Brambory
Re: Brambory
Konečně příspěvek který čekám
Díky.
Díky.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Bratrh, az na ten herbycid dobry.
A jaký máte názor na dobu výsadby brambor ke vztahu fázi měsíce? Jako to není čiré rýpání. Kdesi jsem o tom snad četl?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Dyku, nebylo to s kacenim stromu?
Vo stromu nic nevím, o bramborách a jejich výsadbě jsem to slyšel. Takový ty starodávný "metody". Co, kdy, kde a jak.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Dyku, pogugluj mesicni drevo.
Na cokoli se da naroubovat neco, co ma co docineni s vodou. Mesic to ovlivnuje jako dela priliv a odliv.
Na cokoli se da naroubovat neco, co ma co docineni s vodou. Mesic to ovlivnuje jako dela priliv a odliv.
Tak poprvé se s mastnackem na něčem shodnu. Herbicid jsem v životě nepoužil a nepoužiji ale musím zároveň uznat že bratrH nemá jinou možnost. Přece jenom jeho rozsah produkce v tisících kusech od každé zeleniny jen tak tak stihne a včetně prodeje natož aby zkoušel udržet vše bez plevelu bez herbicidu. Taktéž mastnakova prdlavka je dost rozumný přístup protože u nás každý na čtyři desetimetrové řádky brambor hned honí velký traktor a kupuje z Polska sazeč a vyorávač..
Bratrh, ja te neznam a z prispevku jsem to nejak nevycet ze jses velkozelinar.
Napsal bych tomu kvalitní orba dělá divy proti plevelů, málo kdo umí kvalitní orbu. Důležité mít vyzrálý hnůj při zaorávaní. Další věc když je plevel nenechat ho vykvést prostě ho posekat.Orat ale kdy, když jsou ideální podmínky ?
I brambory je umění správně okopávat hlavně jednoduše a rychle, sedím a vezu se.
Zalévání je také umění někdo řekne co je na tom složité. Jak zalévat aby nerostl plevel a rostly brambory? Existuje fígl. Někdo řekne postřik ale jde to bez něj.
Pod rajčaty nemám plevel neplejí a nestříkám. Jde to . Pár malých detailů chybí.
bratrh: co jsem četl dělá dost složitě, vím technika malozemědělce není moc funkční , je tom umět pracovat se železem prostě něco spíchnout. Kde je ta inspirace ta sama nepřijde ta se musí hledat. Sousedi pokouší napodobit nebo vytáhnout informaci v detailu tkví Know how.
Je spousta informací ale i bordelu k ničemu .
I brambory je umění správně okopávat hlavně jednoduše a rychle, sedím a vezu se.
Zalévání je také umění někdo řekne co je na tom složité. Jak zalévat aby nerostl plevel a rostly brambory? Existuje fígl. Někdo řekne postřik ale jde to bez něj.
Pod rajčaty nemám plevel neplejí a nestříkám. Jde to . Pár malých detailů chybí.
bratrh: co jsem četl dělá dost složitě, vím technika malozemědělce není moc funkční , je tom umět pracovat se železem prostě něco spíchnout. Kde je ta inspirace ta sama nepřijde ta se musí hledat. Sousedi pokouší napodobit nebo vytáhnout informaci v detailu tkví Know how.
Fsdn a ja zrovna shanim sazec a vyoravac za traktor abych prdlavce ulevil. Ale co jsem koukal, tak ty sazece prave sazej dost hluboko. U nas sazime na Jiriho. Prdlavka ma na stedy kol myslim 62,5cm, takze nevim co by to delalo kdybych sadil masinou 70 a pak projizdel prdlavkou. Asi bych si zbytecne zuzoval hrobky.
Prdlavkou jde nasázet na 70cm je to o tom jak se udělá široká brázda u hrobku. Rozchod kol mám přes metr udělám 70cm záleží jak si najedu.
Musíš si to naměřit , 20cm - + je o řízení.
Musíš si to naměřit , 20cm - + je o řízení.
Prdlavkou sazim jen pod pluh, tam je to na rozchod kol.
To jsi mně nalil krve do žil.thovt píše: ↑sob bře 26, 2022 10:53 pm Napsal bych tomu kvalitní orba dělá divy proti plevelů, málo kdo umí kvalitní orbu. Důležité mít vyzrálý hnůj při zaorávaní. Další věc když je plevel nenechat ho vykvést prostě ho posekat.Orat ale kdy, když jsou ideální podmínky ?
Ty jsi pochopil, co píše?
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”