POZOR NA PODVODNIKA!!!

inzeráty ze sousedních webů, se kterýmí se zde chcete podělit

Moderátoři: Mikro, Milhauss

Zpráva
Autor
jenicek

Re: POZOR NA PODVODNIKA!!!

#556 Nový příspěvek od jenicek »

No tak tahle dodatečná informace to staví do zcela jinýho světla, to by asi napadlo udělat jen totálního vo*a (...a že jich v republice je!) :D
Jinak na tom úvodním příspěvku je divný jen to, že chce někdo koupit nakladač "na kila" ve stylu, ukrojte mi 15dkg salámu. :smich:
Ale už jsem se setkal s různejma lidma, takže tomu bych se nedivil tak, jako že se někdo chytí na ten podvod s dopravou a falešnejma stránkama. :rohy:

artemio

#557 Nový příspěvek od artemio »

Takhle se chytil kamarád :-/ . Přišel večer zmordovanej z práce, sedl si k televizi, sledoval fotbal. Noťas na klín, k tomu na něj z kuchyně mluvila stará. A bylo to :obchod: :shock:
Já si jako prevenci udělal e-kartu, s tou platím i na eshopech, převedu si na ní vždy jen trochu peněz, číslo platební karty jsem od tý doby zapomněl :)
Žádný experiment nelze považovat za naprostý nezdar - vždy může totiž posloužit jako varovný příklad.

jean

#558 Nový příspěvek od jean »

Aj ja mam na online nakupy ucet s online platobnou kartou, kam posielam len potrebny obnos.

Sniper

#559 Nový příspěvek od Sniper »

jenicek píše: pon pro 05, 2022 10:08 am Jinak na tom úvodním příspěvku je divný jen to, že chce někdo koupit nakladač "na kila" ve stylu, ukrojte mi 15dkg salámu. :smich:
Přesně :D :D :D
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

sadlicko

#560 Nový příspěvek od sadlicko »

ještě je další háček, že na kartě musí být povolené internetové platky a někdy platbu musí prodávající i potvrdit.
Ale i to někteří udělají.
Někdo je schopnej i přeposlat autorizační SMS k platbě. Třeba na základě toho, že mu zloděj zavolá a řekne "já jsem si nechal poslat autorizační SMS a omylem jsem zadal Vaše číslo".. Je to jeden z důvpdů, proč je doporučováno používat autentifikátor namísto SMS.

sadlicko

#561 Nový příspěvek od sadlicko »

Sniper píše: pon pro 05, 2022 12:05 pm
jenicek píše: pon pro 05, 2022 10:08 am Jinak na tom úvodním příspěvku je divný jen to, že chce někdo koupit nakladač "na kila" ve stylu, ukrojte mi 15dkg salámu. :smich:
Přesně :D :D :D
proto jsme to sem dával.. mám jen ramena... cena 10kč/kg... OK. tak já si vezmu 15kg ramen a chtěl bych je poslat :D :pistol:
.
Je už trochu otravný, že jako první začnou na inzeráty odpovídat právě tyhle podvodníci.

Sniper

#562 Nový příspěvek od Sniper »

Já prodával Mitsubishi L200 a až na pár socek, kteří hned po telefonu chtěli pade dolů se mi neozval nikdo, kdo by ho chtěl nakrájet :-/
:smich: :smich: :smich: :smich:
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

sadlicko

#563 Nový příspěvek od sadlicko »

Sniper píše: pon pro 05, 2022 3:40 pm Já prodával Mitsubishi L200 a až na pár socek, kteří hned po telefonu chtěli pade dolů se mi neozval nikdo, kdo by ho chtěl nakrájet :-/
:smich: :smich: :smich: :smich:
to je moc drahý. otravujou na věci tak do 10 tis.

PEST

#564 Nový příspěvek od PEST »

Na YouTube se mrkněte na kanály Kluci z Prahy nebo Jirka vysvětluje věci ... tenhle a jiné podvody jsou tam popsané

fikejz

#565 Nový příspěvek od fikejz »

Bacha na podvodné SMS s odkazem na "web Ministerstva Práce a Sociálních Věcí" (MPSV):
Obrázek Obrázek
vede to na stránku s pochybnou i když trochu podobnou adresou, graficky připomíná některé státní výtvory, ale "češtin být placatý né dost toprý" chce to přihlášení, nabízí přes identitu občana, nejspíš to bude pokus o krádež identity, přihlašovacích údajů do bankovnictví a podobně! BACHA NA TO! Dál to pak nabízí automatické vypočítání příspěvku na bydlení. Hlavně kdo by něco podobného chtěl otevřít v mobilu mohl by se snadno přehlédnout a považovat to za pravé.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Čárls

#566 Nový příspěvek od Čárls »

Co je přesně v adresním řádku Mě tyhle zprávy norton rovnou maže aj na mobilu 8)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

fikejz

#567 Nový příspěvek od fikejz »

V adresním řádku je přesně to co je na tom printscreenu (https://lmpsvl-platby. cz). Mě tu SMS hodil přímo android do spamu takže jsem na to koukal jen ze zvědavosti a obezřetně, ale někomu, kdo má starší verzi OS by to udělat nemusel.
Edit: schválně jsem do adresy zadal mezeru, aby tam někdo, kdo neví co dělá, nevlezl omylem.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Čárls

#568 Nový příspěvek od Čárls »

spravně tam nemá být lmpsvl správná adresa je https://platby-sc.cz/ sory nekoukl sem že je to i s adresním řádkem schválně sem tu podvodnou zadal a okamžitě to norton zablokoval a nedovolil zobrazit :)

fikejz

#569 Nový příspěvek od fikejz »

Využívá to spíš částečné podoby s touhle adresou: https://jenda.mpsv. (písmena mpsv) ta vede na portál Jenda, přes který MPSV vyřizuje sociální dávky elektronicky a s velkou pompou ho letos v létě spustilo. A jako u spousty podvodů ta nedokonalost je tam nejspíš záměrně, aby vyfiltrovala ty co se podvést nenechají.

Čárls

#570 Nový příspěvek od Čárls »

Nevím ja tyhle mejly a zprávy rovnou mažu a centrum má slušný spamový filtr takže se do Thunderbird ani nestáhnou Jen když čekám nějakou zprávu tak jdu přímo na server a kouknu do spamu když něco delší dobu nejde Takže u mne nemaj šanci na podvod
Platby na internetu kartou tak to zařizuje dcerka u spořky tam se generuje virtualní karta co po platbě zmizí tak je prostě klid
Ono těch co neumí a je podvedených hrozně přibývá obzvlášť v tý starší generaci co se tak neorientují a to je ten hlavní problém , nevzdělanost co se týká internetu :-/

Odpovědět

Zpět na „Inzerce z www“