlo to hezky,ale oproti loňsku se mi dva řádky nevešli.......asi jsem málo zoral..... Takže přemýšlím,že přirotavátoruju na ty zbývající dva řádky.....
Sazeč teda ještě nemám 100%, chybí udělat kola a válec,ale brambory už museli do země.
Při startu se mi dvakrát stalo,že se ozvali dost nepěkný zvuky, takže v nejbližší době půjde startér ven.
[youtube]https://youtu.be/dAz4R9hfjAs[/youtube]
[youtube]https://youtu.be/8qaChG8wvdU[/youtube]
A závěrem se musím pochlubit prvními chřesty. Letos přikoupeno dalších 20sazenic.....
Sazeč teda ještě nemám 100%, chybí udělat kola a válec,ale brambory už museli do země.
Při startu se mi dvakrát stalo,že se ozvali dost nepěkný zvuky, takže v nejbližší době půjde startér ven.
[youtube]https://youtu.be/dAz4R9hfjAs[/youtube]
[youtube]https://youtu.be/8qaChG8wvdU[/youtube]
A závěrem se musím pochlubit prvními chřesty. Letos přikoupeno dalších 20sazenic.....
Hinomoto N249
Tak včera jsme vozili dřevo. Je to pro mě svátek kousek si vyjet. Koupili jsme zbytky z obecní těžby. Cca 12kubíků, jsme zvládli na 3 otočky.
A konečně jsem mohl zapojit i babku do práce
A nakonec z toho bylo tohle:
A nakonec malé video z cesty. Na té PéeFce je radost jezdit.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Dy-auyu ... Y2Mg%3D%3D[/youtube]
A konečně jsem mohl zapojit i babku do práce
A nakonec z toho bylo tohle:
A nakonec malé video z cesty. Na té PéeFce je radost jezdit.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Dy-auyu ... Y2Mg%3D%3D[/youtube]
Hinomoto N249
Tak zase po nějaké době jsem konečně mohl udělat něco k traktoru. Do budoucna na stavbu to bude nepostradatelný kámoš
Materiál nestál skoro nic..... stejně by se to vyhodilo do železa.....
Teď už jen čekám až někde budou vyhazovat vidle a můžu zkoušet
Materiál nestál skoro nic..... stejně by se to vyhodilo do železa.....
Teď už jen čekám až někde budou vyhazovat vidle a můžu zkoušet
Hinomoto N249
Já tam nenechávám na trvalo ani lopatu. Vždycky to sundávám když to nepotřebuju Ale každý si to upravujeme tak, aby se to hodilo nám. Pro mě tohle bylo nejjednodušší, nejlevnější a naprosto dostačující řešení.
Už se těším až to při stavbě domu zapřáhnu.
Už se těším až to při stavbě domu zapřáhnu.
Hinomoto N249
Hlavne treba myslieť na prednú nápravu. Zdvihne to vela, ale náprava to asi moc nemiluje.
Proto jsem to dělal tak, že zapřáhnu i dozadu. Na těžký palety vzadu v šavlích a drobný přesun, zvedání někam výš čelákem.
Hinomoto N249