Ondras83 - traktor
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ondras83 - traktor
Válce jsou a budou původní, rameno je kratší o 15cm
Aj ja som myslel že to rameno predĺžiš aby si hlbšie či ďalej dostal.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
nene, je to dlouhy jak prase, obrovska paka na celej traktor a porad koukam, jak to trpi, tak jsem se rozhodl to trosku zmensit...je to na delsi vypraveni, ale rameno zkratim, upravim geometrii a bude to mit dosah stejnej, jako do ted doufam, ze se to povede podle predstav, hlavni rameno uz je skoro hotove
Copak vytváříš s M kovou nápravou a motorem z Favorita?
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
myslím že to má v práci, ako učebné pomôcky
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Jj, to jsou modely pro učně
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
chlapi, neexistuje nejakej lepsi retez? potrebuju retez 12B2 - duplex, co mam mezi prevodovkama, asi dostava zabrat, menil jsem ho za tech 10let asi 2x a ted jsem koukal, ze ma zase popraskany asi 2-3 valecky, tak me napadlo, jestli neexistuje nejakej lepsi, nez klasicky duplex (treba na motorkach se neco takoveho resi kvůli prachu atak neco podobneho na velke zatizeni? )
nebo by to bylo lepsi predelat treba na remeny? treba nejakej vicedrazkovej? bylo by to i tissi nez ten retez ....predelavat asi nechci, ale napadlo me to
nebo by to bylo lepsi predelat treba na remeny? treba nejakej vicedrazkovej? bylo by to i tissi nez ten retez ....predelavat asi nechci, ale napadlo me to
Raz kolega zháňal pevnejšiu reťaz a tu kupoval. Neviem či mu to drží lebo sa mu motor pokazil a tak vymenil Multykar 4v za motor a prevodovku z forda. Ak máš tam miesto tak tam dať trojradovu reťaz?!
https://eshop.haberkorn.cz/sk/valcekova ... -8187.html
https://eshop.haberkorn.cz/sk/valcekova ... -8187.html
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
premyslim, jestli nezkusit skf nebo neco jineho nez CZ...
na ten haberkorn jsem taky koukal, ale nejak mi nejde se registrovat a na to nemam nervy, je spousta dalsich obchodu...
na ten haberkorn jsem taky koukal, ale nejak mi nejde se registrovat a na to nemam nervy, je spousta dalsich obchodu...
Tiež mám podobný problém. Medzi prvou a druhov prevodovkou reťaz 08B2 , prevod myslím 1:1,4 . Väčšia sa do vnútra prevodovky nevôjde.
Je to ešte poctivá reťaz zo starých zásob cca 30rokov.
Našťastie mám ešte asi 10m.
Mením ju každý rok , robota na cca 1hod.
Zase keď si to vezmem , je to taká pretažovacia poistka.
Akurát je blbé keď ma to nechá niekde mimo domu ako naposledy . Musel som volať kamoša z T805 aby ma vytiahol z role a dotiahol domov.
Je to ešte poctivá reťaz zo starých zásob cca 30rokov.
Našťastie mám ešte asi 10m.
Mením ju každý rok , robota na cca 1hod.
Zase keď si to vezmem , je to taká pretažovacia poistka.
Akurát je blbé keď ma to nechá niekde mimo domu ako naposledy . Musel som volať kamoša z T805 aby ma vytiahol z role a dotiahol domov.
Řetězy na motorky v sobě maji gufera, ale duplex moto řetěz budeš shánět asi těžko.....
Tu spojku máš v oleji? Jestli ne, tak mažeš to pravidelně? Pokud ne, tak bych hledal problém tam, případně zkus použít mazadlo ve spreji s teflonem. Ten tam je proto,že se na to tak nelepí tolik prach a taky otáčkama neodlítá ze řetězu pryč...
Tu spojku máš v oleji? Jestli ne, tak mažeš to pravidelně? Pokud ne, tak bych hledal problém tam, případně zkus použít mazadlo ve spreji s teflonem. Ten tam je proto,že se na to tak nelepí tolik prach a taky otáčkama neodlítá ze řetězu pryč...
Hinomoto N249
Já mám zkušenost z navijáku měl jsem tam řetěz čz a ten vydržel prd, pak jsem koupil rexnord a ten rozdíl v kvalitě je fakt velký, čz jsem tam měl tak dva měsíce a rexnord už drží dva roky a je v pohodě, jenom dvakrát jsem ho dopnul.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
ja mam 10b2 ...asi je to dost pretezovana soucast, ten retez mam taky stary zasoby (koupil jsem tady na foru se 2ma kolama asi dva metry retezu nejaky vonejnsky zasoby) ... no uz me napadlo zkusit skf nebo iwis, vzdycky se ten retez vytaha a na zpatecku pak preskakuje, je to naprd, kdyz potrebuju treba vycouvat z hromady s plnou lzici a lupe pod tebou, jak kdyz ti praska poloosa...