Nastavení pluhu na orání
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Nastavení pluhu na orání
Patka by mal byť ten bazmeg čo sa opiera o bok brázdy
Plaz ide po spodku brázdy...
Nie?
Vlastne ....
Nejak som to doplietol
Nie?
Vlastne ....
Nejak som to doplietol
thovt vám to vysvětlí nebojte.
tomous: to zvládneš taky .
Plaz se posouvá po svislé stěně brázdy, patka se posouvá po orničním dnu jinak řečeno horiznontálně.
Plaz se posouvá po svislé stěně brázdy, patka se posouvá po orničním dnu jinak řečeno horiznontálně.
Ne je to vingl.
Obě častí bývájí širší, patka bývá pohyblivá a nastavitelná , místo ní v určité době zkoušelo dávat kolečko, který se vysouvalo nebo se zasouvalo.
Obě častí bývájí širší, patka bývá pohyblivá a nastavitelná , místo ní v určité době zkoušelo dávat kolečko, který se vysouvalo nebo se zasouvalo.
myslim ze na vari ti petka drzi hlbku. Na nastavitelnom telese naklapas pluh dozadu dopredu a tym zvecsujes hlbku do ktorej ide pluh
No na Varine nie je nastaviteľná samotná pätka pluhu
reagoval som na to čo napísal Thovt
reagoval som na to čo napísal Thovt
A ani na konských pluhoch alebo na Wiraxe tá pätka nie je nastavitelná. Dokonca ten troják za voly čo som dovliekol má len plaz, žiadnu pätku. Tak zisťujem vlastne ako to je alebo ako by to malo byť.patka bývá pohyblivá a nastavitelná
Patka je taky nahovno stejně jako předradlička
Patka se dávala na poslední radlici. Býval jinej delší plaz. Naposledy jsem ju dával před 20 ti rokama na privat roto. Od té doby na nic a nechybí mě. Čest.
https://www.agrozet.cz/e-shop/patka-leva-d34404.html
Patka se dávala na poslední radlici. Býval jinej delší plaz. Naposledy jsem ju dával před 20 ti rokama na privat roto. Od té doby na nic a nechybí mě. Čest.
https://www.agrozet.cz/e-shop/patka-leva-d34404.html
tomous:
Patka se dávala na poslední radlici. Býval jinej delší plaz.
presne
Ak je pluh viacradličný, plaz poslednej radlice je dlhší ako plazy na ostatných radliciach. Patka býva len na tomto plaze.
Patka se dávala na poslední radlici. Býval jinej delší plaz.
presne
Ak je pluh viacradličný, plaz poslednej radlice je dlhší ako plazy na ostatných radliciach. Patka býva len na tomto plaze.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
-
Patku na privatu jsem měl taky. Už nemám. Abych ji znovu začal používat, potřeboval bych vysvětlit, jak se může opírat o dno brázdy, když jsou nová ostří. Za mě je tak 2 cenťáky v luftu.
Ahoj Roman,
máš pravdu ,patka je součásti plazu ,plaz zachycuje boční síly radlice a patka(musí být nastavitelná)zachycuje síly radlice působicí na dno brázdy.Pokud máš dobře provedený plaz s patkou a dobrou konstrukci THZ a pluhu ,neotřebuješ hloubkové kolo.Hloubka orby se nastavuje naklapěním pluhu(táhlem třetího bodu THZ)a není třeba hlobkového kola na nastavení hloubky orby.Patka je stavitelná proto,že vyška ostří pluhu se s opořebením mění.Při opotřebení ostří radlice by byla patka níže než ostří,tím padem by docházelo k vyhlubování pluhu.Na pluzích použivaných u traktoru s regulační hydraulikou, patka není třeba ,protože sílu,kterou zachycuje patka regulační hydr. použivá na dotěžování zadní nápravy traktoru.Poukd se nepouživá reg. hydr.,měla by se patka použivat.
máš pravdu ,patka je součásti plazu ,plaz zachycuje boční síly radlice a patka(musí být nastavitelná)zachycuje síly radlice působicí na dno brázdy.Pokud máš dobře provedený plaz s patkou a dobrou konstrukci THZ a pluhu ,neotřebuješ hloubkové kolo.Hloubka orby se nastavuje naklapěním pluhu(táhlem třetího bodu THZ)a není třeba hlobkového kola na nastavení hloubky orby.Patka je stavitelná proto,že vyška ostří pluhu se s opořebením mění.Při opotřebení ostří radlice by byla patka níže než ostří,tím padem by docházelo k vyhlubování pluhu.Na pluzích použivaných u traktoru s regulační hydraulikou, patka není třeba ,protože sílu,kterou zachycuje patka regulační hydr. použivá na dotěžování zadní nápravy traktoru.Poukd se nepouživá reg. hydr.,měla by se patka použivat.
No takto - ten pluh je za dvojkolesový traktor a hlbku mi relatívne drží. Teda nevšimol som si nejaké zakopávanie a vybiehanie pluhu. V podstate sa s ním robí dobre, fotku som dával len kvoli tomu krojidlu. To sklopím viac dozadu ako si mi radil
Ako zistím či má môj japonec regulačnú hydrauliku. Priečne vyrovnávanie mám, to viem zapnúť. Má aj nivelizáciu na rotavátor ale neviem či sa dá použiť aj pri pluhu.
Ako zistím či má môj japonec regulačnú hydrauliku. Priečne vyrovnávanie mám, to viem zapnúť. Má aj nivelizáciu na rotavátor ale neviem či sa dá použiť aj pri pluhu.