Kioti CX 2510

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
amatér

Re: Kioti CX 2510

#61 Nový příspěvek od amatér »

Tyhle strojky mají trochu nešťastně řešené páky ovládání hydrauliky zadních ramen a výstupu do zadních rychlospojek. Jsou stejné, těsně vedle sebe a liší se jenom barvou. Dost často se jeden přehmátne a pustí tlak do rychlospojek. Motor to pozná jenom na volnoběh, jinak ne. U nás na obci mají asi deset roků CK 22 jezdí s tím kde kdo a už mají snad třetí čerpadlo, protože jej takto uvaří, když jezdí s trvale natlakovaným výstupem. :-/
Já na tu páku od výstupu chci dát jinou koncovku, abych to po hmatu ihned poznal. Taky už se mi to stalo, ale poznám to ihned, protože nemám kabinu a je slyšet, jak syčí pojišťovák.

Pavel

#62 Nový příspěvek od Pavel »

no my mame 6020 kiota

HonzaKo77

#63 Nový příspěvek od HonzaKo77 »

já se teda zatím ještě nepřehmátl, ale může to být jen otázka času :-) tu páku pro zadní ramena mám asi v přirozenější poloze pro ruku, takže pro mě zatím OK. příští týden nechám v Brně udělat tu propojku, pak poreferuju. jinak vlečka už je doma, sice rozložená na prvočinitele, ale o víkendu to snad dám do kupy, pokud nebude chumelit, pak sem hodím foto

HonzaKo77

#64 Nový příspěvek od HonzaKo77 »

ještě bych se zeptal, ta rychlospojka má nějaké označení? myslím tím velikost… nedostanu se ted k tomu, abych se podíval at vím, co mám poptat, aby to pasovalo, díky

Fizz

#65 Nový příspěvek od Fizz »

Bylo by levnější mít klemovaci hadici na rychlospojky nez kupovat čerpadla, měl jsem ro na pár strojích co jezdiki v bordelu aby se nezasíraly rychlospijky, a u jedné mašiny lehce pouštěl rozvaděč tlak do ovládacího okruhu což u kladiva nevadilo ale právě to "zamykalo" rychkospojku a blbě se to pak nasazovalo.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

amatér

#66 Nový příspěvek od amatér »

Honza: Ta rychlospojka má označení DIN 1/2". Je to nejpoužívanější typ. Liší se jenom závitem pro připojení hadice. Pokud si nejsi jistý, tak se zastav, já Ti dám ten můj adapter, nebo jej nechám složit u REK ve Žďáru, jezdíme tam pravidelně.

Fizz: Ta propojovací hadice bohužel vydržela do prvního nasazení mulčovače s hydr. posuvem, potom se ztratila. Bohužel je to obecní stroj, tak má tvrdý život. Kdyby to ti chlapi platili ze svého, bylo by to jinak. Já měl CK 22 deset roků bez jediné opravy, u obce je o rok mladší a oprav už celá řada, vše vinou neúdržby, nebo špatného zacházení.
Naposledy upravil(a) amatér dne čtv úno 23, 2023 1:30 pm, celkem upraveno 1 x.

Sniper

#67 Nový příspěvek od Sniper »

Fizz píše: čtv úno 23, 2023 12:20 pm Bylo by levnější mít klemovaci hadici na rychlospojky
Nebo nastavit páku rozvaděče do plovoucí polohy, pokud ji má 8)
Jinak teda nevím, ale já zatím vždy poznal i při plném výkonu, že je okruh neprůchozí :-/
Ale chápu, že typický zaměstnanec má úplně jiné starosti...
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Fizz

#68 Nový příspěvek od Fizz »

Zase téma zamestnanec vs OSVČ.

No takovýmu demontovat páku. Jinak strojek ve střídavé péči to má nejhorší a do toho nikdo nic nikdy neudělal, rozbil to nekdo jiný, asi moldavec jak říká Ota tuším.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

amatér

#69 Nový příspěvek od amatér »

Ono to asi půjde jednodušeji, nedemontovat páku, protože pro posuv mulčovače to potřebují, ale demontovat aretaci, aby se páka sama vracela no neutrální polohy. Nemělo by to být složité, u DK 6010 mám výstupy bez aretace, u CK 33 je s aretací.

HonzaKo77

#70 Nový příspěvek od HonzaKo77 »

amatér píše: čtv úno 23, 2023 1:27 pm Honza: Ta rychlospojka má označení DIN 1/2". Je to nejpoužívanější typ. Liší se jenom závitem pro připojení hadice. Pokud si nejsi jistý, tak se zastav, já Ti dám ten můj adapter, nebo jej nechám složit u REK ve Žďáru, jezdíme tam pravidelně.

Fizz: Ta propojovací hadice bohužel vydržela do prvního nasazení mulčovače s hydr. posuvem, potom se ztratila. Bohužel je to obecní stroj, tak má tvrdý život. Kdyby to ti chlapi platili ze svého, bylo by to jinak. Já měl CK 22 deset roků bez jediné opravy, u obce je o rok mladší a oprav už celá řada, vše vinou neúdržby, nebo špatného zacházení.
díky Vláďo, to DIN 1/2 bude stačit, závit mě asi netrápí, nebudu hadice připojovat, to nechám na nich, ať to vyrobí celé

Šakalík

#71 Nový příspěvek od Šakalík »

Ahoj Honzo,

proč ses nakonec rozhodl pro Kioti, místo Solisu 26? Pročítal jsem diskuze a všiml jsem si, že jsi o něm onehdá také uvažoval. Pokukuju po malotraktoru stejné kategorie, tak by mě zajímalo, jestli Kojot stojí za ten cenový rozdíl.

