Bielorus EO 2621

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
kuaja

Re: Bielorus EO 2621

#6841 Nový příspěvek od kuaja »

Dobrý den,
prosím Vás, jelikož jsem pako, tak se mi po delší době od repase pístnice podařilo najít díl, který mi očividně zbyl a zřejmě zbýt neměl :vztek: :zapomel:
Obrázek
Obrázek

Jedná se o kovový kroužek a chtěl bych se zeptat, pokud by si to teď někdo vybavil nebo to měl rozebraný, jestli je to na přiloženém schématu díl číslo 16 v horním "hrnku" pístnice? Dělal jsem to ještě před Vánocemi a nejsem si schopen si to vybavit přesně :pistol:

Šrotík

#6842 Nový příspěvek od Šrotík »

Ahoj, koupil jsem Bělorusa s prasklim blokem. Dávám jiný spodek motoru a mám tu pár zádrhelů. Jednak jsem nenašel utahovací momenty hlavy válců a druhak co se týče těsnění hlavy, tak jsem se bavil s p. Charvátem a ten říkal, že některý měly teflonový kroužky, některý ne. Bohužel se v tom už někdo vrtal a ta práce je strašná, takže se nemůžu spolehnout, že když tam teď nebudou, že tam nepatří. Jak poznám, jestli tam maj bejt, nebo nemaj? Případně bude chyba, když je tam dám, ikdyž tam nemaj být?

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6843 Nový příspěvek od Atlan »

kuaja píše: pát bře 11, 2022 10:17 am Dobrý den,
prosím Vás, jelikož jsem pako, tak se mi po delší době od repase pístnice podařilo najít díl, který mi očividně zbyl a zřejmě zbýt neměl :vztek: :zapomel:
Obrázek
Obrázek

Jedná se o kovový kroužek a chtěl bych se zeptat, pokud by si to teď někdo vybavil nebo to měl rozebraný, jestli je to na přiloženém schématu díl číslo 16 v horním "hrnku" pístnice? Dělal jsem to ještě před Vánocemi a nejsem si schopen si to vybavit přesně :pistol:
Ano drzi to manzetu v hlavevalca, idemazeta, potom tento kruzok s otvormi aby prudil olej a roztahoval ju, a segerova podlozka.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

majo77

#6844 Nový příspěvek od majo77 »

Nazdar chlapi, nemá z vás niekto doma nepotrebné zadné valce na pätky? Na hranatý model B, môžu byť aj bez ložísk a prípadne ak aj tečú, nevadí. Potrebujem hlavne kolienka - nátrubky.
Obrázek

Vďaka vopred.

Šrotík

#6845 Nový příspěvek od Šrotík »

Čau tak jsem doskládal bělouše a ta mrcha prostě nestartuje. Palivová soustava je odvzdušněná, nová pumpička, nová nafta, rozvody na značkách, motor kompresi má, saje a vyfukuje, ale nenastartuje ani na start sprej. Nejjednodušší koncepce motoru bez zbytečností a školí mně to tu jak malýho učně. :pistol: má někdo ještě nějakej nápad, po čem jít ?

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6846 Nový příspěvek od Atlan »

Skontroluj este raz kompresiu na start sprej to musi odpalovat
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Peter768

#6847 Nový příspěvek od Peter768 »

Povol trubku do vstrekovača, uvidíš či čerpadlo dáva naftu.

Šrotík

#6848 Nový příspěvek od Šrotík »

Kompresi ještě zkusím jednou přeměřit, ale už jsem rozeběhl na sprej i motor skoro bez komprese. Čerpadlo do vstřiku naftu dává, ještě je zkusím znova vytáhnout, jestli dobře rozprašujou, ale to je poslední zoufalej pokus.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6849 Nový příspěvek od Atlan »

Z vyfuku netecie nafta? Zeby opacne zalozene cerpadlo? Vstrekuje pri vyfuku a nie kompresii?

Šrotík

#6850 Nový příspěvek od Šrotík »

To neteče, navíc tam obráceně ani dát nejde, ne ? Je tam jeden zub větší a kolo jsem do rozvodů dával na značky.

Šrotík

#6851 Nový příspěvek od Šrotík »

Tak jsem asi na něco přišel, sundal jsem výfuk a při startu střídavě vyfukuje a nasává. Tak ho přivezu domů a zkusím ještě rozdělat rozvody, jestli nějakej dobrák nevzal klínek od vačky. :-/

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6852 Nový příspěvek od Atlan »

Mam nahradny vstrekovac, co obnasa stareho? Predpokladam ze nerozprasuje lebo tecie z vyfukoveho potrubia nafta.

Co treba k vymene?

Peter768

#6853 Nový příspěvek od Peter768 »

Taká blbá otázka...dekompresor máš vypnutý?

Šrotík

#6854 Nový příspěvek od Šrotík »

Tak jsem znova rozdělal rozvody. Všechno je utažený a sedí na značky. Kompresi má dobrou, čerpadlo v tý poloze na značkách vstříkuje do prvního válce.

N-JAX

#6855 Nový příspěvek od N-JAX »

Dobrý den
Prosím vás o radu, už jsem zkusil snad všechno.
Přetrhl se mi řetěz na otoči, a nelze tam dát nový,ne že bych ho tam neprostrčil, ale když ho dám na jednu pístnici a protáhnu ho okolo ozubeného kola nedostane mi na tu druhou pístnici.
Řetěz je dlouhý tak jak má být resp. stejně jako ten starý, levá pístnice je tedy napnutá, otoč jsem zajistil kolíkem, ale pravá pístnice se mi prostě nevysune kdybych se zbláznil. Nevíte prosím někdo jak ji dostat ven.
Děkuji

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“