Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
duchodce

Re: Motorové pily

#7501 Nový příspěvek od duchodce »

No přeci to byste toho chtěli moc ,to by miliardáři přišli o své jisté i v benzinu a to oni nedopustí. Zapomínáte ,že to ještě musí projít parlamentem . No a dopadne to tak ,že díky všelikým překážkám se schvalování a účinnost protáhne na několik týdnů. Mezitím cena klesne na 40+ a vláda prohlásí ,že vlastně žádné opatření není potřeba..... :smich:
Dodatek
Tiskový mluvčí vlády, Václav Smolka, upozorňuje, že se toto rozhodnutí netýká benzinu, jelikož do něj se přidává biolíh, obvykle vyráběný z levného cukru.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

Joe66

#7502 Nový příspěvek od Joe66 »

Carls ta 261 ti praveze v domacich podmienkach toho vela nevydrzi kedze bude viac na policke odlozena co jej prave nerobi dobre oproti tej v tazbe :tyty: Inak zeby benzin zacal klesat tak toho sa tak skoro nedockame :D

Čárls

#7503 Nový příspěvek od Čárls »

No ona vydrží ale musí se s ní podle toho zacházet asi stejně jako s hoby pilkou vyjet do sucha a uložit nebo na poslední dvě nádrže aspen 2T
Ty motory s hobby pilama jsou funkčně stejný předvýplach
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ota

#7504 Nový příspěvek od ota »

Čárlsi já jsem teď měl tu mojí malou Stihlku na polici nalitou skoro plnou nádrž možná půl roku. Když jsem dojel do lesa, nadával jsem si tam, co když ji nenastartuju. Měl jsem sebou jen tuhle pilu. No ohlídal jsem si dobré zaskočení sytiče a párkrát zatáhl a pila chytla v pohodě. Vyjel jsem 4 nádrže toho loňského benzinu a zbylo mi v kanistru tak decák. Koupil jsem novej a namíchal. Dávám tam jakýsi oživovač benzinu nebo jak se to jmenuje. Vždycky koupím s olejem flašku i toho. No pila v pohodě chodila. Akorát včera jak jsem tam zapadnul tak kus předemnou ležel kulák přez cestu. Vzal jsem štycholec a dobejval ho. Byl přimrzlej. Tak jsem ten kulák rozřezal asi po 30 cm na špalíky. Znovu štycholcem dloubu. Kurva kulák měl na sobě větve tak 4 cm tlustý a jak přez něj v té cestě všichni jezdili, tak ty větve zatlačili do hlíny. Vzal jsem pilu a odřezával je. Jak to bylo zmrzlé jiskry sem tam odlétly. Nadával jsem, všichni tudy jezdí a nejsou štont to vyčistit a já si zkurvím řetízek! Celou cestu jsem očistil od klacků. Nemám to rád, kodrcat se přez bordel. Ostatním je to fuk. Tak musím dneska políznout řetěz. A pila do regálu vyčistit, naostřit řetěz a dolít olej a benzin. Příště jen vezmu a jedu. Takhle to mám u všech 4 pil co jsou v regále. Vždycky po práci jdou do regálu připravený na příště.

Čárls

#7505 Nový příspěvek od Čárls »

Jo Oto stabilizátor benálu sem taky dával než sem přešel na Aspen Ty ale ještě doleješ po vrch benálem což je s tím stabilizátorem asi taky dobrý U tebe ale pilka neleží třeba rok a něco jen v regálu jak u mne :friends:

ota

#7506 Nový příspěvek od ota »

