Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Čárls

Re: Soustruhy

#11401 Nový příspěvek od Čárls »

Někde máš šponu ve šroubu prohlídni první šroub soustruh je co zač jen podle basy to nepoznám :friends: Dál to muže dělat páka posuvů a zařazená zarážka musí být v poloze kdy přejede suport přes zarážku to jest nesmí být v poloze kdy zarážka zastaví suport
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Fizz

#11402 Nový příspěvek od Fizz »

Ha!

Ted mi to doslo.

Diky.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Fizz

#11403 Nový příspěvek od Fizz »

Tak problém byl v měniči dorazu, úplně plný bordelu, a navíc rozesrana areatace přesné polohy. Samovolně to vzdy zapadlo kousek od polohy dorazu. Mělo to jakoby snahu řazení dovolit ale nešlo to vřadit.

Nemá někdo k su50 nějaký kompletní rozkres? V tom běžně dostupném 30strankovem je spíš údržba a provoz. Dílenská příručka s rozkresama sestav by byla fajn.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Čárls

#11404 Nový příspěvek od Čárls »

Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Fizz

#11405 Nový příspěvek od Fizz »

Dik.
Other-Side II. '23

Pavel

#11406 Nový příspěvek od Pavel »

mam moznost odkoupit soustruh SN- 320 ma to byt obdoba soustruhu s 28 ma snim nekdo skusenosti
32

StaPo3011

#11407 Nový příspěvek od StaPo3011 »

na tomhle fóru ty rozdíly rozebírali a celkem toho Rumuna chválili
https://forum.strojirenstvi.cz/viewtopic.php?t=16212

ota

#11408 Nový příspěvek od ota »

Tak jsem si dneska chvilku hrál na soustruhu. Nejdrív navařit a upravit čelisti na tu prácičku. A pak trocha měření, počítání a trochu soustružení.
No jak vyleze sluníčko motorkáři začnou jančit! Prej voda v oleji u motórky. Jakási hřídelka vodní pumpy a gufero. Objednal si jinou a oni už nedělají, je to stará motorka, tak poslali něco nejvíc podobnýho. Takže jsem kousek posouval průměr pro ložiska a dělal zápich na segrovku. Pak trošku stočil na délku a trošku průměru pro unašeč. Povrch asi nějaký nitridovaný. Destička chvilku kvičela a pak měkota. Potom s tím na frézku udělat unašeč.
Závěrem trocha práce a myslím že mu to nevydrží ani sezonu. Ten unašeč původní byl vcelku oleštěnej. Tenhle je měkota, brzo se to ožvejká. Ale má to hotové a já mám fajfku.
Teď jsem složil z dvou vzduchovejch utahováků jeden. Ten jeden měl prasklej ten váleček v předu. Vzal jsem ho z druhýho, co mi dneska dovezl soused ze šrotu. Byl za 40 Korun. Ten co jsem teď zkoušel a funguje stál 35 Kč. No tak bude u kompresoru erárně položenej.
Docvakám do mobilu a jdu na kafe. Pak ještě chvíli tak do 19:30 do dílny něco kutit. Až bude tma přijde prej soused na kus řeči. Mohl bych si u něj udělat voko! Má tu asi půl roku kleště na blombování a chce k nim udělat jeden čep. No uvidíme.
Trochu obrázků ze dneška.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

zelenac

#11409 Nový příspěvek od zelenac »

Si hlavicka 8) !Tie celuste nemaju chybu 8) !

stanik84

#11410 Nový příspěvek od stanik84 »

Máš to super, Oto. Dobrá vychytávka. Teď jsem dopasoval tu otoč na bagru. Sedlo to jak prdel na hrnec. Uvidím, co ten Zedex snese. Nechal jsem tomu tři stovky vůli. Chodí to krásně.

vitex

#11411 Nový příspěvek od vitex »

Tolika čelistí nemaje,si musím poradit jinak.Ale mám proti Vám výhodu,že právě repasuji jednu mašinku na obrábění čelistí různých velikostí,tak si dám záležet,abych je měl přesné.I technolog firmy je se mnou velice spokojen a než půjdu do penze,zrepasuji ještě tři mašinky. :smich: 8)

ota

#11412 Nový příspěvek od ota »

Těch čelistí mám plnej regál. Nedávno jsem přebíral univerzálky a vyštrachal jsem tuhle 125 mm. Byly tam tři. Kdysi jsem je od někoho dostal za nějakou práci co jsem mu dělal. Tak jsem vybral tu nejpěknější a dal ji stranou. Ty dvě další jsem dal na inzerát. V dílně pak štrachám a ke všem třem oboje čelisti. Ty dvě byly do dvou dnů prodaný. A já tuhle zase štrachal a vyndal jsem asi 4 další sady čelistí k té mojí. Opět jsem si vybral ty nejpěknější nepoužívané a dal je stranou. Tyhle byly trochu rezavé. Očistil jsem je a navařil ty nástavce. Oni se hodí na 100% i na jiné práce.
Občas na bazoši vyplave inzerát ,,prodám hromádku čelistí" tak koupím. Většinou to jsou všelijaké zbytky. Třeba jen po dvou stejných. Ale na tohle je to fuk. Mám spousty navařených čelistí třeba jen čelisti s 2 označení. Navařím přetočím a pak nabouchám čísla podle univerzálky.
Mám tu asi 10 kg ještě dalších zbytkových. Jak vyplavou na inzerci jiný, ihned je beru. Nožových hlav, čelistí, ....... toho není nikdy dost! :vysmech:
Jako na univerzálky a čelisti jsem oproti sousedovi totální socka! Myslím si, že on jich má tolik, že by se i on sám divil, kdyby to snosil na hromadu! Tuhle mi ukazoval, přivezl 4 univerzálky i s upínacíma deskama na SV 18 RA. Čelistí bude mít pár kýblů. Jak je uvidí v kovošrotě bere je. Akorát tuhle tam byly tak do 500 mm univerzálky a ty tam nechal. Ale zase dobře 10 sad.
Mě tyhle věci baví dělat. Musí se u toho improvizovat, přemýšlet jak a co udělat. Nebo si vymyslet postup, bo podruhý to už třeba nelze upnout. Nebo se to nesmí pomačkat.

Britt

#11413 Nový příspěvek od Britt »

Oto, kalené čelisti se dají svářet? Ptám se ze zvědavosti, protože bych se bál, že to uletí.
Sehnal jsem od Tomáše (ty a Čárls ho znáte) sadu měkkých čelistí a jedny náhradní, za celých 1000Kč, včetně poštovného. Mám tu navíc sadu obojích kalených, ale vyčochtaných. Je mi líto je vyhodit, proto se ptám na to sváření.
Obrázek
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

JardaCNC

#11414 Nový příspěvek od JardaCNC »

Ano dají se svařit.
Nevím co je to za materiál , asi 14220 cementacka.
No je tam tak 1.5 mm silná tvrdá vrstva a ta když se dá pryč tak to jde svařit a nepraská to.
Nebo to může být 15260 a je to povrchově kalené.
Přesto oba tyto materiály jsou dobře svařitelne.
Nebo třeba EZH materiál po kalení udělá jen asi 2mm tvrdou vrstvu na povrchu.
Naposledy upravil(a) JardaCNC dne ned úno 20, 2022 10:05 am, celkem upraveno 1 x.

Britt

#11415 Nový příspěvek od Britt »

Aha, takže stočit a teprve pak vařit. Díky. 8)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“