Hurikán

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Vlasatej

Hurikán

#1 Nový příspěvek od Vlasatej »

Ahoj, zdravím všechny. Slovenský jednoosý stroj Hurikán - výrobce Polnohospodárské družstvo GIDRA Voderady nikdo kromě mě nemá? :shock:
pict8206.jpeg
Přílohy
pict8207.jpeg

ivann1

Re: Hurikán

#2 Nový příspěvek od ivann1 »

Ale má 8)
presne toto isté mám doma ale originál v červenej farbe. Neskôr dodám aj foto. Len škoda, že už doslúžil :'(

Vlasatej

#3 Nový příspěvek od Vlasatej »

ivann1 píše:Ale má 8)
presne toto isté mám doma ale originál v červenej farbe. Neskôr dodám aj foto. Len škoda, že už doslúžil :'(
a co se mu stalo? nezůstalo ti nějaké příslušenství?

ivann1

#4 Nový příspěvek od ivann1 »

To nie :)
Problém je v tom že ten motor nemá ložisko na vývodovej hriadeli a po rokoch práce tam vznikol loker. Keď sa zohreje motor na pracovnú teplotu tak chytá falošný vzduch a potom už nechce ťahať a zdochýna.

Vlasatej

#5 Nový příspěvek od Vlasatej »

ivann1 píše:To nie :)
Problém je v tom že ten motor nemá ložisko na vývodovej hriadeli a po rokoch práce tam vznikol loker. Keď sa zohreje motor na pracovnú teplotu tak chytá falošný vzduch a potom už nechce ťahať a zdochýna.
aha, já měl sundanou tu dvojitou řemenici co je na výstupním hřídeli a řekl bych že tam ložisko mám. Mám 5HP B&S motor. Ale i tak , to by šlo přece opravit nějakým pouzdrem, ne? Nebo se ti to nevyplatí?

ivann1

#6 Nový příspěvek od ivann1 »

Motor mám presne ten istý ako ty a raz už repasovaný bol. Vložkovala sa hlava a piest išiel na výbrus.
A oprava neviem či sa vyplatí lebo blok motora je z hliníka a steny sa mi nezdajú moc hrubé na to aby som to vyvložkoval. A otázka je, že keď sa to aj podarí či to aj vydrží. Ja sním aj oriem záhradu a tam dostane zabrať.

Vlasatej

#7 Nový příspěvek od Vlasatej »

ok, díky, kdybys měl fotku, budu rád. Jak budu mít čas, vložím sem fotky kde mám přidelanou bubnovku atd.

ivann1

#8 Nový příspěvek od ivann1 »

Anóóó :shock: tak to si rád pozriem. Už teraz sa teším na tie foto.

Vlasatej

#9 Nový příspěvek od Vlasatej »

ivann1 píše:Anóóó :shock: tak to si rád pozriem. Už teraz sa teším na tie foto.
Tak přikládám fotky Hurikána s vozíkem, a s bubnovkou sr-1 od mountfieldu + ukázka sečení.
b.
Přílohy
test-sekani.jpeg
h-bubnovka2.jpeg
h-bubnovka-1.jpeg
h-bubnovka.jpeg
h-vozik.jpeg

Vlasatej

#10 Nový příspěvek od Vlasatej »

ivann1 píše:Anóóó :shock: tak to si rád pozriem. Už teraz sa teším na tie foto.
ahoj, ještě dotázeček, nevíš jaký přesně řemen je předepsán na pojezd dopředu? 1100La se mi zdá krátký a 1125La už padá :( díky ahoj
b.

ivann1

#11 Nový příspěvek od ivann1 »

Ak sa nemýlim mala by to byť tá 1100.
A že je krátky šak on sa po čase natiahne :) . A motor sa dá nastavovať na šlicových dierach.
ivann1 napsal:
Ale má
presne toto isté mám doma ale originál v červenej farbe. Neskôr dodám aj foto. Len škoda, že už doslúžil

a co se mu stalo? nezůstalo ti nějaké příslušenství?
Príslušenstvo mám iba pluh jednorák po oprave pretože sa zlomil pri oraní, brat totižto narazil na koreň stromu. Zlomilo sa to tam kdesa nastavuje širka záberu pluhu - ale je to ok a orie ako predtým - teda oral. Ďalej železné kolesá na oranie aj so závažím, gumené kolesá(také ako máš ty len nepoužívané), rotavátor - teda okopávacie nože(či ako sa to správne volá) čo sa pripájajú na hriadeľ kolies a ešte predné závažie to čo ide pod mototor.

Vlasatej

#12 Nový příspěvek od Vlasatej »

ivann1 píše:Ak sa nemýlim mala by to byť tá 1100.
A že je krátky šak on sa po čase natiahne :) . A motor sa dá nastavovať na šlicových dierach.
díky za info, vidíš, to posunutí motoru mě vůbec nenapadlo 8)

Vlasatej

#13 Nový příspěvek od Vlasatej »

ivann1 píše: Príslušenstvo mám iba pluh jednorák po oprave pretože sa zlomil pri oraní, brat totižto narazil na koreň stromu. Zlomilo sa to tam kdesa nastavuje širka záberu pluhu - ale je to ok a orie ako predtým - teda oral. Ďalej železné kolesá na oranie aj so závažím, gumené kolesá(také ako máš ty len nepoužívané), rotavátor - teda okopávacie nože(či ako sa to správne volá) čo sa pripájajú na hriadeľ kolies a ešte predné závažie to čo ide pod mototor.
Ahoj Ivann1, tak jsem zprovoznil pluh a oral úhor. Celkem fuška, ale podařilo se mi seškrábnout těch 15cm drnu, a otočit to. Na jaře to zořu načisto.
Zajímalo by mě ale jak vypadá to přední zavaží pod motor. Na co se to tam uchytí? Ta konzola která je navařená na nohu a sedí na ní motor se mi nezdá nějak extra "nosná" - zdá se mi že by se mohla vylomit.
Nemohl bys popsat jak to vypadá nebo hodit fotku abych se inspiroval?

dík

ivann1

#14 Nový příspěvek od ivann1 »

Princíp je taký, že sa to závažie vsunie do konzoly na ktorej je motor a zaistí sa to skrutkami. Myslím, že z nasledujúcich obrázkov to pochopíš. A tá konzola je dosť pevná ja som ju mal podloženú zdvihákom a zhadzoval som tak koleso.
Fotku s nahodením závažím nemám :nene:
Lepšie fotky nájdeš na: http://www.ulozto.sk/6088380/hurikan-rar
Za kvalitu foto sa ospravedlňujem
Přílohy
Obrázok 11.jpg
Obrázok 22.jpg
Obrázok 33.jpg
Závažie 11.jpg
Závažie 22.jpg
Závažie 33.jpg
Závažie 44.jpg
Závažie 55.jpg

Vlasatej

#15 Nový příspěvek od Vlasatej »

díkec, musím konstatovat, že máš jinou konstrukci než já. Já tam nemám ty zahnutý hrany na který by se závaží nasouvalo, proto mě to zajímalo, U mě je dole prostě plotna ( rameno s plotnou) které je přivařeno na šikmou nohu a je podloženo trojúhelníkovou výztuhou.
No uvidím, zajímalo mě to hlavně kvůli orání, ale tam budou asi důležitější orební návleky než to závaží (pokud mám závaží na kolech)

dík a ahoj

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“