Brambory
Re: Brambory
...máš tam nějak sucho .
ani nevrav zase nas tu tie dazde obchadzaju. Vecer som ich polial.
Ja mám na pláne zajtra alebo pozajtra posadiť mojich 20-22 riadkov zemiakov a od piatku u nás hlásia dážď celý týždeň. A na ďalší víkend už cestujem na 5-6 týždňov do práce. Bol som sa dnes prejsť po rolách tak niektoré sú mokré že sa nedá do nich vojsť. Dnes ráno u nás ešte snežilo!
Válím. Ta uválcovaná plocha chytí víc vody, jak ten járek Ale pokus uválcovaný vs neuválcovaný řádek mě teda dělat nenapadlo. Třeba si přidělávám práci...
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Jak chytí vic vody? Jakože nad tím víc prší?
Já mam políčko absolutně rovný tam nemůže být rozdíl ne?
Sadit budu příští týden.
Já mam políčko absolutně rovný tam nemůže být rozdíl ne?
Sadit budu příští týden.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Jasně, že nechytí víc vody, paulo si chtěl nějak obhájit, že to neuválel
Není škoda nafty na válení? My jsme nikdy po sázení brambor nic neváleli. Něco jiného je po setí trávy, obilí, prostě drobných semínek, tam to opodstatnění má.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Já už sázím jen rané a vál tahám rukama Dělám to kvůli pozdějšímu nahrnování a teplu, sadba dřív vyleze. Když nechám řádek jak je, zbývá k nahrnutí jen, co se časem osype a toho moc nebývá.
Válím už při sázení - na babosedu jsou vzadu 2 války. Je to lepší, už jen pro snažší okopávání...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Přesně jak říká chobotek, prostě jsem si musel obhájit to, že se mi v rukách nechce tahat vál po tolika řádcích. Ale co jsem se díval na zdejší velkopěstitele brambor, kde už se nenahrnuje a je potřeba minimálně čtyř traktorů na všechny operace sázení brambor, tak mají na těch dvouřádcích udělané důlky na zachytávání vody nad bramborama. Nekecám, to mi říkal agronom když jsem se ptal. Možná si že mě ale dělal srandu