Zetor3011_HE
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor3011_HE
moc hezký čepy se závitem, taky bych potřeboval nové, staré mám vytlučené
Ale v tom závitu by ještě měla bejt díra na závlačku (pro korunkovou matici), anebo ten závit pojistit Loctite-m či podobným závitovým zajišťovadlem, jinak se to vibracema a otřesama časem uvolní.
Mě před měsícem vypadnul z čepu ten původní kolík s pérovým kruhovým jištěním, a volné rameno se vyháklo a šprajclo se mi za jízdy s vozíkem do kola, a stál jsem na místě. Naštěstí to pneu i rameno vydrželo bez poškození, ale podruhý už bych to zažít nechtěl. Od té doby tam mám místo kolíků s pružinou našroubovaný osmičky šrouby s maticí jako zajištění.
Ale v tom závitu by ještě měla bejt díra na závlačku (pro korunkovou matici), anebo ten závit pojistit Loctite-m či podobným závitovým zajišťovadlem, jinak se to vibracema a otřesama časem uvolní.
Mě před měsícem vypadnul z čepu ten původní kolík s pérovým kruhovým jištěním, a volné rameno se vyháklo a šprajclo se mi za jízdy s vozíkem do kola, a stál jsem na místě. Naštěstí to pneu i rameno vydrželo bez poškození, ale podruhý už bych to zažít nechtěl. Od té doby tam mám místo kolíků s pružinou našroubovaný osmičky šrouby s maticí jako zajištění.
mam Zetormatic. tecie mi olej na tu bocnu prirubu, v strede je segerka a spod nej to tecie.
Zarovej tecie v strede, kde je to pohyblive ramienko, ktore pri tlaku na treti bod zatlaci palec dovnutra a hydrauilka sa prizdvihne. Predpokladam, ze okolo toho palca to tecie tiez. Mal to nieto uz rozobrate, nema niekto fotky, ako to tam vyzera, nech sa pripravim na to...
Zarovej tecie v strede, kde je to pohyblive ramienko, ktore pri tlaku na treti bod zatlaci palec dovnutra a hydrauilka sa prizdvihne. Predpokladam, ze okolo toho palca to tecie tiez. Mal to nieto uz rozobrate, nema niekto fotky, ako to tam vyzera, nech sa pripravim na to...
Niekde som čital čo Pavelsk písal o novšich typoch že sú tám len o krúžky. Že to nejak v Zetore neporoešili tu hydrauliku.
pekne ti to slape paradicka
- Joachim
- Kontaktovat uživatele:
Good job! Gratulation. :-)
s pozdravem, Joachim
Môj Zetor 5011: Môj Zetor 5011, 1984 (remont)
Môj Zetor 2011: Zetor 2011, 1967 (remont)
Môj Zetor 3045: Zetor 3045, 1967 (remont)
Môj Zetor 5011: Môj Zetor 5011, 1984 (remont)
Môj Zetor 2011: Zetor 2011, 1967 (remont)
Môj Zetor 3045: Zetor 3045, 1967 (remont)
Tak veterán so srdcom mladíka! Mňa to asi tiež čaká. Motor z Avie 30 už behá 30 rokov od GO. A z toho 28 rokov u mňa v traktory.
Motor ti šlape jako hodinky, parádní práce. Ať ti dělá radost a kupu práce. Supra už jsi dal pryč?
Ano Super isiel z domu. Prilis tazky na mna, robim vsetko iba sam.
Teraz som oral... Nebol kto natacat video...Ako hovorim, na vsetko som sam...
este kontrola rozvodov a nastavene ventily a dotiahnuta hlava..
Teraz som oral... Nebol kto natacat video...Ako hovorim, na vsetko som sam...
este kontrola rozvodov a nastavene ventily a dotiahnuta hlava..
Pekná práca, ako vždy
Som presvečený že s majorom budeš spokojný. 30-tka je super traktor "na doma". Nie je veľký ani ťažký, ľahko sa opravuje a diely sú dostupné. Svoju prácu si zastane a k pluhu PN 252 ako stvorený. A v prevedení cabrio vojdeš aj pod stromy akurát zmeníš účes . Okrem toho má redukcie, čo tiež nie je zlé.
Nech sa ti darí
Som presvečený že s majorom budeš spokojný. 30-tka je super traktor "na doma". Nie je veľký ani ťažký, ľahko sa opravuje a diely sú dostupné. Svoju prácu si zastane a k pluhu PN 252 ako stvorený. A v prevedení cabrio vojdeš aj pod stromy akurát zmeníš účes . Okrem toho má redukcie, čo tiež nie je zlé.
Nech sa ti darí
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Asi uz pozde ale zareagujem. Su tam celkovo 4 O- kruzky. Tie bocne sa daju vymenit aj priamo na traktore be demontaze hydrauliky s traktora. Ale tie dalsie dve vnutorne pri vidlici reakcie nie. Tam musi hydraulika dole, demontovat celu hriadel a impulzny system rakcie. A potom to spät nastavit. Po rozobrati to vypada niejak takto: Pri spätnej montazi pozor na spravnu polohu tej vydlice.rosch8 píše: ↑pon čer 20, 2022 2:21 pm mam Zetormatic. tecie mi olej na tu bocnu prirubu, v strede je segerka a spod nej to tecie.
Roschi, koukam, ze mas tu novou pristrojovku. Mas kolinko nahonu otackomeru puvodni nebo novy?
Dal som pôvodne.
zdravim nemáte možnost udělat skličo na přístrojovou desku a pod nim papir
děkuji Radek
děkuji Radek