Staníkův trhlej 6945

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Franta.cz

Re: Staníkův trhlej 6945

#121 Nový příspěvek od Franta.cz »

Stěrače na 69 jinak nezapojíš, koncák musí umět motorek.

Brendak

#122 Nový příspěvek od Brendak »

Mas jinou pojistkovou skrinku. Tak jsi to udelal jinak.

Jak uz jsem psal v Paliho traktoru. Prerusovac blinkru ma tri vyvody: + , P , Z. Na P se pripojuji blinkry traktoru a na Z blinkry vlecky. Je to tusim 2*21W + 2*21W. Ale mel jsem prepinac jen s peti kontakty a z toho dva byly na klakson , tak je to zapojene vsechno jen na P.

Sterac nevim jak se zapojuje. Menil jsem u nej jen stare vodice za nove.

staník

#123 Nový příspěvek od staník »

No právě že jsem tam nic-žádné dráty nenašel tak jsem to zapojil jen tak.Nikde jsem nenašel schéma zapojení toho přepínače s motorkem stěračů ale přesně každý drát a svorku.Jediný co jsem vyšetřil bylo že to funguje nějak s kostrou kterou koncák přeruší.Prohlížel jsem schémata na Destu,Škodovky,traktory,a různý auta ke kterejm mám knížky a nikde jsem nic pořádnýho nenašel.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

Franta.cz

#124 Nový příspěvek od Franta.cz »

Jak jsem psal.Přerušení v koncové pohole musí umět motorek a originál 69 to neumí.Když uvidím rozdělanej motorek co to umí tak Ti vysvětlím jak to funguje a jak to zapojit :) .Z hlavy si nezpomenu to je ten němec, honem jak se jmenuje ? :smich:

staník

#125 Nový příspěvek od staník »

Ale jo motůrek mám dokonce tříkrát a dva jsou s tím koncákem.I schéma z amatérskýho rádia jen mi to nějak ne a ne koncovat.Akorát jsem trápil zdroj zkratama.A jinak ten němec ještě není nejhorší horší je to že jdeš něco dělat,při tom si všimneš něčeho jinýho a tak to pokračuje nakonec zjistíš že to kvůli čemu jsi šel nemáš a navíc je rozvrtanejch několik dalších věcí.Taky to má svý jméno :smich:
Dílna je dílna

Franta.cz

#126 Nový příspěvek od Franta.cz »

Skur... Alzhaimer už jsem si vzpoměl :smich: .Na hřídelce na který je nasazenej stěrač je samo ozubený kolečko a na něm měděnej proužek tak 320 stupňů.Na víčku nad tím kolečkem je kontakt na stálej proud, který se dotýká toho proužku a vedle druhej co jde na motorek.Další kontakt jde od spínače stěračů přímo na motorek.Když vypneš stěrače vypínačem jde tam pořád stálej proud do tý doby pokud jsou kontakty spojený tím proužkem.Jak to dojde na konec tak se stěrač zastaví pokaždý na stejným místě ;-)

Brendak

#127 Nový příspěvek od Brendak »

Jeste je dobre , kdyz treba zamknu dvere a pak si nejsu jisty jestli jsem zamkl. Nebo povytahnu klicek ze spinaci skrinky a pak si nejsu jisty jestli je povytazeny. Taky to ma sve jmeno a znam ho bohuzel az moc dobre... :)

staník

#128 Nový příspěvek od staník »

Tak dneska jsem si vydělal :vztek: :zly: Zdálo se mi že prosakuje trochu nafta.Vzal jsem klíče a přetáhl všechny spoje,hlavně na odpadu u třetího válce to rosilo a když už jsem to přetahoval tak jsem taky přitáhl trubku od dopravní pumpy k filtrům-že jsem se na to nevys..l,najednou to začalo jít lehko a bylo po závitu v pumpě.Volal jsem jestli ji mají v kooperáku a zajel pro ni-cena 1360,-Kč nákupka nevím kolik to bude celkem :pistol: Tak jsme alespoň přešli ventily a celkem jsem zkontroloval jak je co utažený.
Dílna je dílna

Brendak

#129 Nový příspěvek od Brendak »

Da se koupit i za 330 Kc , ale je to dovoz. Ma oznaceni 1a 2298.
Naposledy upravil(a) Brendak dne pon lis 23, 2009 1:15 pm, celkem upraveno 1 x.

