j.kubec píše: ↑úte bře 28, 2023 6:42 pmviewtopic.php?f=72&t=77968
Tady mám pár fotek jak jsem to vyřešil já. Mám to nad osou zadní nápravy a funguje to dobře. Mám i kouli, takže připojuji zařízení podle potřeby. Mám jak velké káry tak menší kárky.
takto si to nejak predstavujem, ale pozeral som sa odspodu a ja tam mam len dve diery zo zavitom na 12tku skrutku. a zo zadu mam 4 diery. bude to stacit?
Nafoť to jak to vypadá u tebe. Na traktorech co jsem měl i viděl je příprava na 3 bod. Tam jsou 4-6 děr na držák 3 bodu. Já jsem udělal závěs do tohoto držáku a mám to na 2 svorníky. Výškově to mám upravené na podobnou výšku co používám na zetorech.
Kouli mám chycenou do spodní přípravy na 1 svorník. Tento držák je na 4 šroubech chycených od spoda. Do něho mám silný plocháč s přivařenou koulí. Stejný závěs jsem používal i na yanmaru.
Doporučuji oba závěsy snadno odmontovatelné, protože závěs na kouli se plete náhonu při zachování stejné výšky jako mají běžně automobily. No a horní závěs měním za 3 bod. Vše by mělo být vidět na fotkách Himíka.
Nevím jaké tam máš závity ty, ale u mého jsou do hliníkových skříní, jak běžné metrické, tak s jemným stoupáním. Na to si děj pozor.
Záleží jaký máš vozík, jak vysoko budeš mít oj. Podle toho udělej závěs. Já mám doma dělaný vozík a na ten závěs mi to vychází přesně,že je oj v rovině. Když bych chtěl připojit velký vozík co jsou za zetory udělal bych něco jako má j.kubec v tom 3tim bodě. Mě to vyšlo dobře, že mám pořád prostor připojit i kardan a nemusím nic demontovat. Zespodu mám 4 šrouby M14 s jemným stoupáním a z ,,čela,, 2x M12 s jemným stoupáním myslím. Kolik to utáhne nevím, na váze jsem s tím nikdy nebyl. Mě stačí že to utáhne můj vozík který plně naložím.
Zdravím páni ja som to mal najskôr takto
štyri šróby zdola a dva zo zadu a teraz sa mi trafil materiál tak som to prerobil ako etážový záves či ako sa to volá
martinto píše: ↑stř bře 29, 2023 7:26 pm
Zdravím páni ja som to mal najskôr takto
štyri šróby zdola a dva zo zadu a teraz sa mi trafil materiál tak som to prerobil ako etážový záves či ako sa to volá
to ucko vyzera brutalne
zajtra navecer pofotim tie moje diery na skrutky.
tiež myslím že to bude v pohode na tých šróboch veď to tak do 1,5 tony si myslím že zapriahneš
viac by to už bol asi adrenalín
a to účko je 240tka nejaký odpad sa našiel