6945 s Klenovca
Moderátor: Lukashil
Re: 6945 s Klenovca
Pneumatika 9,5/9-24 s vejde úplně v pohodě na stejný disk co ta 8,3.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Z čeho čerpáš, že tvrdíš, že na disk pro 8,3/8-24 můžeš dát 9,5/9-24 a půjde to pokud je disk w7x24,
Uz som videl na tychto plechacoch W9-24 obute aj gumy 11,2-24 a tam je uz sakra rozdiel v pneu a nebol s tym problem. Ak mas tie disky uzsie pre pneu 8,3-24 tak ta 9,5-24 tam tiez vojde. V tych pneu je rozdiel hlavne vyskovo a obvodovo. Na stk ti tie rafy iste nebude nik kontrolovat. To by ti museli na linke vyzut traktor, lebo rozmer rafku je u tychto kolies vyrazeny vo vnutri.
Naposledy upravil(a) pavel sk dne pon bře 27, 2023 10:18 pm, celkem upraveno 1 x.
Z praxe? Těžký předek, ráfek 9x24 na ten montovali jak 9,5x24 tak 11,2x24... mně přijde, že to všechno zbytečně moc řešíš...
On tu riesi disky na manzetovke
Tak to jste mně potěšili, že to půjde, na předku si to troufnu, ale na zadku bych na W10x28 určené pro pneu 14,9-28 asi pneu 16,9-28 určené na ráfek w12x28, to bych asi nenasadil, to bych měl obavu.
Já vím, to byl jen příklad, že to v zetoru zase tolik neřešili... ono to bude fungovat v jakýkoliv kombinaci ráfků a pneu... na technický to nikdo měřit nebude, ty jdou zatím jen po rozměru gum
Ty zadní tam taky nasadíš
Jeden sukromnik tu u nas kedysi kupil Z 6245. Vzadu mal 14,9-28 pneu ktore boli navyse zodrate a traktor stal nizko na prdeli. Rafy neviem ake na tom mal. Ale na 200% viem ze ked ho prezuval na 16,9-28, tak rafy kolies nove nezhanal a obul to normalne na co tam mal
- lukisek 099
zbytecne to hrotis ty rozmery...Ja tady od kluka z fora koupil kdysi disky z manzetovky byly upravene na tezkou napravu stred vyrezany a navarene usi jak na discich z tezke. A mel jsem nanich obute pneu 11.2-24 nakonec jsem nanich jezdil myslim pres rok a na traktoru jsem mel predni ramena a v nich vysokozdvih a nakladal jsem drevo a kupodivu vse prezilo jak pneu tak disky tenkrat jsem potreboval na necem jezdit bo moje puvodni disky sli na upravu na zesileni a na lakovani. Akorat se to tenkrat trochu protahlo. A ktem zadnim si vzpominam ze tata mel na zetoru 4011 stare oznaceni pneu 14/13-28 nebo jak to bylo a nakonec nevim proc tehdy tak se koupily nove pneu 16.9-28 a na discich ta pneu byla jakoby vic balon ale na funkci to vliv nemelo. A jak psaly uz tak to oznaceni toho disku je z vnitrni strany to nikdo resit nebude.
Presne tak, zbytočne to riešiš.... na tie zadné kolesá s pneu 14/13-28 sa bežne dávali gumy 16.9-28, ráfy nikto nemenil iba ak by bol ozaj fanatik a chcel to mať na 110 percent. Ono to v praxi funguje tak, že jeden rozmer ráfu je určený pre viac pneu....
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
na manzetove napravy jsme vyrabeli dva typy rafku ato 7 na 24 a 8 na 24 pak se obcas delali na siroke pneu na prani a to 10 na 24 na tezkej predek se delali take dva druhy rafku pisu o standartu protoze se delali i stuznym et to plati i o zadnich kolech
Katalog na sedmickovu radu ako 5745 nemam . Ale katalog na 5545-5645 uvadza rafi 8-24. Katalog od 6945 uvadza ráfi 10-24 (tieto mame aj zapisane vo velkom TP od 69-tky). Katalog pre 7245 Horal System uvadza 9-24 + pneu 9,5-24. S toho usudzujem ze 57-čka mohla mat 9-24 lebo tie pneu 9,5-24 nevyzeraju na tych rafoch zeby boli niejak stistnute. Na oko ked sa na ne pozeram sedia na rafe rovnako ako tie v robote na Horale s tazkou napravou
Pavle sk na slovac sme vyrabely kola pro juraje mazgut a pro zolvika jinak mrkni na stranky reparsky institáut semcice sro prodej a vyroba kol mnely tam stranky rozmeru nebo ti sef poradi okolo rozmeru a zamen kol a pneu delalo se i pro zetor
Ja tie kolesa nezhanam. Mne ich netreba. Riesi to tu jaromírp.