Traktor len čo je lepšie?

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Jogi15

Traktor len čo je lepšie?

#1 Nový příspěvek od Jogi15 »

Ahojte, chcel by som poradiť, na koľko by som chcel stavať traktor 4x4, diesel. Mám zadnú nápravu V3S mám 24palcove kolesá 12,4.
Prednú nápravu mám z ara, tu však neviem či je to dobré rozhodnutie či by nebolo lepšie zohnať prednú V3S.
Motor prevodovku ešte nemám. Ale zvažujem či dáky Mercedes, Felicia samozrejme diesel, alebo Avia . Prečítal som tu na fóre veľa toho niekto si pochvaľuje aviu niekto zase Felíciu poraďte.
Ďalej mám prídavnu prevodovku zo samuraja aj to neviem či není slabé... Jednoducho rád si vypočujem rady a nápady. Za každú odpoveď predom ďakujem

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

Re: Traktor len čo je lepšie?

#2 Nový příspěvek od Ondras83 »

napravy V3S jsou veliky, jestli chces obratnejsi, dej aro

AVIA motor s prevodovkou, potom pridavka V3S, jede to rychle (jako avie)
Felda motor s prevodovkou - jede to pomaleji, prevod diferaku feldy cca 3,7

je tady dost konstrukci tak i tak, cetl jsi jeste malo :)

Jogi15

#3 Nový příspěvek od Jogi15 »

Takže keby že ostanem pritom čo mám zadná náprava V3S, predná Aro, prevodovka s motorom ešte neviem ale prídavnu mám Samurai bude to stačiť? Vydrží to ? A chcel by som postaviť niečo šikovné nie zase veľké ako je napr 3011....

JardaCNC

#4 Nový příspěvek od JardaCNC »

V první řadě musíš tu V3S nápravu zúžit. Jinak to bude větší než 30tka. Pak si musíš započítat převodové poměry zadní a přední nápravy. Zadní kola prý máš a ty přední musí být určitého průměru. Je tu na to taková šikovná pomůcka - hledej převodové poměry. Pak už záleží na tvé šikovnosti a umu.

Jogi15

#5 Nový příspěvek od Jogi15 »

A aká má bit šírka na stred kolies zadná a aká predná náprava ? A niekde som čítal že keď zadné budú 12,4x24 predné by mali bit 6,5x16 ale niesom si isty lebo našiel som aj taký program a tam my to písalo voľačo inakšie.

jean

#6 Nový příspěvek od jean »

Rozmery kolies ti musia sediet k prevodu v prevodovkach. Ja sa v traktoroch prd vyznam, ale mne sa osvedcilo, aby vnutorna strana zadnej pneu licovala s vnutornou stranou prednej pneu. Potom mi to ide pekne v brazde, ked oriem.

Jogi15

#7 Nový příspěvek od Jogi15 »

A aká je ideálna šírka teda medzi riadky?

oco13

#8 Nový příspěvek od oco13 »

Stred pneumatík 120 -130 - to je na zemiaky :D a vonkajšia šírka 105 - 110 to je zase na paletovanie :D Musíš si najskôr ozrejmiť na čo chceš traktor používať a podla toho sa stavajú ostatne veci aj rozmery. Iný bude do lesa, iný do malej zahradky, iný na pole a zase iný na cestu. Niečoho vždy bude viac ako toho ostatného tak podla toho sa vyberá. Ja mám japonca super do sadu a na role, 8) ale paletovanie už nezvláda, tak tam to musím ťahať ručne. :pohlavek:

Jogi15

#9 Nový příspěvek od Jogi15 »

Rozumiem, čiže ja chcem na záhradku kde tu dáke skalky odviesť, poorat možno sneh v zime odhrnut čiže nejak tak :) ďakujem za info. Napr tie 24 mám ešte dve polovice nápravu V3S mám zúženu len neviem na koľko zajtra to pomeram :) uvidím ako to bude.

Jogi15

#10 Nový příspěvek od Jogi15 »

Ešte jedna zaujímavá otázka mám doma motorz passata 1.9tdi 74kw otázka či dokážem tento motor použiť do traktora len čo stoj elektronikou ...ja ju tam nechcem.

mourke

#11 Nový příspěvek od mourke »

To je PD, tam se bez elektroniky neobejdes, kdyby to byla rotacka (66/81kw) tam by to šlo předělat na Mtdi.

Jogi15

#12 Nový příspěvek od Jogi15 »

No paráda čiže zohnať motor, rozvodovka Samurai či V3S... Lepšie povedané čo mi stačí? Potrebujem kardan na náradie do zadu, inak nápravu mám 125cm vonkajšok širokú. Prednú mám 135...

oco13

#13 Nový příspěvek od oco13 »

A motory sú stále väčším problémom- teraz na bazoši za nejaký mercedes s prevodovkou ARO pýta 500eur a ak sa človek ohlási že je to vela tak je ešte urazený.

murár

#14 Nový příspěvek od murár »

Neviem ako prevodovka zo samuraja ale V3S rozvodovka má vypinatelny vývod na kardan. Podľa toho na čo to potrebuješ? Je to závislé od pohybu traktora. Iná rýchlost kardana bude na 1q a iná 4q Ak budeš cúvať tak aj kardan bude mať opačné otáčky. Na navijak alebo vyorávač je to v pohode. Horšie je to z kosou a mulčovačom.

harijaro

#15 Nový příspěvek od harijaro »

A mám taký dojem že v3s vývod sa točí opačne ako na fabrickych traktoroch.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“