Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Jeňór

Re: Motorové pily

#7441 Nový příspěvek od Jeňór »

Bigj66 mám Dolmar PS 35 což by mělo být stejný jak ta Makita co píšeš. Mám ju 5 let ke špalíkovaču na to menší dřevo
Je to super pilka, zatím bez problémů. Klikovka je v kovovým domku
Na silnější dřevo mám PS 5000 od r. 2006 ta už teho má hodně za sebó, ale bez problémů.
No a na nejsilnější dřevo mám PS 7910 a to je dělo. Brácha má PS 7300 taky super.

DYK

#7442 Nový příspěvek od DYK »

Já, příznivce Stihl tu Dolmarku mám taky. Koupil jsem si ji jako hec a i proto, že byla za za dobrý peníze. Nějaký nárazový výprodej. Je to fakt dobrá pila. A na tenký? Seru na to, co mě přijde pod ruku, to s tím řežu. "Na skládce". Přece není problém užíznout 45cm průměr se záběrem 35cm. Díky malé, hranaté a ostré 3/8 fakt "bere". Samozřejmě je choulostivější na sevření, ale to už je mezi madly a zemí. AV super.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Slávek55

#7443 Nový příspěvek od Slávek55 »

Čárlsi nemáš tak docela pravdu s tím spodním víčkem klikové skříně u Husqvqrny.Většinou to tak je,ale zrovna řada H 36,41 H 136,141,H 137,142,to jsou ty,o kterých se zde zrovna diskutuje mají spodní víčko klikové skříně ze slitiny lehkých kovů.Již delší dobu jsem je neměl rozebrané,ale napadá mne myšlenka,že ta dosedací plocha válce ani spodního víčka není strojově obráběná.Že ty odlitky jsou tak přesné,že to sedí. Budu muset nějakou rozhodit.Ani uložení ložisek se mi zdá,že není obráběné.Je to uložené v guferech a ty to vymezí.A to dělá tu levnou cenu.Možná se pletu,již si ho... pamatuji.A teď mě napadá,že ani u těch modelů,co mají spodek klikové skříně tvořený plastem,jenž je součástí bloku není strojové obrábění.Ložiska jsou též uložená v guferu nebo u H 40,45 jsou těsněná gumovým těsněním kolem vloženého plastového uložení.Asi proto jen to uložení stojí 1 200 Kč.

Slávek55

#7444 Nový příspěvek od Slávek55 »

K Makitě EA3500S.Já ji nemám,ale klidně bych ji doporučil.Párkrát jsem řezal s Dolmarem PS 35 a byl jsem překvapený.Obec to tenkrát koupila na údžbu,a světe div se maká do dnes.A že ti hoši dokázali zničit i H 55 a spoustu dalších benzinových strojů.Mnohdy dříve,nežli skončila záruka.Dolmar dodnes nezklamal.Řadil bych ji do vyší kategorie nežli ty H 136,137,142 a musím říct,že i výše nežli Stihl 211. A za ty peníze,pokud jsem tedy dobře koukal není co řešit.A průměr dřeva 10 cm,to by asi můj táta řešil mačetou.

Joe66

#7445 Nový příspěvek od Joe66 »

Dolmar 35 mam aj ja a nedavno som origo 35cm listu vyhodil kedze bola uz zodrata a kupil som origo listu 30cm z stihl ms180 + dal nove kratsie retiazky narobit a ta pilka reze ovela Lepsie 8) Ze odporucam :)

Čárls

#7446 Nový příspěvek od Čárls »

Slávku máš pravdu já neznám všechny pilky jen ty novější a vždy kouknu do rozkresu abych věděl jak je to dělaný U husky sem měl v ruce vyrobený jen po roce 2000a jen asi 2 a ty to měli jak sem psal
U nás jde většinou stihl a jak sem koukal tak ten to má jak sem psal Ono ty koncepce co a jak jsou uložený kliky v klikový skříni různý :-/
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

DYK

#7447 Nový příspěvek od DYK »

Podle mne žádný "plastový" spodní díl klikové skříně u HQ není obroben. Problém je, že se jim ta rovina teplem kroutí, pak netěsní a vůbec problémy. Je to problém pil i křovinořezů. Toho se Stihl vždy vyvaroval a raději do pil přišrouboval do plastového skeletu celokovový motor. Pokud teda jde o ty nižší třídy pil. Jinak samořejmě dál vyrábí pily s velkýma hořčíkovýma karterama. A s PS 35 jsem už zlobil i Čarlse konstatováním, že je lepší, než stejná třída ve Stihl. Hlavně cenou.

bigj66

#7448 Nový příspěvek od bigj66 »

Díky kluci :) kouknu ještě na ten Dolmar PS 35

Čárls

#7449 Nový příspěvek od Čárls »

Jo Dyku vzpomínám si :friends: Ono je to i o dostupnosti servisu u Dolmaru Pokud by měl takový zastoupení jak Stihl Nemusel být dnes pod Makitou ale samostatná firma 8)

bigj66

#7450 Nový příspěvek od bigj66 »

No práve Makitu protože to tu má Hornbach :( tady kole Hradce Králové je to bída

Čárls

#7451 Nový příspěvek od Čárls »

Motorová pila makita a dolmar je jedno a to samý vyrobený ve stejný fabrice akorád jiná barva plastů osobne Raději se podívej po netu než koupit v obchoďáku

Podívej se po prodejcích Dolmaru https://www.dolmar.cz/prodejci/

bigj66

#7452 Nový příspěvek od bigj66 »

https://www.hornbach.cz/shop/Motorova-p ... rtikl.html

Pět let záruka a reklamovat to pujdu tam , ale snad nebude třeba .

DYK

#7453 Nový příspěvek od DYK »

Jen se prosím vás nelekněte nápisu na krabici made-in china. Stejně jako u Stihl. Jinak ten Dolmar je stejnej plasťák jako Stihl. Prostě vmontovanej motor do plastovýho šasi. Jak jsem psal, já ho koupil hlavně kvůli ceně, že mě těch pár tisíc stálo za stronání a ta pila mne mile překvapila. A servis? Ani s Dolmarem nevím, co to je. S tím Hrnbachem je to slušná vychytávka, stejně jako třeba s Bauhausem. Taky záruka 5 let na všechno. Jen ta délka lišty se mi nezdá.

Čárls

#7454 Nový příspěvek od Čárls »

Přesně Dyku proto jsem dal seznam prodejců Dolmaru z jejich stránek sice nemá tak velkou síť jak stihl, ale přeci jen má 8)

Borovec servis s.r.o. Hradec Králové Zemědělská 972/4 50003
LANDSMANN s. r. o. Hradec Králové Kladská 99 50003
LANDSMANN s. r. o. Hradec Králové Pardubická 861 50004
RAMIRENT s.r.o. /10 Hradec Králové Kovová 1089 50003

Sadra17

#7455 Nový příspěvek od Sadra17 »

DYK píše: čtv úno 10, 2022 6:34 pm Podle mne žádný "plastový" spodní díl klikové skříně u HQ není obroben. Problém je, že se jim ta rovina teplem kroutí, pak netěsní a vůbec problémy. Je to problém pil i křovinořezů.
já ti nevim taková pila je doma asi 20 let a nedělá to problém :-/
malej traktorista v malým traktoru

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“