Krcaka1

#130 Nový příspěvek od Krcaka1 »

staník píše:Tak dneska jsem si vydělal :vztek: :zly: Zdálo se mi že prosakuje trochu nafta.Vzal jsem klíče a přetáhl všechny spoje,hlavně na odpadu u třetího válce to rosilo a když už jsem to přetahoval tak jsem taky přitáhl trubku od dopravní pumpy k filtrům-že jsem se na to nevys..l,najednou to začalo jít lehko a bylo po závitu v pumpě.Volal jsem jestli ji mají v kooperáku a zajel pro ni-cena 1360,-Kč nákupka nevím kolik to bude celkem :pistol: Tak jsme alespoň přešli ventily a celkem jsem zkontroloval jak je co utažený.
Ach to dotahování, Dotahování holendrů silou je úplně zbytečné.Je potřeba sundat trubky s holendrama, vzít silné sklo a pastu a všechy byť jen lehce vymačké holendry přebrousit dočista, pak si jít koupit mová HLINÍKOVÁ těsnění a jen lehce přitáhnout.
Mohu říci z vlastní zkušenosti, že jsem všechny holendry přebrousil, sice na brusce na rovinu a dal nové hliníkové kroužky, lehce dotáhl a motor je suchej jak pepř.
Platí zásada, že pokud jde holendr přitáhnout k hliníku, tak se používají hliníkové kroužky a pokud je přitažen k litině či oceli, tak se používají měděné, které se těsně před montáží vyžíhají.Těsně proto, že měď se po 24hodinách vrací do skoro původní tvrdosti.

Brendak

#131 Nový příspěvek od Brendak »

Vyzihaji to znamena ze se nahreji?

Krcaka1

#132 Nový příspěvek od Krcaka1 »

Brendak píše:Vyzihaji to znamena ze se nahreji?
Jo, jo, vyžíhání- nahřej to do červena, ne moc, aby jsi je neroztavil a hned ty kroužky hoď do studené vody.Ta měď krásně změkne a po čase se vrátí na 2/3 původní tvrdosti.

staník

#133 Nový příspěvek od staník »

Má pravdu -říká se tomu žíhání.Já to tak dělal,použil jsem nový hliníkový kroužky a holendry mám vzhledem k tomu že traktor byl komplet oškubanej ,všechny nový.Jenže ta pumpa byla už načítá a tak to nevydržela.Abych řekl popravdě -jelikož asi propouštěla naftu tak jí ani není škoda.Soudím tak podle množství a konzistence toho co vyteklo ze vstřikovacího čerpadla :tyty: Nakonec možná že je to lepší než mazat čerpadlo ve kterým jsou nový věci naftou.Říká se že ta má šestkrát menší mazací schopnost než olej :-/
Dílna je dílna

Brendak

#134 Nový příspěvek od Brendak »

Taky mam naftu ve vstrikovacim cerpadle. Nekdo psal ze pokud jsou spatne elementy , tak peni pruziny. Pruziny nepeni , takze chyba je asi v podavacim cerpadle. Premyslim o tom levnem , ale kdovi jaka je jeho kvalita. :-/
dscf0393[1].jpg

staník

#135 Nový příspěvek od staník »

Nevím jaká výroba je ta tvoje ale na mým je Bosch.Asi platím taky za značku ;-)
Dílna je dílna

Odpovědět

Zpět na „Zetor 4911-6945“