Politika, neshody, atd. V

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
jean

Re: Politika, neshody, atd. V

#12496 Nový příspěvek od jean »

Zážitkové jazdy sa samozrejme počítať na peniaze nedajú, ale to ja idem radšej na obyčajnom bicykli.

sekalsemmalo

#12497 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

ony ty kalkulace provozování auta jsou ještě šílenější .pov.ručení,dálniční známka,rezidenční parkování,placené parkování,kdo nemá možnost jinak.servis.emise,technická.vzpomenete si ještě na něco dalšího?to pak skáče a k tomu ta pořizovací cena.a ani si nevyjel.....no, mě to čeká,pokukuju po náký zánovnější fábii.a těd jedni říkaj,ceny budou klesat,druzí ceny budou stoupat.jsem v klidu,jezdím na kole.....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

fikejz

#12498 Nový příspěvek od fikejz »

U kola měním řetěz po 1000km, po třech řetězech - tedy po 3kkm je dám ještě jednou na cca 200-400km a pak musím všechny tři vyhodit a vyměnit včetně kazety / pastorků na zadním kole a leckdy i malého tácu vepředu. Zuby jsou už na nich prostě sjetý do pily. Teoreticky se nechá na jednom řetězu najet víc km než mých průměrných 1300, ale pak se mění zároveň s kazetou. Takhle najedu na řetězu jakoby méně, ale mám kazetu na tři řetězy. Takže si do svých výpočtů nákladů sekalsemmalo nezapomeň přidat řetěz cca 300,-Kč a kazetu řekněme 800,- (sedmipastorek) Jo a ty ceny jsou tak rok a půl starý, kdy jsem kupoval naposledy. Jestli na e-kole hoří řetězy rychleji než na klasice (a tomu bych se nedivil, když na ně jde větší výkon tak ty km nájezdů přijdou ještě zkrátit.

A co se komunálu a popelnic týká, mě by postačilo platit adekvátně poskytované službě. Odvoz z pod okna, nebo z přede dveří je ohodnocen stejnou taxou, jako když vláčí poplatník popelnici x set metrů k silnici což mi úplně košer nepřipadne! To se pak na nějaké třídění můžu ajncvaj i draj!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

jean

#12499 Nový příspěvek od jean »

Koľko km vydrží plášť?

sekalsemmalo

#12500 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

a já to tak neprožívám.zatím to přehazuje.trojku pastorek musím trošku přetáhnout na dvojku,pak vrátit a drží.na tu tak nák jezdím kopce,ostatní je přesný.koukal jsem,že řetěz už není nýtovanej,má spojku.abych z kola nedělal formuli.jako jasný že se z toho dá udělat věda..... sakra ,aby mě nevyrazili na technický s mým laxním přístupem..

fikejz

#12501 Nový příspěvek od fikejz »

Plášť vydrží podle toho jak brzdíš a jaký jezdíš převážně terén a taky moc záleží na značce a tvrdosti směsi. No a pak taky na štěstí: dáš novej plášť vyjedeš si na trail a trefíš někde blbý šutr, nebo hranu velkou silou a je po něm při první jízdě :smich: (Na cyklostezce obvykle nehrozí tam maj prduši asfalt v ceně leckdy přesahující za m2 cenu stejného množství dálnice.)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

sekalsemmalo

#12502 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

ale hoši,jací prďuši?vždyť tam mám dva skoky z obrubníku chodníku na silničku.proto sem si pořídil ten MTB blembák.je teda fakt,že mi je ted snižujou a největší adrenalín bude zavřená závora,aby nám na tu cyklotrasu nejezdili fosilové.von je ráno člověk v takovým útlumu,polospánku,už bejvá tma....

Čárls

#12503 Nový příspěvek od Čárls »

Tak ti nevím kolik kdo z mých předku na tom kole najezdil ale bylo puvodně dědy vyrobený cca v roce 25 místním kolařem pak na něm jezdil táta a po něm já jediný co jsem měnil byli duše a pláště a pak taky dráty neb sem několikrát udělal z předního pěknou osmičku řetěz ani tác či vzadu na kole torpédo se neměnilo co kolo bylo :)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

fikejz

#12504 Nový příspěvek od fikejz »

Jo Karle, jenže to bylo v dobách, kdy se řetěz na kole neměnil nikdy za celou životnost kola pokud jsi jej mazal nějakým olejem. A obráběcí mašiny z tý doby leckde ještě obrábějí, zatímco ty co by mohly dělat jejich pravnoučata jsou už ve šrotu. Ale je fakt, že moderní řetěz na kolo vedle řetězu z dědova kola vypadá jak ozdoba pro ženskou.

Čárls

#12505 Nový příspěvek od Čárls »

Ja vím :friends: Taky to kolo vážilo cca co 3 dnešní neznačkový :friends:

sekalsemmalo

#12506 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

tak tohle vyjádření hodnotím jako útočné- Jezdci veteránských kategorií si ne vždy uvědomují své limity dané věkem, obezitou a nízkou svalovou silou,“ celej článek má bojovou náladu... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/am ... .seznam.cz no to je napadení dobrosrdečných elektrojezdců .....

sekalsemmalo

#12507 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

tohle už začíná výchovou v rodinách a je nutný ,aby poradce Špaček urychleně dotočil díl společenský etikety chování na cyklotrase. to si žádá nová doba tiché síly.kde když uvidíte,že nákýmu třeba vrásčitějšímu elektrojezdci,ne to sem blbě napsal,ošlehanějšímu větrem je vhodnější , dochází baterka,tak nabídnete pomoc,lano,pití...

Čárls

#12508 Nový příspěvek od Čárls »

Já bych ty elektrokola zakázal chceš sportovat nepotřebuješ elektrokolo vede to k pohodlnosti a tloustnutí :jazyk: :smich: :smich:

Fizz

#12509 Nový příspěvek od Fizz »

Ono je to vlastně takový pokrytecký vozítko... Je to stejný jako když si kdysi lidi dávali na auta nálepky Turbo, nebo si barvili na červeno písmenka jako ze maji lepší faro...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Britt

#12510 Nový příspěvek od Britt »

Podle mě je to jen krátkodobá senzace, stejně jako videokamera, Hifi studio a další nesmysly, bez kterých normální člověk snadno přežije. Kamarád je dlouholetý cyklista a ročně prý najezdí 8- 10 000 kilásků, ale tyhle bazmeky nemůže ani vidět. Já to nenajezdím autem, co on na kole. Každý den, za každého počasí. Má služební auto a jezdí s ním jen v nouzi nejvyšší.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Zamčeno

Zpět na „Putyka“