No právě třeba u toho Dolmara co tu mám ty tři u nich je pak problém nastartovat, když bych vyjel nádrž a nechal je nasucho. To bych chvíli tahal. Ale když je doleju a vyčistím uložím, přijdu po půl roce někdy i víc jak 6 měsíců párkrát zatáhnu a chytne hned. Oproti té Stihlce chytají líp po delším zahálení. Ale Stihl potom když s ní pracuju tak v lese včera jedno lehké zatáhnutí a jede hned. To zase Dolmar aspoň 2 až 4x i když běhala. Ta Stihlka když třeba včera 2 hodinky nakládám osekávám mačetou musím tam strčit sytič a chytne na první zatáhnutí. Jak ho nedám, tak třeba až na pátý. Ale v lese bylo chladno, a foukal studenej vítr. Většinou pilu odložím na pařez. Abych ji hned uviděl když přejdu očima plac. A to vychladne. Ale na to jakej je to prcek dobrá práce s ní. Lehonká a to je u mě teď preference. Dneska mě nabolí ruka od nošení. To Dolmar bych dneska cejtil s pazourou. Dobře jsme tenkrát udělali, že jsme ji koupili. Teď jezdí vždy se mnou. Pak třeba jeden Dolmar s dlouhou lištou. Tu musím skouknout, příště se mnou jede. Nějakej pařez seříznout a rozřezat ty velké vývraty. Ještě nevím co s níma. Jestli je nabídnout k prodeji, nebo z nich nařezat trámy na kůlnu. Jsou to 4 modříny ale pořádný. Zase abych udělal 4 ks 12m a pak je dostával ven pro pilaře, nevím, nejlíp bych udělal 4m ale to pilař bude kňučet že jich má dost a kor modřín! Uvidím.

Jend@

#7507 Nový příspěvek od Jend@ »

Zdarec panove, tak trochu taky prispeji do diskuze. Na chalupach mame pomerne dost presilenych susek, nejake duby, habri, tak se poohlizim po necem silnejsim-ted mam stejne jako Ota ms 211 c-be (c-be uz nikdy :) ) a XP 346. Ta Huska mi vylozene nesedi, tak koukam po necem s dobrym pomerem vykon/vaha (z puldenni prace s ms 661 uz jsem vyleceny :smich: )...padla mi do oka ms 462 bez jakehokoliv c,c-m atd, pomer vykon vaha solidni, dalsi vec co se mi libi je, ze ma jeste karbec bez elektroniky ( aspon co jsem cetl ) sice cena vysoka, ale nejsem tak bohaty, abych...
Nemate ju tady nekdo? Zkusenosti a tak? Dik 8)

Čárls

#7508 Nový příspěvek od Čárls »

Tak v silnejch pilách nemám zkušenosti . Nejsilnější co jsem měl v ruce byla 261 s kterou sem i řezala a taky Ms 500i ale to mi synovec jen dovolil nastartovanou podržet v rukách
Záleží kolik toho děláš a zda chceš profi pilku Podle mne nejrozumnější je zajít do prodejny a vyzkoušet Jak píšeš jen karbec tak ze silných pil jedině Ms 462 nebo Ms 391 farmářku ale to zas rovnou MS261 profi a nebo MS 362 což je taky profi a o 0,5 Kw silnější
Takže pokud nezáleží až tak moc na penězích je pro tebe jen MS 362 a Ms 462 Jde jen o to jak je hodně využiješ :-/ Podle mne jak jsem čet spolehlivý mašiny jsou obě při dobrý údržbě každodeně po šichtě vyfoukat kompresorem žebra válce Ono ty pilky jsou náchylný na čistotu žeber Jak sem četl tak většina závad zadření a pod je právě že se majitel na tohle prostě vykašlal a pilky zas.... a zalepený žebra válce pilinama

ota

#7509 Nový příspěvek od ota »

Kluci když mi kácí ten lesák, tak si vždycky říkám, že se ho na tu jeho Stihlku musím optat. Vždycky semeleme tunu jinejch věcí a na tu pilu vždy zapomenu. On má samozřejmě víc pil v kufru. Ale má takovou docela bych řekl malou lištu. Od řeťízku mu odletují vždy takové hobliny jaké mě snad ani když je řetěz novej. No on se tím žíví, tak je to samozřejmost. Ma větší pilu to se ví, ale ne zas nijak extrémně. On ale už pár tisíc kupíků pokácel. Jednou mi jen povídal, že si koupil další novou Stihlku a tu jednu starší prodal kámošovi. Chtěl jsem se ho optat kdyby měl další, vzal bych ji od něho. On nemá žádné zgarpáky. To je jasný. Předkacuje třeba před harvestrem a tam nelze jít s krámem. Ten pak musí valit aby byla norma. Tak maximálně vyndá rezervní z kufru a jede dál. On je právě hodně zaměřenej na to a všeho vercajku si hledí. Má to jak ze škatulky. No snad až ho příště potkám, tak mi v hlavě pípne nějaká svíčka a zapálí mi, abych se ho optal. Myslím že to s tou pilou má jako mi strojaři. Padne mu do ruky a jinou by si nekoupil. Maximálně na zkoušku a když se jemu osvědčí, tak u ní zůstává.

