Minimax

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
kenybz

Re: Minimax

#16 Nový příspěvek od kenybz »

přesně tak a přidávám se do fronty chváličů a též chválím 8)
Mohl bys dat aj nejaké detailnější fotky a fotky ze stavby třeba jak s tam narouboval startér a ostatní věci jaků spotřebu má asik ten motór?

Stevo

#17 Nový příspěvek od Stevo »

kenybz píše:přesně tak a přidávám se do fronty chváličů a též chválím 8)
Mohl bys dat aj nejaké detailnější fotky a fotky ze stavby třeba jak s tam narouboval startér a ostatní věci jaků spotřebu má asik ten motór?
Fotky zo stavby nemam, detaily nafotim a zverejnim, napis co ta zaujima.
Spotrba mi pri vlanajsej orbe vychadzala na1,8l/h. S tym som spokojny, robi to ovela rychlejsie ako napr. vary, a nemusim za tym behat.

Stevo

#18 Nový příspěvek od Stevo »

Tak som vcera zoral zahradu. Bolo dost blato, ale dalo sa. Nechcel som uz cakat, lebo stale hlasia prehanky.
traktor 020.jpg
jpg[/attachment]traktor 019.jpg[/attachment]
traktor 019.jpg
Potom som bol ale u brata a tam to bolo ovela horsie. Viac blata aj hnoja. Foto neni, robil som uz po tme, ale takto som dopadol.
traktor 021.jpg
Este vas zaujimal ten starter, tak som ho vykuzral z blata a cvakol.[attachment=0]traktor 023.jpg[/attachment
Přílohy
traktor 023.jpg

traktorista11

#19 Nový příspěvek od traktorista11 »

takový traktor nazývám luxusní 8) a jak se říká že v jednoduchosti je krása
Zetor 25k

Stevo

#20 Nový příspěvek od Stevo »

Ahoj, mne moc luxusny nepripadal vcera, ked som ho cistil. Vykutral som z neho asi pol furika blata a hnoja, musel som dokonca zhodit brzdove bubny, lebo hnoj bol az na oblozeni.

josip

#21 Nový příspěvek od josip »

mozes mi prosim nafotit ako mas uchytenie pluhu :friends:

Stevo

#22 Nový příspěvek od Stevo »

Ahoj, josip. vsetko naradie pripajam cez nastavovacie teleso, ktore pouziva Agzat, alebo vari. Aby som vedel pouzivat ja otcove a otec moje naradie(pluh,pluh obracak, kultivator a vyoravac.)
traktor 004.jpg
Zaves je na traktore je na sposob TK-cka, ale ramena trojbodu su kratke, aby pod traktorom zostalo co najmenej nezoraneho. Vyska ramien sa neda nastavovat, pretoze moznost nastavovat sklon pluhu je na nastavovacom telese, tam nastavujem zaber pluhu a este ho mozem posuvat vzavese do stran, tak nezostane pri plote za mnou skoro nic. Hlbka orby sa da nastavovat aj na tretom bode aj na nastavovacom telese.
traktor 012.jpg
P8210182.JPG
Nastavovanie ma takto prakticky neobmedzene moznosti. Asi tri krat som to upravoval a skusal kym som prisiel na spravnu dlzku a presny bod uchytenia ramien.

josip

#23 Nový příspěvek od josip »

dik

Stevo

#24 Nový příspěvek od Stevo »

Nemas za co. Tvoj traktor je tiez vydareny kusok. Mal som moznost si ho okukat v Habovke. Hlavne motor sa mi paci, ak by som zacinal znova, tak uz by som nelutoval peniaze a kupil by som taky. Ale slovenske ceny ma odradili. Vcera som skusal novy vzduchovy filter a konecne to vypada, ze ten moj motor uz bude spravne "naladeny". Uz len to ako si v habovskom kardane obstal svedci o tom, ze mas kvalitny stroj. Nebit tej nehody z retazou, tak 8)
Ale podla mna to z tym bahnom trochu prehanaju a male traktory su diskriminovane. Ja by som z mojim do toho asi nesiel, to by nemalo vyznam.
Mozno by som nahradil tvoje predne svetla, posoby zo trochu komicky. Ja som tiez dlho zhanal, nakoniec som objednal cez net tie, co mam. Su to povodne cuvacky a bolo to jedine co malo male rozmery a 21W ziarovky. Svieti to dobre, a nezere vela, lebo skoda kazdeho watu. Mam len 130W dynamo a treba svietit aj v zadu a nechat nieco aj baterke.

Stevo

#25 Nový příspěvek od Stevo »

josip

#26 Nový příspěvek od josip »

tak toto nema chybu 8)

Stevo

#27 Nový příspěvek od Stevo »

Ale nie vzdy to ide tak pekne. Ten isty den som bol este u brata. Mal tam plno hnoja, vatcsie blato a uz to stalo za prd. Nastastie uz bola tma a nikto ma nefilmoval. :red:

Ursus 73

#28 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Ahoj Stevo! Máš fakt pekný stroj a orie ti to super 8) . Tak nech dobre slúži :prace: . Inak ja som z Dvorníkov a ak sa nemýlim, v Močenku sme kúpili rotavátor z jawy 250, asi pred 15-timi rokmi, jeden majster to tam vyrábal...
Naposledy upravil(a) Ursus 73 dne úte lis 10, 2009 5:45 pm, celkem upraveno 1 x.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

bastardtraktor

#29 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Máš nejen super traktorek, ale u vás v Močenku máte moc pěknou půdu !!!
viděl jsem to
ooooooooooooo

Stevo

#30 Nový příspěvek od Stevo »

Poda je umna super,ale napr o ulicu dalej uz je to ilovina. Traktoru vadi najviac hnoj a rozbahneny povrch. Vtedy nema dobry zaber, aj ked je pomerne tazky na svoje rozmery.

Rotavatory z 250-ky sa robili v blizkej fabrike skoro seriovo. Robila to jedna partia, v ktorej bol aj moj otec. Vlastnili sme doma tiez taky vytvor.
Cez Dvorniky chodim. Niekedy sa zastavim. Napis SZ z adresou.
Zistujem, ze mam celkom blizko kolegov z fora. Rad sa spoznam osobne.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“