TECHNICKÉ PROBLÉMY JAPONSKÝCH STROJŮ - obecně
Moderátor: DYK
-
Re: TECHNICKÉ PROBLÉMY JAPONSKÝCH STROJŮ - obecně
Na rotavátor potřebuješ sílu = otáčky. Na těch 1500 se ten motor s tím musí trápit . To až třeba druhé přejetí. Dej tam aspoň ty 2000 rpm, motor se ti odvděčí v budoucnu.
Dal som , ale aj tak to pýta velmi pomalý pojazd. Kvoli malému pozemku mám vyhodené tie zadné kolesá a tak to ide raz tak hlboko ako Varina.
Je dokonca možné že budem hladať menší rotavátor - 160cm pracovných má prejazdovú šírku 180cm a mám problém sa s tým niekam dostať.
Je dokonca možné že budem hladať menší rotavátor - 160cm pracovných má prejazdovú šírku 180cm a mám problém sa s tým niekam dostať.
Tak já nevím, ale točím padesáti koňmi 1.8metru rotavátor a někdy toho má motor plný brejle. A jestli s tím rozbíjíš něco tvrdosti polní cesty, není daleko doba, kdy ti v tom křupne!!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Už nebudem, načnem si to podrývakmi. Išiel som podla YT videí a asi som pozeral nesprávne
Zdravim kolegové.
Dám sem jednu dnešní zkušenost. Pořád tady řešíme 4x4 nebo 4x2. Názory se samozdřejmě liší. Já jsem zvolil 4x2 Iseki TS 1610. No a dnes jsem poprvé oral... Pluh jsem si upravil obracák z Variny jednoradličák. Oproti Z25 K , který jsem měl doteď a byl moc velký, jsem s orbou totálně spokojený. Oral jsem 3 políčka 10x5 - rovina,5x5 rovina a 10x10 svah asi 1 m na tech 10 metrech (od oka) a traktor to bez předku zvládal uplně v pohodě. Jasně , že jsem těch 10x10 neoral do kopce, ale podelně... ukončování orby ze stran taky bez problému. Touto zkušensti jsem chtěl jenom říct, že jestli někdo váhá, tak to bez toho předku není až taková hrůza, jak si všichni myslí. Jo a dokonce jsem dost přiorával i vrostlého a traktor to v pohodě utáhl i bez uzávěrky. Takže za mě ...jsem spokojený s 4x2. Založil bych si i vlákno, jenomže moje nokia x2 má nahouby foták a bez fotek by to asi nikoho moc nezájimalo...ikdyž dobudoucna asi něco nafotím na tel od manželky a to vlákno udělám... Takže asi tak ... A oproti Z25 mě po orbě vůbec nebolí ruce a nejsem tak dojebaný, ikdyž jezdím asi 2x tolik. Prostě ty traktory jsou uplně jinde
Dám sem jednu dnešní zkušenost. Pořád tady řešíme 4x4 nebo 4x2. Názory se samozdřejmě liší. Já jsem zvolil 4x2 Iseki TS 1610. No a dnes jsem poprvé oral... Pluh jsem si upravil obracák z Variny jednoradličák. Oproti Z25 K , který jsem měl doteď a byl moc velký, jsem s orbou totálně spokojený. Oral jsem 3 políčka 10x5 - rovina,5x5 rovina a 10x10 svah asi 1 m na tech 10 metrech (od oka) a traktor to bez předku zvládal uplně v pohodě. Jasně , že jsem těch 10x10 neoral do kopce, ale podelně... ukončování orby ze stran taky bez problému. Touto zkušensti jsem chtěl jenom říct, že jestli někdo váhá, tak to bez toho předku není až taková hrůza, jak si všichni myslí. Jo a dokonce jsem dost přiorával i vrostlého a traktor to v pohodě utáhl i bez uzávěrky. Takže za mě ...jsem spokojený s 4x2. Založil bych si i vlákno, jenomže moje nokia x2 má nahouby foták a bez fotek by to asi nikoho moc nezájimalo...ikdyž dobudoucna asi něco nafotím na tel od manželky a to vlákno udělám... Takže asi tak ... A oproti Z25 mě po orbě vůbec nebolí ruce a nejsem tak dojebaný, ikdyž jezdím asi 2x tolik. Prostě ty traktory jsou uplně jinde
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
Som rád, že si spokojný, lebo v inom vlákne keď si riešil Z25 s rotavatorom, tak som Ti to radil..japonca.... Že to je najlepšie riešenie, aj keď som srdcom 25kár.
Peter , máš pravdu a díky za radu, udělal jsem myslím dobře. Rotavátor jsem už zkoušel a super...ikdyž asi budu muset pořešit kardan, protože když mám rotavátor zvednutý na max v ramenach, tak bych ten kardan asi urval, kdybych ho pustil, je moc vyosený... Budu se muset na to mrknoot
Vladimíre ... to video jsem viděl a doufám , že nemám přímo tenhle kus, protože ten mezikus by zasloužil za to jak se k němu chove ...
Vladimíre ... to video jsem viděl a doufám , že nemám přímo tenhle kus, protože ten mezikus by zasloužil za to jak se k němu chove ...
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
Tiež som si netrúfol rotavátor zdvihnúť na max - má to také čudné prepákovanie tretieho bodu, že som sa bál o kardan. Ale na prejazdy stačilo aj 40cm nad zemou.
-
Ahojte
Potrebujem pomoc. Mám Iseki TM a nejde mi vôbec naštartovať. Prečítal som tu už nejaké témy, kde radili poriadne odvzdušniť a skontrolovať trysky, či tam ide nafta.. všetko ide ako má. No keď štartujem, toči, ide dym ale nechce naskočiť. Neviete mi poradiť, kde by mohol byť problém? V nafte je aj aditívum, už neviem čo robiť, robota stojí..
Vďaka za každú radu.
Potrebujem pomoc. Mám Iseki TM a nejde mi vôbec naštartovať. Prečítal som tu už nejaké témy, kde radili poriadne odvzdušniť a skontrolovať trysky, či tam ide nafta.. všetko ide ako má. No keď štartujem, toči, ide dym ale nechce naskočiť. Neviete mi poradiť, kde by mohol byť problém? V nafte je aj aditívum, už neviem čo robiť, robota stojí..
Vďaka za každú radu.
Má žhavenie? Ak áno tak funguje?
-
toto môže byť problem aj v tryskach
Zhavenie,
Vyskúšaj žhaviče, vytiahni a po jednom otestovať,
Mne prestal štartovať dizel, a boli v .... Žhavice
Vyskúšaj žhaviče, vytiahni a po jednom otestovať,
Mne prestal štartovať dizel, a boli v .... Žhavice
-
Ďakujem za radu.
Dnes som vyskúšal éterový sprej do sania a hľa, cvrnklo to a už som jazdil. Takže čo môže byť na vine? Žhaviče?
Dnes som vyskúšal éterový sprej do sania a hľa, cvrnklo to a už som jazdil. Takže čo môže byť na vine? Žhaviče?
To je otázka? Pokiaľ tie zhaviče nezkontroluješ, tak sa nepýtaj čo môže byť na vine.
Ak sa Ti nechce, tak dávaj éter. Motor sa ti odvďačí.
Ak sa Ti nechce, tak dávaj éter. Motor sa ti odvďačí.