Joe66

#7510 Nový příspěvek od Joe66 »

Carls ty si niekedy videl rozobraty karburator z hobby pilky napriklad ms 180 a profi pilky ms261 ? Lebo tam o ziaden predvyplach nejde :smich: Proste ta 261 ho ma uz zbytocne zlozitejsi a hlavne citlivejsi na starsie palivo a aj nepouzivanie nici tie membrany viac ako v starych koncepciach . Tak mi to bolo ukazane a vysvetlene od cloveka co opravuje pilky a furt ma neaku rozobranu na stole. Ze zatial co stare sunky stihl odchadzaju na starobu rokmi pouzivanim a unavou materialu po rokoch tak nove uz po zaruke zacinaju mat problemy s volnobehom alebo ,ze nechcu ist do otacok a podobne problemy. Ze za mna radsej starsiu koncepciu co nieco vydrzi a hoci nie je taka pohodlna ako novsia co po 3az4 rokoch zacina jebat kocky :jazyk: . Keby som robil v tazbe tak samozrejme kupim nove typy a dam do nakladov a po zaruke predam ako ,,malo pouzivane ,, a tocim dookola. Ale kedze naspalkujem len 30az 50kubikov buka za rok tak radsej ostanem verny starsej koncepcii na tych pilkach 8) A som milo prekvapeny ,ze aj dolmary v pohode davaju 9az11rokov v takych podmienkach

Čárls

#7511 Nový příspěvek od Čárls »

Měl sem z 181 kterou vlastním a Jonseredky kterou jsem dával dohromady Takže u stihl od řady s 1 na konci už mají předvýplach a složitější karbec To samé je rozdíl mezi 260 a 261
Novější poslední výroby 180 atd sem v rukách neměl :-/ jen pár starších a ty byli bez předvýplachu

Vedra

#7512 Nový příspěvek od Vedra »

Mám tu starší předfaceliftovou 261 a nemůžu říct křivého slova.

DYK

#7513 Nový příspěvek od DYK »

Nebudu reagovat na vše co tady zaznělo, ale předvýplach? To jako fakt budete srovnávat v technice motoru hobby pily 211 apod s 261? Jestli ano, pak si dovolím upozornit, že srovnáváte neporovnatelné. Jo a co psal Ota, třeba s tou délkou lišty, to je přesně to, že délka lišty pilu nedělá a nedělá ani dřevodrubce!!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Čárls

#7514 Nový příspěvek od Čárls »

Dyku Jedná se a řeč je o tomhle okopírováno ze stránek stihl to je u všech pil počínaje číslicí na konci 1
MS171 počínaje nejedná se konstrukci karbce profi a hoby pil ani celkové konstrukci pil
STIHL 2-MIX

Ekonomický STIHL 2-MIX motor s technologií kanálů 1-in-4 má vysoký točivý moment v širokém rozsahu otáček. Řetězová pila ušetří až 20% paliva ve srovnání s konvenčním dvoutaktním motorem STIHL bez 2-MIX technologie. Emise z výfuku jsou nižší až o 50%.
Obrázek

Joe66

#7515 Nový příspěvek od Joe66 »

Carls nedavaj tu ,,propagandu,, od vyrobcu :D Kazda vec ma svoje plusy aj minusy. A tie novsie maju lepsi vykon,pohodlnejsie na vybracie ale zivotnostou a poruchovostou su horsie. Take veci sa treba opytat servisakov co su objektivnejsi a robia servis uz neakych par desiatok rokov a vedia porovnat co opravuju na stole 8)

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“