Plnění pneu vodou
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Plnění pneu vodou
pisu sz
a jak tu vodu, nebo tekutinu dostanu ven? Ten ventyl jde pres rafek, kdyz tam strcim hadicku at mi odsaje zbytek vody tak se bude vselijak kroutit a vubec nemusi dosahnout spodku duse, plaste.
Mate stim nekdo zkusenost?
Mate stim nekdo zkusenost?
Davecz - a prečo by som ju mal dávať von ? ja som kua rád že som to tam dostal. Inak normálne to vypustíš a ten zvyšok tam necháš.
Dnes som sa trošku zaujmal o túto problematiku a našiel som inštruktážne video.Je tam celý postup naplnenie aj vypustenie.Trošku horši zvuk treba pridat volume.
https://www.youtube.com/watch?v=dhPw64ym580
https://www.youtube.com/watch?v=dhPw64ym580
"Boh dal ľudom rozum a strojom robotu"
Návod bol aj na tom adaptéri na plnenie, blbé je že je to len na velké ventily takže 7,5x16 vodou nenapustím.
Hladal som taku redukciu a nenašiel.Asi nič take na autoventil neexistuje.Budem to robit tak ako to popisovali niektory proste tam ten vyžobraný použity fridex od švagra zo servisu nalejem po ventil a pokial nedostanem defekt vypuštanie nebudem riešit...
"Boh dal ľudom rozum a strojom robotu"
Buď vyrobiť redukciu alebo na duši sa dá prelepiť autoventil za traktorový .
Aha, krajan....
Tak jsem narazil na chlorid hořečnatý za celkem rozumnou cenu:https://distripark.cz/chlorid-horecnaty-25-kg-1, mnohde si jsou schopni říct i dvojnásobek...
Přemýšlím,že bych si Iseki dotížil pomoci vody v kolech. Máte někdo zkušenosti jenom s čistou vodou? když v zimě traktor odstavuju a nejezdím? Asi by to nemělo vadit ne,když kola naleju třeba jen do poloviny? když led zmrzne má se potom kde roztáhnout... A je tady někde tabulka na litry oproti rozměru duše? Díky za reakce...
Pneu tam mám v zadu 8,3-22
Pneu tam mám v zadu 8,3-22
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
to bych nedělal, mám ocelové trubky na výšku, dva metry délka, voda dole jen cca 20cm a led je vpohodě roztrhal.
Sice leze nahoru do volného prostoru ale zároveň se rozpíná i do stran.
Sice leze nahoru do volného prostoru ale zároveň se rozpíná i do stran.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Ak tam pridáš čo i len minimum nemrzky už voda nevytvorí blok ale len kašu. Mal som 8.3x24 a na 60l vody som dal 5l koncentratu , tri sezony v pohode , potom traktor išiel z domu tak neviem.
No jo,ale ta nemrzka bude dělat problém při defektu ne? třeba na poli to udělá dobrý humus...
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
To neviem na zadnej traktorovej gume sa mi za 35rokov mojho aktívneho jazdenia defekt dostať nepodarilo. Original sa tam dáva nejaký chlorid horečnatý, len ten som nezohnal v menšom ako 50kg balení. Družstevníci majú asi tak polovicu strojov s touto kvapalinou , teda tí naši. Ja som to dával kvoli čeláku