Hydrostatické řízení orsta na zetoru

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
authorgang1

Re: Hydrostatické řízení orsta na zetoru

#271 Nový příspěvek od authorgang1 »

Zdravím, abych nezakládal nové téma, montovala se orsta i na 3 válcové Zetory? Mám 5245 a origo servo budu muset nechat zrepasovat + povyměňovat některé kulové čepy, tak jsem si říkal, když už do toho vrážet peníze, jestli nezkusit orstu.

pavel sk

#272 Nový příspěvek od pavel sk »

Origo sa to nikdy nemontovalo. Len doma.

red.bill

#273 Nový příspěvek od red.bill »

Jak píše Pavel, na lehký předek nic nebylo(ikdyž se držáky dají koupit), na těžký předek něco málo z fabriky bylo, do papírů to nedostaneš(na lehkým předku určitě ne), pro těžký předek to zetor asi nikdy jako nd nedodával... Dá se předpokládat, že do budoucna s tím budou problémy na stk(zásah do řízení)... zatím se to nějak moc neřeší ikdyž jeden čas už okolo toho chodily různý zprávy, že za to budou vyhazovat...

authorgang1

#274 Nový příspěvek od authorgang1 »

Tak o jsem nevěděl, že to musí být zapsané v Tp. Právě jsem viděl několik fotek 3340, které ještě měli jugo nápravy a ty měly orstu.

pavel sk

#275 Nový příspěvek od pavel sk »

Ale to si videl modely 3340. Ty pises ze to chces na 5245. Na tie 3340 (nova rada) to montovat vo fabrike mohli. Ja som ti odpovedal na otazku konkretne 5245-ky. Co sa tyka toho zapisu typu riadenia do TP tak ZATIAL to neriesia pokym sa toho niekto nechyti, pripadne sa nestane niejka väcsia nehoda s ujmov na zivotoch. Potom sa "kompetentny" chytaju vsetkeho. Traktory ktore mali riadenie orbitrolom s vyroby tak maju o tom vo velkom TP aj zapis.

authorgang1

#276 Nový příspěvek od authorgang1 »

Jj chci to na 5245, zetora 3340 jsem zmínil pouze jako reakci na předchozí příspěvek, kde psal, že na lehký předek nic nebylo.

red.bill

#277 Nový příspěvek od red.bill »

Že si viděl pár fotek neznamená, že to zetor protáhnul schvalovacím kolečkem. Taky to mohly být jen propagační fotky(něco jako horák 72 s pvh a 70 boudou na fotce na návodu). Nebo to prostě někdo předělal "načerno", dřív se moře věcí neřešilo...

Tomas6

#278 Nový příspěvek od Tomas6 »

Já jsem psal panu Šubrovi do zetoru na změnu rozměrů pneu a změnu typu traktoru kvůli sedačce spolujezdce a zároveň jsem teda požádal o vyjádření k orstě, no zatím se neozval. Tak jak budu vědět víc, tak napíšu. No s tím že je typ řízení napsaný v TP, to asi ne. Máme proximu a ta má orstu, ale v TP o tom není ani čárka. Na to jsem se teď schválně díval.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

pavel sk

#279 Nový příspěvek od pavel sk »

To riadenie orbitrol sa na Proximu montuje seriovo vo vyrobe daneho modelu traktora. Preto neni zapisane tak isto ako neni ani u starych modelov napisane mechanicke riadensie s posilovacom lebo sa to tiez montovalo seriovo danych modelov. U traktorov ako napr. Kristal 12145 sa zacali od urciteho roku vyroby montovat obydva typy riadena ako mechanicke s posilovacom, tak aj hydrostatycke riadenie (HSR). Jeden traktor 12145 u nas v robote uz mal s vyroby riadenie hydrostaticke a ten jediny ma aj v TP zapis. Tu mas dôkaz: Obrázek Je to u traktoru ZTS 12145 s roku 1989. Ostatne kristaly co mame mali klasicke riadenie bez orbitrolu a tam neni tato poznamka v TP.

Tomas6

#280 Nový příspěvek od Tomas6 »

Ok. Nepočítám s tím že by to šlo, kór u 7045 dopsat, ale za zeptání nic nedám. Uvidím co pán napíše. S pneu, se změnou typu traktoru, se změnou rozměrů traktoru, s dopsání sedačky spolujezdce, s tím problém není.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

pavel sk

#281 Nový příspěvek od pavel sk »

Tak to je jasne ze za opytanie nic nedas a budes vediet s istotou na com si 8) :friends: Akoze ja to hydrostaticke riadenie nikomu nebranim a ani nevyhovaram. Je to uplne kazdeho vec čo si namontuje na svoj stroj. Mne je to tiez jedno. Reagoval som len preto, ze som sa so zapisanym typom riadenia v TP uz osobne stretol v robote.

jojo7011

#282 Nový příspěvek od jojo7011 »

OT: Zetor 3340 s Juhoslovanskou napravou original z fabriky orstu nemal ?

red.bill

#283 Nový příspěvek od red.bill »

Zetor to podle mě smete ze stolu. Jednak není jasný původce dílů, zetor to nikde k výrobě nezadal... ví někdo kolik těžkých předků vyjelo z fabriky i s orstou? Tipnul bych si, že jich bude minimum... další problém je změna šroubů uchycení tlumiče. Starší nápravy(začátek výroby až první 72, v 85 roce 100%) mají M12, novější(100% 90roce, myslím, že už byly i na služebním z 87roku) M14...

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“