bibosův štěpkovač
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: bibosův štěpkovač
Myslel som tuto z fora.
OCO: tebe stačí aj len do 5cm hrubeho sa bojíš....
Jak bibošuv špalíkovač seká drobné větvičky? Například habrové co mají třeba 1-2mm? Co mám špalíkovač od mufika ten to naseká spolehlivě, ale uvažuju že to posunu o level výš, hlavně kvůli dopravníku. Skladuju špalíčky v pytlích, nadrtil bych to do vleku a doma pak v klidu napytloval. Ale když je to špatně nasekané tak to pak z rašláku nejde vysypat a trhají se.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Tady jsou videa Bibosového špalíkovače - https://www.youtube.com/results?search_ ... kova%C4%8D
Každý si je chválí, že to seká i malé větvičky.
Člen fora Fidlla http://www.nasetraktory.eu/forum/member ... ile&u=8762 tu má vlákno a dost špalíkuje s bibosovým štěpkovačem. Toho se zeptej, jak je s ním spokojený.
Každý si je chválí, že to seká i malé větvičky.
Člen fora Fidlla http://www.nasetraktory.eu/forum/member ... ile&u=8762 tu má vlákno a dost špalíkuje s bibosovým štěpkovačem. Toho se zeptej, jak je s ním spokojený.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Můj špalíkovač od Bíboše č.4xx seká větvičky úplně do mrtě i z břízy a to i po tom, co překous ocelový kruh z těžkých lučních bran na dvě poloviny
Jen se ve dvou břitech udělaly díry asi 2mm, ale na funkci to nemá žádný vliv, tak jsem to neřešil.
Jen se ve dvou břitech udělaly díry asi 2mm, ale na funkci to nemá žádný vliv, tak jsem to neřešil.
Můžu potvrdit, seká drobné perfektně, a to i po letech. Mám ho už víc jak 5 sezón, nože ješte nebroušené a pořád to drtí stejně dobře.
Akorát od rašlových pytlů jsem ustoupil, je s tím namáhavá manipulace a pytle nevydrží.
Akorát od rašlových pytlů jsem ustoupil, je s tím namáhavá manipulace a pytle nevydrží.
Tak super. No ještě o tom musím popřemýšlet. Skladovat špalíčky v pytlech je pro mne výhodnější. Zatím. Mám je uložené v boudě a jen převezu třeba 30 pytlů do sklepa a mám na měsíc vystaráno. Denně ztopím jeden pytel. Max jeden a půl. Kdybych to měl v nějakém boxu musel bych to nosit v kýblu z venku. Ale to je jedno. O bibošovi přemýšlím hlavně kvůli rychlosti. Špalíkujeme s tátou ve dvojku, špalíkovač od mufika to valí do bedny a já to z ní přesypávám do pytlů. Ale když přesypávám tak špalíkovač jede tak na půl, páč táta to nestíhá krmit sám a zbytečně se pálí nafta. Tak bych to navalil do vleku a pak v klidu doma napytloval.
Mám také od Biboša (s dopravníkem) - nevím kolik sezon - možná deset? Jede jak "zamlada" - žádný problém.
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Oco jak to pak nabíráš z těch bagů? Já bych to chtěl časem do nějakých boxů, třeba kleci z ibc, ale zatím to nemám kde kloudně skladovat a hlavně jak s tím pak kloudně topit. Teď vezmu pytel, vysypu u kotle do bedny a lopatou to tam nacházím. Pytle mimo rašlové používám polypropylenové, takové jak jsou na obilí, jen větší a mají vyšší životnost.
Foto až zajtra, už je tma na fotenie, ale v skratke naberám to do cca 30L kýblov od stierky alebo pod. a sypem rovno do kotla. Prekladám to polenami ktoré chroustal nezoberie.
a do kýblů to nabíráš lopatou? To musí být opruz. Ony ty špalíčky moc nabírat nejdou...
Nie normalne to naberiem kýblom z bigbagu - čo by som tam robil lopatou? Nejde to až tak ako piliny ale dá sa to - kýbel položím na bok a nahrniem štiepku do neho. Kedže ja som lakomý a meliem aj šipky a iný pichlavý bordel tak potom musím robiť v rukaviciach. Ale z fabriku už som tak naučený, že všetko robím v rukaviciach.
Práve dnes som si bol obzerať druhú džunglu čo budem čistiť - samá šipka a agát - takže rukavice a pri mletí aj prilba bude nutná.
takto vyzerá moja výzva na najbližšie roky.
Práve dnes som si bol obzerať druhú džunglu čo budem čistiť - samá šipka a agát - takže rukavice a pri mletí aj prilba bude nutná.
takto vyzerá moja výzva na najbližšie roky.
Tomas6-
špalíky jdou lopatizovat naprosto lehce, chce to mít je na rovném a pevném podkladu a brát to od spodu.
Futra ke kotli mám lehce přez 80 cm, odvětraný bagy jsou 90x90x100, paletobedna domadělo 120x100x 80v takže to musím venku vyklopit (vjezdová šikmina, panel 2x3m) a navozit na kotouči dovnitř. Při použití Desty k manipulaci je to nejmíň pracný, špalíkuju u baráku, na elektriku. Pytle se dobře štosujou, dávám 7 šárů, popř. 3 šáry nahoru na paletobedny, na rudlu v poho do kotelny, odsypat do kýble a do kotle, jen pytle málo vydrží (3-4 kola), vosy pytle dokážou zničit (6 fungláčů na vyhození, grrr).
Špalíkovač má za sebou zhruba 500 pytlů a 40 m3, občas vlasový větvičky nedostřihne, ale mě to neva.
špalíky jdou lopatizovat naprosto lehce, chce to mít je na rovném a pevném podkladu a brát to od spodu.
Futra ke kotli mám lehce přez 80 cm, odvětraný bagy jsou 90x90x100, paletobedna domadělo 120x100x 80v takže to musím venku vyklopit (vjezdová šikmina, panel 2x3m) a navozit na kotouči dovnitř. Při použití Desty k manipulaci je to nejmíň pracný, špalíkuju u baráku, na elektriku. Pytle se dobře štosujou, dávám 7 šárů, popř. 3 šáry nahoru na paletobedny, na rudlu v poho do kotelny, odsypat do kýble a do kotle, jen pytle málo vydrží (3-4 kola), vosy pytle dokážou zničit (6 fungláčů na vyhození, grrr).
Špalíkovač má za sebou zhruba 500 pytlů a 40 m3, občas vlasový větvičky nedostřihne, ale mě to neva.