Pomoc s opravou nefunkčního tlačítka.
Moderátor: Mikro
Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze
Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze
Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
Pomoc s opravou nefunkčního tlačítka.
Zkusím to i zde.
Přestalo mi fungovat tlačítko na hořáku TIG. No asi mám nějak ,,těžkej" palec. Notmálně to chodilo a pak jsem zjistil, že ovládací tlačítko je stále sepnuté. Rozebral jsem hořák a je tam takové piditlačítko pod plastovou kostičkou a uvnitř tlačítka asi něco ruplo.
Takže zdejší elektromechanici nemáte někdo radu kde sehnat ten mrňavej potvor tlačítko? Může být i o fous jiné, je tam trochu placu pro upravu.
Tady je pár fotek. Je to Číňan jak vyšitej. Ale třeba by se to tlačítko dalo sehnat. Nechce se mi jen kvůli tomu kupovat celej ten šlauch s hořákem.
Za nápady, nebo odkazy předem děkuji.
Přestalo mi fungovat tlačítko na hořáku TIG. No asi mám nějak ,,těžkej" palec. Notmálně to chodilo a pak jsem zjistil, že ovládací tlačítko je stále sepnuté. Rozebral jsem hořák a je tam takové piditlačítko pod plastovou kostičkou a uvnitř tlačítka asi něco ruplo.
Takže zdejší elektromechanici nemáte někdo radu kde sehnat ten mrňavej potvor tlačítko? Může být i o fous jiné, je tam trochu placu pro upravu.
Tady je pár fotek. Je to Číňan jak vyšitej. Ale třeba by se to tlačítko dalo sehnat. Nechce se mi jen kvůli tomu kupovat celej ten šlauch s hořákem.
Za nápady, nebo odkazy předem děkuji.
Re: Pomoc s opravou nefunkčního tlačítka.
Zkus CT servis v Kolíně, tam si poradí se vdim
Taky mě napadlo, že bych to tam mohl zkusit. Ale jsem si říkal, že až tam pojedu tak se optám a uvidím.
Dík za nápovědu, zkusím to tam.
Dík za nápovědu, zkusím to tam.
https://velkoobchod.conrad.sk/tlacitko- ... ap.k439080
Otiku toto by malo byť ono, nie?
Píše že conrad .sk ale je to český obchod
Otiku toto by malo byť ono, nie?
Píše že conrad .sk ale je to český obchod
No paráda, odtamtud objednává kámoš občas věci. Mohl by mi to přifařit k objednávce!
Apka
Google lens našla podľa fotky
Google lens našla podľa fotky
Kdybys to chtěl hned, rozlouskni starou myš a máš to
Jinak jsou v kde čem, když zajdeš na sběrný dvůr určitě tam v něčem bude.
Jinak jsou v kde čem, když zajdeš na sběrný dvůr určitě tam v něčem bude.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
-
- Kontaktovat uživatele:
Mys me taky napadla. Ale naopak ne stara, tam jsou jiny
vetsi mikrospinace. Naopak cim novejsi bude imho mensi a spis SMD zmrdecek.
vetsi mikrospinace. Naopak cim novejsi bude imho mensi a spis SMD zmrdecek.
Další maš třeba zde https://www.ges.cz/cz/b-6800-smd-GES06503960.html
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
já bych to vzal do elektra kde prodávají součástky, tam to hodil prodavači na stůl a že to chci
malej traktorista v malým traktoru
No tak zrovna tohle úplně běžnej mikrospínač není, vzhledem ke svojí velikosti pokud mě oči neklamou. Těch menších a vyšších je všude mraky (třeba by tam šel taky nabastlit).
Je to ta větší velikost, ale je jich spousta druhů. Jestli je to SMD nebo THT je jedno, jen nesmí mít nohy z těla kolmo dolů ale z boku.
Kdybys bydlel vedle, tak bych Ti tam něco nabastlil ze šuplíku.
Skoč za někym kdo se hrabe v elektronice a on Ti ho přehodí.
Je to ta větší velikost, ale je jich spousta druhů. Jestli je to SMD nebo THT je jedno, jen nesmí mít nohy z těla kolmo dolů ale z boku.
Kdybys bydlel vedle, tak bych Ti tam něco nabastlil ze šuplíku.
Skoč za někym kdo se hrabe v elektronice a on Ti ho přehodí.
a tip jak to přepájet pokud máš pouze klasickou trafopáječku
- na to pájecí očko namotej drátek (Cu) o průměru 0,5mm, nebo podobný, vytvoř tím pájecí očko miniaturních rozměrů vhodné na takovou práci.
Vyzkoušeno.
- na to pájecí očko namotej drátek (Cu) o průměru 0,5mm, nebo podobný, vytvoř tím pájecí očko miniaturních rozměrů vhodné na takovou práci.
Vyzkoušeno.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Bourači, Ty máš pájku? Já myslel že jen autogen. Tam by to šlo taky. Nabrousit si třeba 4ku Cu drát do špičky, namotat ho na hořák a špičku dát pod plamen, aby šel plamen přes drát.
Každou chvíli opravuju něco po "opravářích", kdy mnohdy chybí nejen na DPS měď, ale kolikrát tam je i díra
Každou chvíli opravuju něco po "opravářích", kdy mnohdy chybí nejen na DPS měď, ale kolikrát tam je i díra
Nó... tak zrovna tohle je poměrně běžný postup. Ono místa tam je dost, takže by to šlo i s normálním očkem. Záleží, co má kdo v rukách
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Příští týden bych měl jet do Kolína tak to tam zkusím do toho obchodu vzít. Třeba mi něco dají. Pak bych to kdyžtak polátoval na tu destičku sám. Přez ty druhý brejle je na to vcelku vidět. Ono to není zase tam mrňavej čudl. Tak by to mohlo jít.
Poslal jsem čumkartu sousedovi to je tak trochu slaboproudař elektrotechnik, domnívajíce že odpoví ,,o víkendu ti to opravím". No nic neozval se s opravou. On vždycky že dej to sem elektriku jednu. Bo já o elektrice vím jen tolik že je to mrcha, není vidět a lřesto umí fláknout přez ruce sviňa jedna!
No já jsem slyšel, že zkušenej autogenovej bourač umí autogenem odšroubovat M 6 matičku, aniž by propálil ty věci kolem!
Kdysi už jsem tady popisoval, jak jsme s kámošem dávno ošálili Slovenského autogenového ,,bourače" jen s prachobyčejnoi křídou!
Poslal jsem čumkartu sousedovi to je tak trochu slaboproudař elektrotechnik, domnívajíce že odpoví ,,o víkendu ti to opravím". No nic neozval se s opravou. On vždycky že dej to sem elektriku jednu. Bo já o elektrice vím jen tolik že je to mrcha, není vidět a lřesto umí fláknout přez ruce sviňa jedna!
No já jsem slyšel, že zkušenej autogenovej bourač umí autogenem odšroubovat M 6 matičku, aniž by propálil ty věci kolem!
Kdysi už jsem tady popisoval, jak jsme s kámošem dávno ošálili Slovenského autogenového ,,bourače" jen s prachobyčejnoi křídou!