Alternativní zdroje energie
Re: Alternativní zdroje energie
Protože tu elektriku nacpe do baterek Jinak mít vlastní dum(nechci ve svým věku ) tak jdu do toho co chlapi dělají ale jen pokud by měl kdo zdědit a užíval nadále Nemam zatím ani jedno a dcerka ta raději chce bydlet v Olomouci Oba dva by tu sice práci sehnali i v tom co dělají ale nechtějí sem Tak to jednou všechno prodám a pudu do domova duchodců co se tím budu zabejvat
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Chobotek - pokud se jedná o teplo tak máš pravdu, to by bylo levnější LTO nebo olej spálit přímo v peci. Ale pokud chceme získat i el. energii tak to by šlo. Něco jako FE s baterkama ale bez panelů. Výhoda, že mám zdroj za každého počasí hlavně v zimě. Otázkou jestli je lepší generátor na AC 220/380 nebo DC. O tom by měli přemýšlet majitelé tep. čerpadel se spotřebou 10 a více MWh.
Neměli, krmit tepelné čerpadlo elektrickou energií vyrobenou pomocí tepelného stroje je zpozdilost. Leda bys to myslel tak, že by měli nahradit tepelné čerpadlo teplárnou. A na tom pracuju
Mimochodem, ta otázka je naprosto podružná, přesto... V tomto případě je výhodnější stroj stejnosměrný (nebo alternátor s usměrňovačem), protože máš možnost optimalizovat. Se střídavým strojem je třeba stále držet synchronní otáčky.
Mimochodem, ta otázka je naprosto podružná, přesto... V tomto případě je výhodnější stroj stejnosměrný (nebo alternátor s usměrňovačem), protože máš možnost optimalizovat. Se střídavým strojem je třeba stále držet synchronní otáčky.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Hitachi L300P - 450HFE2
mám dva kusy tohoto FM. Je to k něčemu? Nešlo by to využít nějak pro domovní FV?
Můžu věnovat jeden kus na pokusy. Případně k čemu jinému by to šlo použít. Nemám k tomu žádný periferie, jen samotný FM.
mám dva kusy tohoto FM. Je to k něčemu? Nešlo by to využít nějak pro domovní FV?
Můžu věnovat jeden kus na pokusy. Případně k čemu jinému by to šlo použít. Nemám k tomu žádný periferie, jen samotný FM.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Tomu nerozumím
Jako elektrocentrálou honit TČ nebo snad baterkama dobíjenýma elektrocentrálou
Jednoválcem SLÁVIÍ?
Kolik to zbaští nafty na 1mth a kolik kWh vyrobí odpovídající elektrogenerátor k té SLÁVII?
A celý jako ostrovní systém??
Ahoj,neviem či som v dobrej sekcii ,keď nie tak ma presmerujte.Rozmýšľam či ísť do vykurovania domu -solárne panely (či to utiahne) alebo pec na olej(LTO). Plyn nemáme a uholné brikety niesú, alebo sú drahé.Máte s tým nejaké skúsenosti??Zháňam akékoľvek informácie.
Ahoj Lupa, zkus to tak. Veškeré teplo vyprodukované spalovacím motorem použij na ohřev (Topení, TUV). A vyrobenou elektrickou energii ulož do akumulátoru a použij ji na vše ostatní, co nejseš schopen dodat ztrátovým teplem motoru. Akumulátory musí mít kapacitu min. 1x - 2x větší, než máš dnes denní spotřebu mimo výroby tepla. A to, jaký výkon motoru, jak dlouho bude běžet a kolik za tu dobu bude schopen dodat tepelné a elektrické energie a kolik spotřebuje paliva si už můžeš spočítat sám, a zjistit, jestli se to vůbec vyplatí. V zimě (3 měsíce/rok ) to nějaký smysl mít může, ale potom silně ztrátové. Místo LTO raději použít dřevoplyn, pokud máš ovšem přístup ke dřevu.
Ahoj Sajmon, pokud bydlíš někde, kde svítí slunce celou zimu, tak ty soláry mají smysl. Mě je schopné to teplotu nějaký ten den udržet. Ale od poloviny listopadu do konce února u nás slunce svítí tak 5 - 8 dní, za celou tu dobu. Na začátku tohoto vlákna to mám popsané.
Ahoj Sajmon, pokud bydlíš někde, kde svítí slunce celou zimu, tak ty soláry mají smysl. Mě je schopné to teplotu nějaký ten den udržet. Ale od poloviny listopadu do konce února u nás slunce svítí tak 5 - 8 dní, za celou tu dobu. Na začátku tohoto vlákna to mám popsané.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Už vidím jak jednoválcem diesel vytopí v zimě barák , TUV a dobije baterie.
A další věc jak bude rozdělávat ohníčky aby vyrobil dřevoplyn aby mohl ten motor nahodit a hlavně stabilně udržet v chodu.
Nezlob se na mě ale je to totální nesmysl..
A další věc jak bude rozdělávat ohníčky aby vyrobil dřevoplyn aby mohl ten motor nahodit a hlavně stabilně udržet v chodu.
Nezlob se na mě ale je to totální nesmysl..
zbejvá se už jenom odstěhovat do jeskyně.
A topit a vařit v ní dřevem . V jednoduchosti je síla.
Někde jsem viděl dokument v TV jak v Africe topí a vaří na sušených velbloudích no jak to říct slušně hovnech.
Někde jsem viděl dokument v TV jak v Africe topí a vaří na sušených velbloudích no jak to říct slušně hovnech.
A celá Indie. Hovna jsou všude a suchý docela dobře hoří.
Stačí se podívat když třeba někde svařují litinu, oheň bývá vdrtive většině z bobiku, jako třešnička je v každým obtisknuta dlan s prsty toho co to připlácl na fasádu aby hezky uschlo.
Stačí se podívat když třeba někde svařují litinu, oheň bývá vdrtive většině z bobiku, jako třešnička je v každým obtisknuta dlan s prsty toho co to připlácl na fasádu aby hezky uschlo.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Jj máme se ještě hodně co učit
Proč stačí starý domek z vepřovic a co jsi potřeboval na stavbu Navíc má velice dobré tepelně izolační vlastnosti Jenže kdo by se s tím patlal když Porotherm 44 Profi, P8/P10 stojí cca 130 Kč a vepřovka hromadu práce
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
-
čiperní duchodci s kalkulačkou odlítaj v zimě na dva měsíce do Egypta.užijou si a ještě ušetřej.dneska jsem si to vyslechl v naprosté vážnosti.... třeba zde https://radiozurnal.rozhlas.cz/slunicko ... ji-7787430
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Karle, ona ta kalkulačka, co tady pro jiné účely radí sekalsemmalo, není úplně od věci. Můžeš zkusit spočítat, jak bude vypadat zeď z vepřáků stejných izolačních vlastností jako ten vatovaný porotherm. Jako bonus se můžeš pokusit o zateplení slámou. Ale ne abys použil lis, to by byl zbytečný pokrok!
Jinak osmikoňový jednoválec dá přes 15kW tepla. To by stačit mohlo, ale těžko v zimě poběží jen po chvilkách
Jinak osmikoňový jednoválec dá přes 15kW tepla. To by stačit mohlo, ale těžko v zimě poběží jen po chvilkách
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.