Počasí II

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Čárls

Re: Počasí II

#10561 Nový příspěvek od Čárls »

Sniper píše: pát zář 23, 2022 8:45 am
Tomas6 píše: pát zář 23, 2022 6:38 am Tak dneska první ranní škrábání.
Já se škrábu na prdeli každé ráno :smich:
Někde ve sklepě mám památeční žbircle z kravína :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Sniper

#10562 Nový příspěvek od Sniper »

:smich: :smich: :smich:
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

DanculSK

#10563 Nový příspěvek od DanculSK »

Takéto niečo?

Obrázek
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

Čárls

#10564 Nový příspěvek od Čárls »

Přesně 8) na kaštany jak dělaný :smich:

ota

#10565 Nový příspěvek od ota »

Od rána slunečno! 8) Přez noc 5°C. Teď je tam 10°C. Pěkný podzimní den. Doufám že to vydrží i zítra. Chystám se trhat jablka na zahradě. Včera jsem to obešel s košíčkem. Uroda je letos velká. Trochu to už padá. No a ještě by to chtělo posekat všude trávu. Křoviňákem strunou a sekačkama. Tak uvidím, asi to všechno zítra nestihnu. Možná, kdyby bylo i v neděli. Pak bych sjel s malejma jablkama na mošt. No uvidím jak to klapne. Asi vstanu zítra dřív, abych toho víc stihnul! ;-)

ota

#10566 Nový příspěvek od ota »

Teď byl syn kouknout na srážkoměr. Párkrát tady pořádně zapršelo. Od 17:30 napršelo 31 mm! Chvílema docela lilo. To zas bude všude vody a bláta. Ještě potřebujeme posekat dvůr a malou zahradu. To bude nažmach. Syn dneska traktůrkem posekal celou zahradu. Zítra přivezou vyvážečkou dřevo. To budou asi koleje! Asi pak bude mít válec práci.

ota

#10567 Nový příspěvek od ota »

Tak sčot za včerejšek 42mm. Teď jsem vstal a co myslíte? Prší tam zase. Já už se s toho picnu! Všude jen voda. Včera jsme byli s Axisem na procházce, posbírat pár hub manželce do polévky. Jdu do toho sežranýho lesa a že to vezmeme po cestičce na louku. Jdu už skoro na kraji lesa a vidím všude voda. Axis už letěl vycachtat si packy! Ne hochu obejdeme to tady z druhé strany. Tam bylo sucho. Vylezu na tu louku a ta celá pod vodou. Axisovi se to náramně líbilo ale já měl asi po třech krokách plný. Ta louka je jak houba. Dlouho nepamatuju že by tam stálo tolik vody. Všechny hlavníky z polí chrlí vodu. I ten v lese co chodíme pro houby. Potok přez kterej přejdu dělá hranici mezi selským a knížecím lesem včera nešel přejít kolik teklo vody. Axis hned vlezl do té tůňky po břicho. Tahal jsem ho za vodítko a musel jsem jít k tomu rozpadlímu mostku a tam přejít. Ale našel jsem tam asi 5 hub, tak to šlo.

Sniper

#10568 Nový příspěvek od Sniper »

Taky sedím u kamen a čumím ven.
Sice neprší, ale za chvílí to přijde.
Ale vždy máme přeci extrémní sucho, ne? :-/
Asi prodám traktor a koupím motorové člun :smich:
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

chobotek

#10569 Nový příspěvek od chobotek »

Máme extrémní sucho. Hrábni do země a napiš nám, do jaké hloubky je vlhko. Jsem od tebe kousek a v 15cm je sucho, že se při přehazování hlíny práší. Klidně by takhle mohlo pršet měsíc a nespravilo by se to.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Tomas6

#10570 Nový příspěvek od Tomas6 »

