tak je to cca 6 cm pod osou kolies a asi 8 cm za
Nastavení pluhu na orání
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Nastavení pluhu na orání
Ahoj Danku,
nakresli si traktor z boku,spodní ramena a táhlo 3B,spodní ramena by měla být zvednutá cca 100mm od spodního dorazu,aby pluh mohl kopírovat terén.
To Ti ukáže jestli je to vyhovující.
nakresli si traktor z boku,spodní ramena a táhlo 3B,spodní ramena by měla být zvednutá cca 100mm od spodního dorazu,aby pluh mohl kopírovat terén.
To Ti ukáže jestli je to vyhovující.
Jedna, podle mně, velmi povedená a inspirativní přestavba koňského pluhu za traktor.
Vše krásně nastavitelné.
https://m.youtube.com/watch?v=FrvgApDGLqE
Vše krásně nastavitelné.
https://m.youtube.com/watch?v=FrvgApDGLqE
Toho Rusa obcas sleduje na YT. Ma tam pekne videa aj so stavby traktorika
Aj ja som si ho dal medzi odbery
Prosím vás, dívám se jak provádí orbu Poláci, tahají za pluhem smyk. Je to k něčemu? Pomohlo by mi to s jarní přípravou půdy? Že bych trochu eliminovat hroudy? Mám jílovitou půdu a vždycky mi vršky přeschnou
Mě to bylo vysvětleno (díky Vladimír2), že třeba na ozim, nebo česnek to je -1 průjezd po poli....
Potvrzuji v praci taham drobici valce za pluhem a to je usetreno jedno litani kompaktorem a kdyz pari slunce tak i dve. Deda tahaval za pluhem kolejnici a jen se politalo branama a sela psenicka
Stydím se za tuto zem
Ale funguje to len pod plodiny kde nie je potreba pred výsadbou rotavátor. Teda skôr role ako zahrada. Neviem si predstaviť ťahať niečo ešte za pluhom Variny.
Tak i pod vezsi rotavator ci rotacni brany je potreba oracku srovnat a to je ta jizda navic. Ovsem varina oracku zvladne to je jasny
Stydím se za tuto zem
Já ozimy neseji a česnek taky nesázím. Je to pod brambory vesměs. Jen jestli se zase přes zimu neudělá škraloup. Tahle jílovitá půda má svoje no
Pratele musim obnovit svuj puvodni dotaz. Napred par foto
[/quote]
To je foto z lonska, letos bylo mokro.
Kazdopadne zatim jsem nezkusil navarit ty dlata na zelka, ale
1. Pokud neni pluh az takhle moc zkaceny od zahonu, okamzite zdrha ze zeme ven
2. Letos jsem zkusil levy cep (ve smeru jizdy) otocit dovnitr, aby predni radlice ziskala vetsi zaber, a pro zmenu zase nezvlada odloupnout tak velky zaber, potrebuji ho dostat nekam mezi cep ven/dovnitr, asi necham vyrobit delsi pravy cep se zesilenou podlozkou....
3. Za posledni radlici hned pada hlina zpet do brazdy, ale to bude stopro souviset s tim naklonem na spicku, deska nestihne hlinu dorazit, takze je otocena jen o 90 stupnu...
Ale jak poresit, abych mohl mit pluh naklopen do zahonu a nevyjizdel, resp na kterou cast britu navarit dlato? Predem dekuji
[/quote]
To je foto z lonska, letos bylo mokro.
Kazdopadne zatim jsem nezkusil navarit ty dlata na zelka, ale
1. Pokud neni pluh az takhle moc zkaceny od zahonu, okamzite zdrha ze zeme ven
2. Letos jsem zkusil levy cep (ve smeru jizdy) otocit dovnitr, aby predni radlice ziskala vetsi zaber, a pro zmenu zase nezvlada odloupnout tak velky zaber, potrebuji ho dostat nekam mezi cep ven/dovnitr, asi necham vyrobit delsi pravy cep se zesilenou podlozkou....
3. Za posledni radlici hned pada hlina zpet do brazdy, ale to bude stopro souviset s tim naklonem na spicku, deska nestihne hlinu dorazit, takze je otocena jen o 90 stupnu...
Ale jak poresit, abych mohl mit pluh naklopen do zahonu a nevyjizdel, resp na kterou cast britu navarit dlato? Predem dekuji
Stydím se za tuto zem
Dej si na trubkáč vodováhu podélně a příčně když bude v brázdě, když to nevidíš. Podélně trochu malý spád k traktoru.
Záběr pluhu je stálý a je neněmý to umožňuje u pluhu s ramenem, pluh nezaměňovat za smyk, pluh stavěný pro přímý směr.
Záběr pluhu je stálý a je neněmý to umožňuje u pluhu s ramenem, pluh nezaměňovat za smyk, pluh stavěný pro přímý směr.
Kdokoliv jiny prosim?
Precti si prosim muj dotaz, kam je pluh nakloneny dobre vim, a napsal jsem i proc je tak nakloneny
Precti si prosim muj dotaz, kam je pluh nakloneny dobre vim, a napsal jsem i proc je tak nakloneny
Stydím se za tuto zem
Ostří je tupé , proto bod 1.. Pro představu mým pluhovým ostřím jde krájet chleba, tvrdost kůrky chleba je dost podobná jako půda. Další věc vědět jako ho ostřit.
Pluh není kolmo proto bod 3.
Pluh není kolmo proto bod 3.