Zetor 25 K - renovace
Re: Zetor 25 K - renovace
Buď máš krátky termostat, alebo tam to vybranie niekto dorobil. Každopádne tam treba dať vložku, aby sa malý okruh pri plne otvorenom veľkom úplne uzatvoril. Inak nebude voda dostatočne prúdiť cez chladič, lebo ten má väčší odpor ako malý okruh.
Tak to jsem potreboval slyset, dik moc. Takže v originale je to tak, že doseda mosazny plisek termostatu na dno litinove nádobky. Kov na kov.
dosedá
Dosadne až nad 90°C
Takže nikdo z vás se nesetkal s tím, že by měl spodek nádobky na termostat snížený o 3 mm.
Dal jsem obrázek. Snad půjde otevřít.
Budu tam muset nalepit nějakou podložku, ale chtěl jsem se tomuhle vyhnout a udělat přesně jako z výroby. Nikdy nebudu mít jistotu, že je to dobře.
Ale díky vám fandům za odpovědi.
Dal jsem obrázek. Snad půjde otevřít.
Budu tam muset nalepit nějakou podložku, ale chtěl jsem se tomuhle vyhnout a udělat přesně jako z výroby. Nikdy nebudu mít jistotu, že je to dobře.
Ale díky vám fandům za odpovědi.
Podľa mňa to bolo vykorodované a niekto zrovnal plochu, aby termostat dobre dosadal. Problém je v tom, že pôvodný termostat bol voskový a vyzeral úplne inak, ako tie čo používame dnes. Tak že úplnú dobovú vernosť nedosiahneš, preto ta, daj vložku, aby to fungovalo ako má. Nie všetko sa dá urobiť do pôvodného stavu, ale tam to nikto aj tak nevidí.
Tak to jsem netušil, že dřív byly jiné termostaty. Teď už to dává celé trochu smysl.
Zase tak dokonale originální to mít nemusím, ale chtěl jsem to udělat rychle, koupit díl zamontovat hotovo. Takhle jsem laboroval 2 hodiny s horkou vodou na plotně a vařil termostat i s nádobkou a teploměrem.
Díky pánové
Zase tak dokonale originální to mít nemusím, ale chtěl jsem to udělat rychle, koupit díl zamontovat hotovo. Takhle jsem laboroval 2 hodiny s horkou vodou na plotně a vařil termostat i s nádobkou a teploměrem.
Díky pánové
Keď máš znížený spodok o 3 mm tak to bude spôsobovať trochu vyššiu teplotu, lebo bude dlhšie otvorený malý okruh. Ale nič dramatického. Kľudne to takto zmontuj, bude to normálne fungovať.
ahoooj. Kurnik to vypadá moc pěkně hlavně těžší zadek a větší stabilita. Super práce
Libor :-)
Ani mi nepřišlo, že mají 65 kg, když jsem je tam dával...
Však viete aké mám príslovie::
Závažia nikdy nie je dosť :
Traktor so závažím je proste aj krajší a aj po praktickej stránke majú kolesá lepší záber...
Zohnal som aj závažie kamarátovi na Majorca 7211, ten bol šťastný ako blcha a hovoril že záber ke úplne niekde inde.....
Mirec,radi sme pomohli, nech slúži...
Závažia nikdy nie je dosť :
Traktor so závažím je proste aj krajší a aj po praktickej stránke majú kolesá lepší záber...
Zohnal som aj závažie kamarátovi na Majorca 7211, ten bol šťastný ako blcha a hovoril že záber ke úplne niekde inde.....
Mirec,radi sme pomohli, nech slúži...
Mihi
Proč jste mi neřekli že mají 65kg? Já se s nimi bez obav občas tahám a kdybych věděl že je to tak těžký tak se na něco vymluvím
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Teda já je nevážil, ale někde jsem snad četl, že mají 65 kg... Třeba jsou lehčí a nosit je pak můžeš :-). I když já musím na záda už také velmi opatrně.