HonzaKo77

#72 Nový příspěvek od HonzaKo77 »

Ahoj, než jsem Kioti CX2510 koupil, zvažoval jsem i Solise 26 a Kubotu B2261. Kubota se sama vyřadila cenou, oproti kioti skoro dvojnásobek. Navíc nebyly skladem a dodání bez záruky do konce roku. Uvažoval jsem ještě Branson, ale tam vázla komunikace a navíc těch traktorů tu zatím moc nebylo, tak jsem o něm dále neuvažoval. Stejně tak Farmtrac.
Protože Kioti jsem měl nejblíže, tak jsem se vydal prvně tam. Traktor se mi od začátku líbil, ale pořád jsem chtěl ještě zkusit i toho Solise, kam jsem jel o týden později. Po projetí a vyzkoušení obou jsem se rozhodl pro kioti, kde mi přišlo o třídu lepší zpracování (sesazení, slícování a opracování dílů, jen plechy, žádný plast), ovládání mi přišlo že bylo snazší než u solise, kde jsem měl problém zařadit (chce to asi získat cvik), co bylo fajn tak otevřené pracoviště se spoustou místa (pokud budeš častěji nasedat a sesedat nebo máš nedejbůh trochu břicho, poznáš rozdíl hned). Dále mě přesvědčil větší motor (jak se říká objem ničím nenahradíš) a taky podstatný je výkon čerpadla hydrauliky, které je u kioti s rezervou (43 vs 20 l/min). Detaily jako polohovatelný volant nebo fakt pohodlná odpružená sedačka jsou pozitivum navíc. Líbil se mi i přístup prodejce, který nic nenutil, doporučil vyzkoušet konkurenci a pak se rozhodnout. Vyšli mi i vstříc s věcmi navíc--- výměna kol za širší, doplnění dalších dvou okruhů hydrauliky (mají zázemí a umí to). Přístup u solisu byl podobný, takže ok. Spokojen jsem i se servisem, opět je celkem blízko a domluva je výborná. Jejich zájem trvá i po prodeji, kdy se průběžně dotazují, jak vše fachčí a jak jsem spokojen, čehož si vážím.
Takže doporučil bych si stroje (všechny, které zvažuješ) vyzkoušet, osahat, osedět, projet... (já byl několikrát, než jsem koupil) a pak se po rozvaze rozhodnout. Cena samozřejmě bude hrát pro Solise, o tom asi žádná, ale nevím teď už, jaké jsou aktuální ceny ani u jednoho. Líbilo se mi také, že kioti je celé vyráběno v rámci jednoho podniku, Solis je tak trochu poskládaný ze součástek od různých dodavatelů, to ale nemusí asi nic znamenat. Podstatné bude každému stroji dopřát správný a pravidelný servis... to bude podmínka pro správné fungování u všech. Traktor mám teď doma přesně rok a mám točeno necelých 70 hodin, zatím maximální spokojenost.
Pokud by tě zajímalo něco víc, neváhej napsat. Ahoj Honza

Šakalík

#73 Nový příspěvek od Šakalík »

Díky, Honzo. Zrovna včera jsem objednal Solis 9+9. Koukám, že jsi uvažoval docela podobně, Kubota byla cenově mimo a Farmtrac na mě nedělal moc dobrý dojem. Do finále se dostal Solis 26 a Kioti CX2510. Kioti se mi líbilo zpracováním, lepším uživatelským komfortem a hydraulika na něm je fakt nabušená. Ale i Solis na mě zapůsobil, Indové se železem nešetřili a vypadá festovně, nepřišlo mi, že by to bylo nějak zfušované. Zase je pravda, že to bude můj první traktor a doteď jsme všechno dělali ještě se starou MF-70 a ručně, takže laťka není vysoko. Nakonec rozhodla cena a převodovka, protože jsem chtěl mechanickou a zároveň čelní nakladač, tak mi přišla vhod 9+9 s reverzem u Solise, kdežto Kojot nabízí "jen" 6+2 nebo hydrostat. Kioti začíná na 360 tis. a za to mám Solise i s čelňákem (280 tis. traktor, 80 tis. čelňák, plus teda ještě lopata za 10 600, vše bez DPH). Přístup můžu potvrdit, prodejce byl super, nic nebylo problém, nechal jsem si dát širší, radiální pneu. Dělají i servis a jako plus vnímám zastoupení Solisu v ČR, s velkým distribučním centrem v Jindřícháči, takže o náhradní díly nouze asi nebude (snad).

A jak říkáš, zásadní stejně bude hlavně údržba a jak se k tomu člověk chová. Blbec odrovná i Kubotu :-)

Ještě jednou díky a ať Ti dělá Kojot radost dlouho a spolehlivě.

HonzaKo77

#74 Nový příspěvek od HonzaKo77 »

Myslím, že neuděláš chybu, tak až dorazí, tak dej pak info, jak jsi spokojený...

HonzaKo77

#75 Nový příspěvek od HonzaKo77 »

tak vlečka konečně doma, teď jen aby už přestalo trochu pršet a budu to moct zapojit :-)

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“