Kde tankujete - kvalita nafty, benzínu
Re: Kde tankujete - kvalita nafty, benzínu
Mohl by někdo z těch, co s tma cisternama jezdili napsat, kde se bere to kvalitní a nekvalitní palivo? To máme nějakou nekvalitní rafinerii nebo to někdo mixuje na dvorku a pak falšuje daňové doklady?
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Víš co. Všechno je jen jedna paní povídala. Za posledních 25 let co dělám auta a stavební stroje mám jen jednu zkušenost s naftou která prokazatelně zničila vstřiky a čerpadlo. A to jen díky tomu že ten co to vozil si spletl hadici či kohoutek a do nafty foukl trochu benzínu. Bylo to na naší podnikové čerpačce. Tatry, bagry, staré rotačky to normálně sežraly, nicméně první common rail co tu jezdil to neustál. Daly se vstřiky za v té době nehorázných 12000kč kus a za měsíc byly ko znovu. MND Hodonín udělali rozbor a ejhle. Benzín v naftě. Poznat ani cítít to nebylo. Pořád to smrdělo jak nafta.
A su přesvědčený že kdyby na onu bylo palivo vadné nebo nekvalitní jak se traduje, tak by ty řady co stojí před pumpou by stály i ta pumpou. Při té výtoči co tam je .. A jaké tam jezdí auta...
A su přesvědčený že kdyby na onu bylo palivo vadné nebo nekvalitní jak se traduje, tak by ty řady co stojí před pumpou by stály i ta pumpou. Při té výtoči co tam je .. A jaké tam jezdí auta...
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Je to tak nejako o čistení nádrží. Niekto čistí pravidelne a dôkladne a iný zase len aby bola čiarka v zápisníku. Nie je to o žiadnych značkách a výrobcoch - je to ako vždy a všetko o luďoch.
Jel jsem kdysi do Anglie, Volvo FH12 a v nádrži shora díra jak prase, ale protože nádrž byla hliníková a bylo by třeba ji demontovat a zavařit, usoudil majitel autodopravy, že to řešit nemusí. Ono to, pokud moc nechcalo, opravdu jelo velmi dlouho. Jenže s deštěm se ten bordel za koly vířil víc a přinášel do nádrže více nečistot a motor tahal méně a méně až bylo nutné v Německu odbočit do servisu, protože hrozilo, že další kopec už nevyjedu. Výměna filtru stála jakési to euro a zas to jelo jako za mlada. To je k mechanickým nečistotám. A kolik by tam muselo být něčeho jiného, aby se to projevilo na vstřikovací soustavě si nedovedu představit.
To se dělá tak, že u nás natankuješ, odvezeš to za hranice,tam přepřáhneš cisternu a hurá do Čech.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Dík za odpověď. To se dělá i s uhlím.
Jako že se přemaluje hnědé na černé?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Každé uhlí má jinou výhřevnost. Ledvice mají nejvyšší, a když se namíchají s méně kvalitním, z jiné lokality, hned je pěkný vejvar.
Stará známá praxe co začla v 90 letech to jsem ještě topil uhlím v kotli a každou sezonu i když stejný jiná vyhřevnost to jsem poznal i podle popela co bylo Nakonec jsem topil brigety puky Naši topili hromadu let černýma nyní se zas máma vrátila k brigetám neb poslední co přivezli bych jim otřískal o hlavu samej prach
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Jak píše Britt, z katalogu vychází nějaké hodnoty a to uhlí je pohodlně plní. Pošleš auto do Polska, prodáš, přivezeš polské, namícháš a už to sice nevychází tak pěkně, ale furt to hoří. Jednou jsem změnil dodavatele, uhlí papírově stejné, ale automat jsem seřídit vůbec nedokázal a musel jsem připojit vetilátor přes frekvenční měnič, abych ten zázrak vůbec spálil.
Já beru uhlí od maníka, který si ho sám vozí z Ledvic a nikdy jsem neměl žádný problém. Akorát jsem nadával, že mu to moc práší. Vysvětlil mi, že vozí uhlí pod plachtou, skladuje ho pod střechou a proto to práší. Když přivezou sousedovi uhlí z uhelných skladů, tak to má bez bordelu, ale kolikrát je to mokrý jako hnůj.
Včera jsem na facebooku koupil 50l nafty s malým podílem benzínu. Paní jela s naftovým autem do Brna, měla půlku nádrže a za kruháčem u Černé Hory dotankovala naftu do plna. Pak auto začalo zlobit, zajela do servisu, tam jí to vyčerpali, vyměnili filtry a dali jinou naftu a jela dál. Řekli jí že tam museli na benzínce nějaký bordel v naftě, nebo to řízli benzínem, že už od tam opravovali něco aut od té pumpy. Naftu jí dali do kanystrů s tím, že starší nafťák na to bez problémů pojede. Paní mi ukázala lístek od pumpy, reklamační protokol s benzínkou na reklamovanou naftu a doklad od opravy v servisu, takže jí věřím. Zítra pro to jedu, je to kousek ode mě, Zetor to spapá.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Benzín se do nafty běžně přidává, kvůli zamrzání. Nové motory mohou mít podle výrobce až 30% benzínu .
Chose, na té pumpě (Unikorn?) se netankuje ani do zapalovače!!! Nevím, co paní vedlo k jejímu rozhodnutí, když o cca 11 km má k dispozici levnější benzín i naftu. Vůbec tomu nerozumím, ale asi bych si nedal do naftového motoru naftu, kde je v každém litru 3dcl benzínu
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Už jsem to slíbil koupit, tak to vezmu, slovo je slovo. A naředím to 1:1 s novou naftou a postupně to shoří...
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.