Celé léto nadáváme jak neprší a jak je sucho a teď? Teď zas nadáváme jak furt prší. Tady u nás je sice bláto, ale v neděli ráno pršelo a odpoledne už bylo pod nohama celkem obstojně, to samo včera, akorát pršelo pozdějc, tak bylo pod nohama ok až navečer. Stačí to vsakovat, což je dobře. Hladina spodní vody je dobře o 2m níž, tak snad se to aspoň trochu doplní. Tam co jsem loni musel přes potůček položit 4 překlady abych tam mohl vůbec přejet 4kolkou tak je pořád ještě sucho a voda tam neteče. Tož tak no
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

chobotek

#10571 Nový příspěvek od chobotek »

Češi, no... :-/ A v zimě je moc zima, už aby bylo léto a v létě je vedro jak cyp, už aby byla zima ;-)

Čárls

#10572 Nový příspěvek od Čárls »

Pokud nebude pršet tak že budou povodně tak mi to nevadí (Nyní drobný zahradnický déšť) a v zimě klidně metr sněhu do -15°jsem v pohodě teplo v létě do těch 25°ve stínu a budu jak blecha v košili :D :D :D

ota

#10573 Nový příspěvek od ota »

Kluci ale já nenadávám že je v létě teplo a v zimě zima. Jo zima ta mi vadí. To jo. Léto by mohlo bejt celej rok! :vysmech:
Tady letos prší průběžně celý rok. I v létě je tu dost dešťů. Škoda, že si nepíšeme ty srážky. Ale teď naposledy co si vzpomínám tak to bude za září min 150 mm. Poslední větší déšť tak 14 naspátek byl přez 50 mm a včera 42mm. Poznám to podle hlavníků. Teče z nich voda jako o život. A taky podle toho potoka v lese. Takhle dlouho nebyl průtok. Pamatuju se, les byl vždycky mokrej kolem toho oupadu co je ten potok. Ale teď se tam skoro nedá jít. Ani si netroufám jít s Axisem procházkou do našeho. Tuhle tak houbaři rozjezdili cestu jak by tam jezdil s vyvážečkou. Ale nejezdí není co těžit. Auta stály i v nepochopitelných místech. Takové ty moderní SUV. Klidně na pasece, nebo na rozcestí. V neděli tam kluk co má kousek vedle les navozil celou bobrovkovou střechu. Od někoho kdo dával novou. Co jsem koukal tak aspoň 4x jel s 5 tunoudocela plnou. Myslím, že to tam šplouchlo a nebude to ani znát! Tou cestou se nená pěšky jít jak je mokrá. I v lese mi ve škarpičkách stojí voda. To bývalo spíš z jara. Ale jo uznávám to, je to dobře. Sice máme vody ve studnách dost v obou. Není třeba nějak šetřit. Ale neplýtváme to se ví.

Sniper

#10574 Nový příspěvek od Sniper »

chobotek píše: úte zář 27, 2022 9:07 amJsem od tebe kousek...
A to je kde? :-/
Protože já jsem všudezdejší :smich:
V Bílých Karpatech je solidně mokro téměř všude, na polích stojí voda a o lese ani nemá význam psát.
V Oderských vrchách tak mokro nebylo, ale měl jsem před týdnem nějaké kopání a zahazování vodovodní přípojky do hloubky 1m a hlína sypká určitě nebyla. Kopanou studnu ve sklále ( 2x5,5m ) mám pořád plnou celoročně )
Možná se práší, ale tak někomu od huby :vysmech:

Oťas, je sucho, nebo mokro? ;-)

TATRA NEZNÁ BRATRA

chobotek

#10575 Nový příspěvek od chobotek »

Natočil bych ti video, ale vyrábět účet na nějaké službě, abych ho mohl vystavit kvůli tomu nebudu. Sucho je uprostřed Moravské brány i pod Krkonošema. To jsou dvě místa, kde jsem se za poslední týden hrabal v zemi. Tak si vem lopatu a kousek odházej, na dvě lopaty hluboko se snad dostaneš na pár hrábnutí, zvlášť jestli je to nachcané, jak píšeš. :vysmech:

Odpovědět

Zpět na „Putyka“