Traktory ISEKI řada TA

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
andre.marek

Re: Traktory ISEKI řada TA

#136 Nový příspěvek od andre.marek »

Ahoj, nevíte někdo rozměr závitů u maznic na Iseki TA? Chtěl jsem je vyměnit, protože některé už špatně drží při mazání a žádná tam úplně nesedí.
Zkoušel jsem M10x1, R1/8 a G1/8.

Martin R

#137 Nový příspěvek od Martin R »

Dobrý den kolegové.

Měl bych dotaz ohledně motorového oleje a filtru.

Mám TA 210F. Tip či rada jaký olej dát a kolik?
Filtr (původní) je Mann w67/2 - tak bych koupil stejný (či něco jiného?)

Předem děkuji za jakoukoliv radu.

Pito4011

#138 Nový příspěvek od Pito4011 »

Ahoj Martin
Ja mam TA270 moto bude asi identicky a odporucali mi pouzit olej 15w40 nieco kvalitnejsie.
Objem neviem presne este som u seba nemenil ale odhadujem tak 3-4 litre, ved vypusti a uvidis kolko ho tam bude.
Filter mam rovnaky ako ty MANN W67/2
Tak nech sa dari
Peter

Pito4011

#139 Nový příspěvek od Pito4011 »

Chlapi chcem sa opytat ci ste niekto opravovali netesnost na vodnej pumpe. Zacalo mi to slzit a myslel som ze je tam neake gufero ale podla rozpisu to vyzera ze tam nieje. Taktiez by ma zaujimalo ci treba dat dole aj chladic alebo sa to da urobit z boku aj bez demontaze chladica.
Vopred dik za help Peter
Obrázek

Pito4011

#140 Nový příspěvek od Pito4011 »

Chcel som sa este podelit so skusenostou so starterom. Mal som problem ze z casu na cas traktor nechcel natocit len cvakla cievka startera zhasli kontrolky ale starter netocil. Myslel som ze je to v cievke startera ktoru som zohnal a vymenil ale.... v tom to nebolo a po vymene uz to neslo natocit len to cvakalo. :vztek:
Tak som analyzoval dalej a zistil som ze niekde v napajani cievky je prechodovy odpor cievka je napajana zo spinacej skrinky cez spinac na spojke tak som sundal pristrojovku a precistil konektory vytiahol spinac spojky a prestriekal sprejom na kontakty znova poskladal a vyzera ze probkem je vyrieseny masina naskoci na brnk.
Zatim a nech sa dari Peter

Pito4011

#141 Nový příspěvek od Pito4011 »

Ahojte
Vcera som sa pustil do opravy hydraulickeho piestu na trojbode na mojom ISEKI TA270.
Gumove tesnenia vyzeraju dobre ale prachovka sa rozpadla ked som ju chcel vytiwhnut a tesnenie okolo vysuvnej casti je stvrdnute a to bol dovod preco to prepustalo olej.
Tak zatim a nech sa dari
Peto

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Pito4011

#142 Nový příspěvek od Pito4011 »

Caute chlapi,
Piest som dal zrepasovat a nahodil som ho naspat na mojho Iseki-ho funguje zatial bez problemov tak hadam to vydrzi.
Zdar
Pito
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Martin R

#143 Nový příspěvek od Martin R »

dixx-jack

#144 Nový příspěvek od dixx-jack »

Krásně to maká

honzaPP

#145 Nový příspěvek od honzaPP »

Je s tím parádní práce. Sám mám starý model někdy z roku 70. Letos jsem s tím dělal poprvé a byla ta radost, stejně jako je to vidět u tebe na videu.
Hinomoto N249

davem7909

#146 Nový příspěvek od davem7909 »

Ahojte.

Mám ISEKI TA 215. Řeším asi podobné problémy jako ostatní, ale chtěl jsem se zeptat (protože jsem se nedočetl), zda jste neřešili tyto dvě věci:

1) Ta jednodušší - začal mi slzet naftový filtr (pod víkem). Chci jej v zimě měnit, takže ho sundám a rozeberu. Jen nevím, zda je tam pod víčkem nějaké speciální těsnění a zda poradíte postup při odvzdušňování. Viděl jsem tam přepínač ON/OFF/AIR, tak předpokládám, že se před sundáním přepne na OFF přívod paliva, a až se znovu nasadí, tak se pustí palivo, poté se přepne na AIR a zkouší se startovat? Díky!

2) Druhá věc - rachot vycházející z převodovky, respektive nejsem schopen určit. Měl jsem teď dva dny ve chladných nocích traktor venku, jinak ho mám v garáži. Po žhavení a chladném startu jsem si po přidání plynu všiml, že se mi rozsvicuje kontrolka mazání, ale po zahřátí už se to neprojevovalo, tak jsem to připsal studenému oleji. Motorový olej a filtr chci taky měnit, takže toto snad bude v pohodě. Ale co mne znervózňuje je fakt, že po přidání plynu nebo při jízdě se z převodovky linou sem tam zvuky, které jsem dříve při stání v garáži nezaznamenal. Přirovnal bych to k zarachocení zubů nebo něco podobného. Zkoušel jsem to i natočit na mobil, ale moc to není slyšet. Z převodovky nemám žádné úkapy oleje, takže tak snad problém nebude. Hladinu oleje zkontroluji. Nesetkali jste se s tím někdo?

Jinak někdo tady řešil úkapy z předních kol a problémy sehnat gufera. Taky mně to čeká přes zimu, tak už se moooc "těším".
Kde kupujete filtry, když měníte oleje/vzduch/palivový? Díky za tip.

Děkuji moc za případné rady.
David
Iseki TA 215

Bielan

#147 Nový příspěvek od Bielan »

Ahoj.
Mrkni na Tebou zmiňovaný zdroj manuálů:
https://www.iseki.ie/MANUALS2022/OWNERS ... TA530F.pdf - od str. 36 máš výměny olejů a další údržbu stroje typu TA (není to přesně Tvůj typ, ale bude to všechno dost podobné).
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE

davem7909

#148 Nový příspěvek od davem7909 »

Děkuji Bielan!

Mrknu na to a prostuduju. Co jsem se tak zběžně díval, asi to rachocení může mít spojitost s tím dostatečně nezahřátým olejem, protože jak říkám, při garážovém stání jsem předtím nic nezaznamenal. Tak uvidíme.

Každopádně ještě jednou díky.
David
Iseki TA 215

Pito4011

#149 Nový příspěvek od Pito4011 »

Ahoj David
Ja som kupoval diely a aj filtre z Detvy vid link
https://dielynatraktory.sk/sada-filtrov ... i-ta-seria

Z mojej skusenosti maju dobre ceny a aj jednanie bolo suoer plna spokojnost.
Pito

sharanwu

#150 Nový příspěvek od sharanwu »

Predam gufera na prednu napravu - na zvisly čap, malotraktor Iseki rada TA , v rozmere 50x79x13/19mm.
Iseki č.dielu 1560-434-014-30
cena je vratane postovneho 50.- Euro , pri viac KS je cena dohodou,
v PL stoji okolo 125.-, v SRN a Holland od 150.-
WhatsApp spravu na 0043 6509808745

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“